Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 17 oktober 2014

Le plateau de la Verrerie...

Gisteren een wandelingetje gemaakt op Le plateau de la Verrerie, een mooi plateau hier in de buurt.
En... een gemakkelijke wandeling, geen klim en klauterpartijen.

Wat wel een beetje jammer is, is dat er HEEL VEEL schrikdraad zit. Zou op zich niet zo'n probleem zijn, maar onze Vidor loopt daar continu met zijn staart tussen de poten.
Ongeveer twee weken geleden zat hij hier bij ons huis in de buurt met zijn neus aan het schrikdraad. Sindsdien loopt hij met enorme bogen om weilanden met schrikdraad heen.
Vorig jaar is hem dat ook al eens overkomen en het duurde vele weken voordat hij weer een beetje over de schrik heen was.
Op het plateau zit aan weerszijden schrikdraad... dus : griezel de griezel.


Uiteraard zit dat schrikdraad er niet zomaar een beetje voor de lol...


Welnee... het zit er voor deze lieve knuffel geiten.


En... voor deze pracht dame...


Verder zit er een vlondertje... Waarom die er zit begrijpen wij niet zo goed... Je loopt erover, komt uiteindelijk op een grotere vlonder, daar kijk je even om je heen en dan... loop je weer terug.
ERG LEUK ;-)


En... natuurlijk een prachtig uitzicht op sommige plekken op het plateau...

We waren hier al een keer eerder geweest, wilden er nog een keer kijken... alleen het kwam er telkens niet van... of het regende daar. 
Helaas gisteren, toen we terug bij de auto kwamen en een kop koffie wilden drinken, begon het ook te regenen. Zodoende onze kop koffie in de regen gedronken...


Vandaag flink aan de klus geweest, wat laatste klusjes afwerken. Bah... het gevoel dat we VEELSTE kort hier geweest zijn, er is nog ZOVEEL te doen ;-(


4 opmerkingen:

 1. Hee Cilia, wat een leuke foto's weer en wat kan Henk heilig kijken zeg . . . gatverdegatver wat gaat de tijd ook snel hè, ik baal ook hoor als jullie weer terug gaan . . . Heerlijk die beriggies en ook nog bedankt voor jouw leuke beriggies! liefs en groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,
   Henk had er zo als beeld tussen gepast ;-)
   Tja... de tijd vliegt gewoon voorbij. Ik zat daarnet nog even op ons terras van de hele vele sterren te genieten, wetende dat het zondag alweer geschiedenis is. Eigenlijk heb ik het er nog heel niet aan toe om terug te gaan.
   Jij ook bedankt voor het delen van jullie leuke vakantie, ik heb er erg van genoten en nogmaals... Je maakt werkelijk PRACHTIGE foto's :-)
   Een lieve groet en een fijn weekend,
   Cilia

   Verwijderen
 2. o ja, volgens mij noemt Vidor het voortaan het plateau van Getverderrie . . . Wij hebben het met Noor ook een keer meegemaakt onderweg en die dag en de dag erop wilde zij bijna niet de camper uit want in haar verbeelding zag zij kennelijk overal schrikdraad . . . zieluuugggggg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja... is erg zielig. Vidor is erg gevoelig voor dat soort dingen.
   Het is een dikke boef... vandaag vlogen mijn pas gepote planten door de lucht omdat hij een dolle bui had ;-), volgens ons een ADHD-er... maar aan de andere kant een hele zachtaardige gevoelige hond. Als ik even op hem mopper is hij al van slag :-)
   Tja... de schrik van het schrikdraad zit er nog in, hij wil momenteel niet met mij mee naar de koeien.

   Verwijderen