Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 9 oktober 2014

Kabbelen...


Het leven kabbelt hier gewoon rustig verder, geen hoogtepunten en geen dieptepunten, gewoon prettig gezapig... ook al zijn we ons wel degelijk bewust dat we over 1 1/2 week terug naar Nederland gaan.
Dat we ons daar op verheugen... kan ik hier niet neer zetten.
Want hoe mooi we ook in Nederland wonen, die prachtige natuur hier gaan we daar zeker missen. Zo ook de zeer aangename stilte hier.

Wat wel heerlijk is... het lopen gaat in Nederland aanzienlijk gemakkelijker als hier in Frankrijk... wij zijn nogal wat gemakzuchtig aangelegd ;-)

Vandaag weer een lange wandeling gemaakt door de bergen... een gezweet en gepuf...Klauteren tegen een berg vol mais op...


Op sommige plekken was het mais dusdanig hoog dat we mekaar even uit het oog verloren.


Bergje op, bergje af... 
Hoe fijn we lopen ook vinden, we lopen redelijk veel, het blijft zwaar hier in de bergen. Je zou toch denken dat het wel gaat wennen... niks van dat alles, iedere keer weer een gepuf en gezweet.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Even iets compleet anders...

LEEDVERMAAK
~~~~~~~~


Onze Bulletje had iets in zijn snorharen zitten.
Werkelijk prachtig om te zien hoe hij daar mee om ging.
Af en toe zat hij heel stil te staren, trok zich dan een beetje terug om vervolgens weer naar dat dingetje in zijn snor te gaan zitten staren.
En wij... in plaats van hem te helpen, zaten we vol leedvermaak toe te kijken.

~~~~~~~~~~

Tot slot van deze blog...Een klein stukje Nederland.

Jawel, een heuse Nederlandse bolchrysant.
Gekregen van onze oppas in Nederland... is dat lief... of is dat lief.

Jawel... dat is heel erg lief :-)2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Maar goed toch dat er zo'n grote verschillen zitten in het verblijven in Frankrijk en Nederland anders zou het niet opvallen wáár je bent;-)
  Zou wel eens willen weten wat er in dat kattekopje omging toen dat ding in de snorharen hing.

  hmmmm rijmen en dichten....;-)
  jakkes,bij het woord rijmen denk ik meestal aan de voor menig kind gezellige Sinterklaastijd,maar met al dat gedoe hier rond die Zwarte Piet die zelfs bij groot grutter AH in de reclame wordt vervangen voor een blanke Piet/ kindhulpje/slaafje,er een klein groepje grote mensen is die elk jaar opnieuw roet in het eten proberen te gooien van dit kinderfeest,wat ze nou jammer genoeg gelukt is.Ben eigenlijk heel benieuwd of de veel grotere groep grote mensen nu met de staart tussen de benen wegloopt of wegkijkt,ik hoop uit de grond van mijn hart dat die grote groep allemaal weg lopen bij AH.

  Jullie doen het in elk geval heel goed wat lichaamsbeweging betreft voor de gezondheid,op het moment dat je gaat zweten en puffen gaat de verbranding van calorieën plaatsvinden.

  En wat een lieve oppas hebben jullie.

  Geniet nog van de laatste dagen en liefs,Ger  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hahaha... je hebt groot gelijk, maar... het is denk ik mijn eigen dubbel gevoel.
   Weet je Ger, ik vind Nederland met zijn Nederlanders een fijn en goed land om te wonen. Natuurlijk is er van alles op aan te merken en natuurlijk kan er veel nog beter. Over het algemeen vind ik het een prettig volk (natuurlijk niet allemaal ;-)...) en mag er ook graag wonen. Daarvoor zitten wij hier absoluut niet in Frankrijk.
   Maar... de natuur en de stilte hier, die vind je bijna niet in Nederland. Als er in Nederland al een mooi stukje natuur is dan is het of een beschermd stukje natuur, of staatsbosbeheer heeft er een behoorlijke stem in, wat vaak inhoudt dat de honden bijna nergens spontaan vrij rond kunnen rennen, regeltjes en nog eens regeltjes, huizen in de bossen bijna onbetaalbaar zijn (mede doordat er vaak erfpacht betaald moet worden aan... bijv. staatsbosbeheer) en dat je op een mooie zomerse dag in files door de 'vrije' natuurgebieden wandelt.
   Ach wat... klinkt allemaal wel erg negatief hè! Valt allemaal best mee... ik vind het hier gewoon heerlijk en ben een dikke bofkont dat wij hier zo lekker lang kunnen verpozen ;-)

   Heerlijk Ger, KATTEN... je mist echt wat.

   Tja... een heel gedoe met die zwarte pieten discussie.
   Ik vind het moeilijk om er echt een standpunt over in te nemen, omdat ik niet weet hoe het voelt als een donker getint mens.
   Tijden zijn veranderd, er wonen vandaag de dag veel meer mensen met een tintje als dat er bijvoorbeeld 40 jaar geleden woonden.
   Als kind en ook later heb ik zwarte piet NOOIT geassocieerd met discriminatie. Vind het vanuit mijn blanke lijf eigenlijk ook best wel gezeik... maar ja... hoe het aanvoelt als ik een mooi getint lijf had ???
   Denk eerlijk gezegd wel, dat het uiteindelijk (naar enkele jaren) niet uitmaakt of zwarte piet paars, groen, bruin of dergelijke is... Want ALLES went uiteindelijk wel weer.
   Dus Ger... doe ik gewoon mijn boodschapjes bij de AH en vier misschien ooit later sinterklaasfeest met eventuele kleinkinderen met een paars pietje ;-)
   Trouwens, om eerlijk te zijn... ik heb mijn zoon nooit laten geloven in de echtheid van sinterklaas en zwarte piet en toch... hadden wij samen feest.

   Die verbranding van calorieën word hier gelijk teniet gedaan met al die overheerlijke vette kazen.

   Wij hebben echt daadwerkelijk een super oppas die al die jaren altijd klaar heeft gestaan voor ons... en dan ook nog eens een mooi bloemetje krijgen... SUPER...

   Hele lieve groetjes en een fijne week,
   Cilia

   Verwijderen