Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 2 mei 2014

Tuinieren...


Tijdens het tuinieren komen we vaak allerlei beestjes tegen...


Zo vandaag deze mooie blauwe kever...


Henk zijn aardappelveld(je)... ze komen al boven. Dat wordt de hele zomer dagelijks aardappelen eten ;-)


De tulpen staan er fier bij... van de 40 bollen zijn er toch zeker wel 10 opgekomen, hm... vraag me af waar de anderen zijn gebleven. Zo had ik ook heel veel bolletjes van kievitsbloemen gepoot, er is zeggen en schrijven 1 van opgekomen en deze is ook nog es NIET fotogeniek. Twee foto's ervan gemaakt, alle twee waren ze mislukt ;-(


Henk is vanwege het succes met 'zijn' aardappelen plots zeer enthousiast en heeft vandaag nog een stukje tuin schoon gemaakt. Hierin  wil hij peultjes verbouwen.
Tijdens het omgraven van de tuin kwam er plots een vuursalamander tevoorschijn. Had niet veel gescheelt of hij was gehalveerd, oef...


Nog één foto van de blauwe kever, omdat het van die prachtige beestjes zijn.

Vandaag gelukkig weer wat zon gezien, we dachten gisteren al dat de zon vertrokken was. Uiteraard ook zo af en toe nog een bui, dat is goed voor Henk zijn aardappelveld(je).
Henk noemt het een aardappelveld, beetje grootheidswaanzin krijgt hij erbij ;-)
Maar even onder ons... het is maar een aardappelveldje.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Gelukkig is het niet de coloradokever want met een beetje pech kunnen de larven in een mum van tijd Henk zijn met trots aangelegde aardappelveld kaal vreten.:-((
  De prachtig blauwe kever op jou foto's is als ik het goed zie de Gewone oliekever, en het is vast een mannetje aan zijn merkwaardige knik in de voelsprieten te zien.
  Jammer dat je bloembollen niet het verwachte resultaat gaven,bloembollen doen het altijd goed op zandgronden,mij lijkt dat het bij jullie bosgrond is.
  Maar die rode tulpen zijn wel hele mooie!!!

  En wie weet......schilder jij nog eens een portret van de ''Franse aardappel eters'' en wordt je kunstwerk net zo beroemd als het schilderij van Vincent van Gogh;-)

  Wens jullie een heerlijk weekeind met veel zonneschijn!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ik vermoed ook dat het een oliekever is, wel twijfel ik nog tussen een gewone oliekever of een blauwe oliekever. Wat betreft het formaat van de kever zou het een vrouwtje moeten zijn (de kever was behoorlijk groot en vrouwtjes oliekevers worden zo'n 3 1/2 cm).

   Gelukkig had ik er al rekening mee gehouden dat niet alle bolletjes op zouden komen en ben al zeer tevreden met zo'n leuke bos tulpen en mijn éne kievitsbloem ;-)

   Hahaha... ik heb gisteren de penselen al weer even ter hand genomen en wat kleuren op een schildersdoek aangebracht... dus wie weet... er is nog hoop.

   Er is ons voor komende zondag zon belooft...

   Jij ook een heel goed weekend en HELE vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen