Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 5 december 2014

Dromen...


EVEN VOOR HET SLAPEN GAAN...

Al vrij jong droomde ik erover om een boerderijtje of iets dergelijks te hebben ergens midden in de natuur. Lekker vrij wonen met vele beesten om me heen.

Ha, zie ik anderen denken... waarom deed je dat dan niet?

Simpelweg omdat het er gewoon domweg niet van kwam. Of... omdat het de tijd er nog niet voor was. Ligt er maar aan hoe je het bekijkt.

In een leven wik en weeg ik alles een beetje, sommige dromen maak ik waar en sommige dromen blijven eeuwig dromen.

Soms lees ik wel eens bij anderen, die zich permanent in Frankrijk gevestigd hebben, dat ze bewondering hebben voor anderen die ook die grote stap durven nemen om hun dromen waar te maken door te emigreren naar bijvoorbeeld Frankrijk.

KUL... grote ONZIN vind ik persoonlijk dat soort uitspraken. Want een mens zit doorgaans vol met dromen. Althans... ik zit en zat vol met dromen. Waaronder de droom over een boerderijtje midden in de natuur in Frankrijk. Maar tevens droomde ik om mijn zoon een fijne jeugd te geven, om leuke oude huizen op te knappen, om te reizen, om een vlinder te zijn, om een leuke vent te vinden, om lekker te stappen, om zangeres te worden, om de allerbeste schilder op aard te worden, om de beste in sport te worden, om een fijn mens te worden, om de knapste te worden, om de geleerdste te worden, om stinkend rijk te worden, om een leuke DS snoekebek te bezitten, om... etc. etc.  Werkelijk veelste veel om hier allemaal op te schrijven, zovele dromen zijn de revue al gepasseerd.
Sommige dromen zijn werkelijkheid geworden, maar sommige dromen blijven eeuwig dromen. EN... sommige dromen zijn in de loop der jaren vervlogen.
Voor sommige dingen moet je je best doen en sommige dingen komen op je pad.

Zo ook Le Pre Bonnet, dat kwam gewoon domweg op ons pad. Een kans die we benut hebben, maar waar we niet veel voor hoefden te doen. Tja... wel een beetje klussen, maar dat zien we als vrijetijdsbesteding.

Nou dacht ik bij mijn eigen, een jaartje of wat geleden, nou we dan toch Le Pre Bonnet hebben kan ik mooi bekijken hoe het zou zijn om permanent te gaan wonen in Frankrijk. Een beetje een naïeve gedachte was dat. Want... ook al zit je 4 maanden in je tweede huis, vanaf dag één ben je je bewust dat je weer terug naar Nederland gaat.
Natuurlijk weten we momenteel een beetje meer van de Franse gewoontes af en zijn we kind aan huis in de supermarkt, trouwens ook bij de bouwmarkt ;-)
Maar... hoe het zou zijn om er permanent te wonen? Eerlijk gezegd nog steeds geen flauw idee.

Dus... droom ik nog lekker verder en zou ik tegen diegene die ook zo zijn dromen heeft... willen zeggen... KOESTER JE DROMEN ... geniet ervan en wie weet... komen sommige van je dromen uit. Ach... en niet alle dromen hoeven uit te komen om gelukkig te kunnen zijn.

EEN FIJN WEEKEND...
EN
FIJNE DROMEN...


You have to give people
SOMETHING
TO DREAM ON

Vandaar deze wonderschone blog ;-) ;-) ;-) Nou ja zeg...


Nog twee weken + 1 dag... pfff...

Ah... nog een fijne Sinterklaasavond. Ik heb al een enorme lijst met wensen klaargelegd... Al vrees ik het ergste ;-(


5 opmerkingen:

 1. Waar je ook bent het is altijd jij, jezelf die het moet maken. Tegenslagen heb je overal volgens mij.Maar Nederland is milder met zijn wetten dan Frankrijk. Voor kinderen bv langere schooldagen, strengere leraren. Oui monsieur, non monsieur. Maar toch vinden wij Frankrijk een prachtig land met haar cultuur, zon en mensen. Ik vind de mensen warmer, maar ook hier heb je verschil. Enz enz. Ik geloof wel dat het goed is dat een mens dromen heeft, dat houdt je op de been en maakt het leven spannend. Er blijft altijd iets te wensen over. Vooral dat stinkend rijk, haha. Het sneeuwt in St.Etienne.
  fijne dag
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Ben het volkomen met je eens dat het maar goed is dat een mens dromen heeft.
   Wel verschillen we ietwat van mening over de Fransen zelf.
   Persoonlijk vind ik de meeste Fransen wat oppervlakkiger dan de Nederlanders... uiterst hoffelijk, dat wel. Maar onder dat masker zit toch wel degelijk een ander mens. Procentueel stemmen er veel meer Fransen dan Nederlanders op een extreem rechtse partij.
   Denk ook dat het eraan ligt waar je woont... hetzij in Frankrijk... hetzij in Nederland. Hier in Nederland, in het dorp waar ik woon, groeten we een ieder die we tegenkomen. Maken we nog vaak even een babbeltje op straat etc. etc.
   Ha, wel ben ik het HELEMAAL met je eens dat Frankrijk een prachtig land is, met haar cultuur en natuurschoon.

   Wie weet gaat het dit jaar een witte Kerst worden in Le Pre Bonnet... lijkt me best leuk :)

   Een heel fijn weekend Janny en vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Een vlinder te zijn.....dat is een mooie! Maar volgens mij fladder jij al door het leven! Gewoon blijven dromen en er een heleboel waar gaan maken! Een fijne Sinterklaas avond voor jou en je gezinnetje. liefs van Petra B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,

   Hahaha... daarnet fladderde ik achter mijn stofzuiger aan.
   Ik bedoel op zijn minst een mooie koninginnepage, fladderend van de ene mooie bloem naar de andere. Smullend van alle overheerlijke lekkernijen, zonder me te bekommeren over alle viezigheid in huis.
   Het is hier soms net een zandbak in huis en wie draait daar voor op? Jawel... IKKE ;-)
   Jij ook een fijne Sinterklaasavond en een goed weekend.
   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Dankjewel xxxx

   Verwijderen