Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 30 december 2014

IJskristallen en zo...


Afgelopen nacht heeft het hier behoorlijk gevroren...

Bij het openen van de gordijnen in de schuur was het zicht naar buiten nul komma nul. De ramen zaten vol ijsbloemen.


Wat later op de ochtend scheen het zonnetje er vaagjes door.
Pas later in de middag waren de bloemen verdwenen en konden we weer door de ramen naar buiten kijken.Bij ons stroompje, die momenteel behoorlijk stroomt, zaten schitterende ijspegels...Hoe prachtig, dat er zich zo'n mooie ijskristal vormt om zo'n pietluttig dun takje...Of... om zo'n minuscuul blaadje...Voor het eerst sneeuw op ons afdakje... nou maar hopen dat hij overeind blijft.
Grapje... ik heb er wel vertrouwen in ;-)Even een selfie... ik bedoel een zwaai naar jullie vanuit Le Pre Bonnet ;-)

Wat een mooi contrast hè! Zo'n knalblauwe lucht met mijn felgekleurde handschoen.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  De natuur geeft jullie in alle jaargetijden rondom Le Pre Bonnet toch wel hele mooie bloemen,alleen jammer dat je deze niet kunt plukken voor in de vaas.

  Je sneeuwfoto's net ook nog bekeken en ze zijn super.....om te zien.
  Ben de sneeuw hier nou al zat,is ook niks moois aan,een straat die meer op een slibberbaan lijkt vol blik.
  Het was vanmorgen zó glad dat zoonlief die in straat achter ons woont en zijn auto in onze straat heeft staan, niet zonder schade aan te richten met zijn auto weg kon omdat men bumper aan bumper geparkeerd stond,even 'n belletje naar de zaak dat hij er niet om half zeven kon zijn om te openen omdat hij de stadsbus moest nemen.
  Hoor net op Omroep Brabant dat er alleen vandaag al 50 mensen binnen gebracht werden in het ziekenhuis met botbreuken door valpartijen.

  Maar vanaf vrijdag gaat het weer naar de 8 graden en is het gedaan met de sneeuw,jippie☺

  Lieve Cilia en Henk maak er een gezellige jaarwisseling van en wij wensen jullie en jullie viervoeters een gezond en voorspoedig 2015!!!

  Lieve groetjes en welgemeende knuffel,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   In een vorige reactie op jou had ik het er even over dat ons huis best wel een beetje Spartaans is, maar de natuur hier rondom huis heeft daadwerkelijk in alle jaargetijden wel wat moois te bieden. Zelfs als het sneeuwt.
   Als het huis iets luxer uitgerust was denk ik dat jij hier vast ook wel kon genieten van wat sneeuw. Dat is toch even wat anders als dat het in een grote plaats met gladde smurrie burrie wegen is.
   Trouwens de doorgaande wegen zijn hier her en der behoorlijk glad, er wordt hier weinig tot bijna niet met zout gestrooid. Zo af en toe wordt er wat sneeuw van de wegen afgeschoven. Maar... gelukkig hebben wij hier alle tijd en gaan in een slakkengangetje naar de winkel ;-)

   Goh zeg, wat gezellig dat je zoon zo dichtbij woont. Achteraf had ik tien kinderen willen hebben, was de kans wat groter dat er minstens één dicht in de buurt bleef wonen ;-) Grapje... ik ben dik in mijn sas met mijn enigste zoon, die weliswaar niet in de buurt woont, maar waar we het super fijn mee hebben als we mekaar zo nu en dan eens zien.

   Zeg Ger, doe voorzichtig daar met die gladheid en voor jou en natuurlijk ook voor Harry en degenen die jou dierbaar zijn de allerbeste wensen voor 2015, dat jullie het jaar gezond door mogen komen en wie weet nog prachtige reizen/uitstapjes mogen maken, ah... en niet te vergeten dat er nog vele heerlijke gerechten daar bij jullie op de tafel mogen komen te staan.

   Heel veel liefs en hele vriendelijke groetjes van ons beiden, Henk en Cilia

   Verwijderen
 2. Oh wat ziet het er allemaal prachtig uit! Dat is toch genieten he! De wereld heeft zoveel moois. Geniet van dit alles, geniet van elkaar. Liefs Petra B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   De natuur heeft vaak erg mooie dingen te bieden, mits je er oog voor hebt. Trouwens ook in ons klein kikkerlandje.
   Als je zo'n ijskristalletje inzoomt zie je nog beter dat het ware kunstwerkjes zijn. En... het is nog gratis ook ;-)
   Fijne dag Petra en vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen