Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 21 oktober 2014

Kneuterigheid...


We kwamen bij Maastricht de grens over... en het begon te regenen. Daarna snel Duitsland in... waar het nog even wat harder regende.

WE ZIJN WEER THUIS ;-(

Grappig is dat, als je maanden niet meer in Nederland geweest bent valt bij binnenkomst plots de kneuterigheid op.
Bij Bourtange gaan we Nederland in, om vervolgens naar onze woonplek door te rijden.
Het was al donker, rond een uurtje of tien 's avonds. Overal zie je van die doorkijk huizen, gordijnen open en daadwerkelijk bij velen kun je de ondertiteling op de tv vanaf de weg mee lezen.
Nog zo'n gek opvallend iets... twee lampjes, of lampen, voor de ramen. Symmetrie... twee gelijke vazen, twee gelijke planten, twee gelijke beeldjes, twee gelijke... voor de ramen. ZO ONTZETTEND FANTASIELOOS... brrr... en massaal hè! Die lampjes voor de ramen... daar begrijp ik dus echt totaal niets van.
Maakt geen fluit uit lieve lezer van dit stukje als u dat ook heeft, ieder zijn ding en anders... gooit u er toch één van weg ;-)  hahaha...
Neem mij maar niet kwalijk dat ik er zo tegen aan kijk... ik kom namelijk pas uit de rimboe, het went vast weer heel erg snel ;-)

De nabeschouwing volgt later in de week, ook al is Frankrijk nou al haast een verweggistan voor mij.
Dit was gewoon even een tussendoortje... zomaar even tussen de vele wasjes door.

WE ZIJN WEER THUIS ;-(4 opmerkingen:

 1. Welkom in Nederland! Als je zo lang in Frankrijk bent geweest gaan dat soort dingen wel opvallen ;-). Ikzelf vind dat wel leuk al die verschillen dat maakt het een beetje bijzonder wanneer je de grens overgaat. Alles goed daar in Wedde? Helaas hadden we vorige week te weinig tijd om wat af te spreken , we hadden visite en natuurlijk hebben we niet stil gezeten.
  Groetjes,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Michel,
  Het heeft ook wel iets... die kneuterigheid. Wat anders dan een tl-bak voor de hoge tafel hè!
  Hierbij ons gaat alles goed... alleen helaas niet meer buiten zitten... dat mis ik hier best wel. VEEL MINDER BUITEN.
  Jammer, had best leuk geweest om jullie even op bezoek te hebben :-) Zelf hadden we het de laatste week ook behoorlijk druk. Nog even van alles afwerken, afscheid nemen van sommige mensen en... treuren omdat het erop zat, hahaha...

  VOLGENDE KEER WEER :)

  Vriendelijke groetjes daar in Coevorden,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo cilia je moet niet zo brommen als je weer in nederland bent want ook nederland heeft voordelen bv als je een schroefje moet halen hoef je geen 20 km te rijden bv maar het zelfde ervaren wij ook hier is alles druk druk druk en wat wij niet hebben is daar is het echt donker en echt stil dat zijn wij in nederland kwijt ver der een fijn verblijf in het drukke nederland och daar wen je ook weer aan vriendelijke groet van cagregaat ha ha

   Verwijderen
  2. Hallo meneer ag(g)regaat... Voor dat schroefje moeten wij hier ook HEEL ver rijden, hahaha...
   Zelfs voor ons brood...
   Maar echt donker is het hier bij ons ook nooit, tenzij de stroom weg is. Best wel jammer, er konden wat mij betreft gerust wat minder lantaarnpalen aan.
   Tja Cris, ik mis Frankrijk vaak best wel... de stilte en de natuur, maar... Nederland met zijn Nederlanders is ook zo slecht nog niet.

   Hoop dat jullie ook een paar fijne dagen in jullie leuke huis gehad hebben... met mooi weer :-) We hebben nog getoeterd in Vouziers, maar hadden het idee dat jullie al weg waren, hahaha...

   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen