Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 6 oktober 2014

2014... week 19...


We staan al aan het begin van week 19.

Vorige week is Henk voor het laatst in zijn uppie naar Nederland geweest en zat ik hier voor het laatst alleen.
Altijd een klein minpuntje in ons lang verblijf hier, want hoe dan ook... echt wennen doet het niet.
Al kies ik er zelf bewust voor om hier dan in mijn uppie te zitten en vind ik het op zich iedere keer weer een uitdaging om me hier midden in de natuur zonder vervoer of dergelijke te redden.

Vorige week wat problemen met de aggregaat, wat inhield dat ik 's avonds heel zuinig met het elektrisch om moest gaan. Momenteel brengen de zonnepanelen niet genoeg energie op, vanwege de laagstaande zon en doordat de bomen nog in blad zitten... liggen ze te weinig in de zon om genoeg energie te leveren. Zodoende moet 's avonds regelmatig de aggregaat er even bij aan om de accu's wat bij te vullen. Wat vorige week helaas niet ging ;-(
Dus... kaars in de aanslag, geen tv aan en de laptop overdag opladen zodat ik 's avonds even bij de laptop kon.

Vrijdag een heerlijke cake gebakken...Het hele weekend cake gegeten...


Verder zijn we bezig in de tuin.
Vanaf ongeveer september hebben we meer zon op het grondstuk aan de overkant, zodoende zitten we daar dan wat vaker.
Bijna de gehele zomer en tevens in de winter hebben we wel ergens wat zon vlakbij ons huis, maar dus... in de herfst wat minder.
Aangezien we daar nog niet echt een 'vlakke' plek hebben om prettig te kunnen zitten, zijn we daar bezig om een stuk grond wat te egaliseren...


Hier zaten we al vaak 's middags, een prettige plek om te zitten, alleen was de grond er vrij oneffen. Vandaar dat we nu besloten hebben om de grond wat te egaliseren.
Op de foto lijkt het allemaal heel simpeltjes, toch is er behoorlijk wat grond verplaatst en moet er nog behoorlijk wat grond verplaatst worden.

Verder was het ook de week van walnoten zoeken. Afgelopen weekend weer HEEL VEEL gezocht...


De schouw ligt momenteel vol met noten, ook de pan boven de houtkachel zit vol. Werkelijk honderden walnoten. De weg ligt momenteel dagelijks bezaaid met walnoten. Het is bukken en oprapen geblazen. Groot FEEST ;-)

Tja, zo komen wij de dagen een beetje door hier. Binnen ben ik nog wat aan het verven, de vloer in de keuken moet nog wat verder schoongemaakt en gepoetst worden. 
Verder zijn we van plan om de komende twee weken ons huis weer wat winterklaar te maken, zodat het hier in december ook weer aangenaam toeven is.

Ha... bijna vergeten. Volgend weekend weer een tocht van vele quads hier bij ons huis. Vandaag kwamen ze ons op de hoogte brengen. Lijkt vaak wel erg mooi... tenminste als het niet al te vaak is. Wat gelukkig tot nu toe nog nooit zo geweest is.
Enkel komen hier wat quads langs, of wat landrovers of soms wel eens wat cross motoren. 
Heel sporadisch wat wandelaars en nooit 'gewone' auto's (alleen Arno in zijn gele... ;-)), tenzij ze bij ons moeten zijn.
4 opmerkingen:

 1. Het klinkt wel heel gezellig, heel kneuterig om zo zuinig te moeten zijn met elektriciteit.Je wordt weer terug geworpen op jezelf en daar hou ik zo van. Het leven hier is zo vreselijk gejaagd. Ik probeer zo af en toe op het petroleumstelletje te koken. En zodra het donker wordt gaan eerst de kaarsjes aan. Ook kijk ik weer uit naar het moment dat de houtkachel weer aan mag. Mijn vaatwasser en droger gebruik ik zo min mogelijk, gewoon omdat ik van dat ouderwetse rustige leventje hou. Nu ik jou blogje heb gelezen heb ik er weer helemaal zin in! Vooral na dat ik die heerlijke cake gezien heb....... ga ik maar gauw de keuken in om iets lekkers te bakken. Liefs van Petra B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,

   Klinkt wel romantisch zoals jij het beschrijft. Zelf zou ik me niet echt als romantisch willen omschrijven. Wel vind ik het fijn om een eigen sfeer in huis aan te brengen, een sfeer waar wij ons prettig bij voelen. Tja... en dat is al een hele opgave in het leven, om te ontdekken wat je nou echt leuk vindt... althans dat vind ik ;-)
   Een gejaagd leven is totaal niets voor mij, ook niet in Nederland... ik ben van mijzelf al druk genoeg ;-)
   Al met al klooien we hier wat aan en bak ik soms een cake en branden we soms een kaarsje bij de warmte van een houtkachel en... vinden wij hier het leven soms best wel eens aangenaam.

   Het leven is soms zo slecht nog niet...

   Liefs en een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen
 2. En vooral geen horror kijken van enge kerels die moorden plegen in verlaten gebieden... Kom dacht ik, ik zal Cilia eens opvrolijken! Hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,

   Bedankt voor je goed advies, geen enge films hier als ik alleen ben ;-) Trouwens... ik bekijk dan in het vervolg ook jou blogjes maar even niet, soms van die enge foto's... hahaha...

   Zo... op naar de pizza.

   Hé... gekke Walter, veel liefs en vriendelijke groetjes van hier.

   Verwijderen