Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 26 mei 2014

Nog enkele dagen...


Even een foto van een paar weken geleden... zat nog in de wachtkamer ;-)


Een grote appelboom vlakbij ons huis stond er vorig jaar al wat scheef bij...Dit jaar is ie er helemaal bij gaan liggen...


Dat wordt gemakkelijk appels plukken...

Zoals op bovengaande foto's te zien, stond deze appelboom er al niet heel florissant bij, dat zo'n boom het dan zwaar te verduren heeft gehad met de hevige sneeuwval in november vorig jaar is niet zo verwonderlijk.

Als we een rondje toeren in de buurt van ons huis, dan nog sta ik er versteld van hoeveel bomen er gesneuveld zijn tijdens de zware sneeuwval. Echt ontzettend veel...

Ook vlakbij ons huis is het nog een chaos in de bossen.


Zo, de tekst stond ook nog in de wacht... nu over op nu.

We zijn ons al helemaal aan het voorbereiden op een langdurig verblijf in Le Pre Bonnet.
Winkelen... daar waar we geen van beiden dol op zijn. Maar ja, een paar extra shirtjes, wat extra ondergoed e.d. is toch wel gemakkelijk. Aangezien we in ons huisje geen wasmaschine hebben en ik nogal wat lui aangelegd ben... dus het liefst zo weinig mogelijk op de hand was, is het wel handig om van alles veel te hebben.
Verder het huis en de tuin hier in Nederland een beetje 'ordelijk' maken. Ramen wassen, kleden kloppen etc. etc.
Afscheid nemen, velen zie ik de komende vier maanden niet meer. Maar ach... wat zijn nou vier maanden, ze zijn om voordat je er erg in hebt... snotter snotter...

Het nieuwe rooster voor de komende zomer ligt alweer klaar.

Henk gaat, zoals voorgaande jaren, af en toe voor enkele dagen naar Nederland voor zijn werk. Verder gaat hij thuiswerken... gewoon 8 uur per dag, 5 dagen in de week. Uiteraard hebben we ook vakantie ingepland deze zomer, zodat hij een week of 4 vakantie heeft (meer zit er waarschijnlijk niet in, hm...). Voor de rest moet hij 'gewoon' werken.
Dit lijkt misschien wel gemakkelijk, toch is het best wel moeilijk in de praktijk. Het vergt aardig wat zelfdiscipline. Gevoelsmatig moet je een knop omzetten, omdat je eigenlijk in vakantiestemming bent in een prachtige omgeving... daar waar het lijkt alsof iedereen om je heen vakantie heeft (wat vaak ook zo is...) en desondanks moet je toch 'gewoon' werken.
Ons hoor je niet klagen hoor, hahaha... Het is een zelfgemaakte keuze en voor ons de enige mogelijkheid om er voor zo'n lange periode te verblijven. Want tja... er moet nou eenmaal geld binnenkomen voor ons hoognodige broodje. Rentenieren zit er voor ons NOG niet in, er is wel hoop ;-) Tot die tijd gaan we vrolijk zo verder.

Ergens halverwege juli gaan we voor twee weekjes met zijn allen naar Nederland, om daarna tot eind september weer naar Le Pre Bonnet te gaan.

Komende zaterdag zijn we van plan om die kant op te gaan.

6 opmerkingen:

 1. hallo Cilia, ik ben de vriendin van Chris haha
  ik lees altijd je vakantie ervaringen , erg leuk.
  als je zaterdag een tussenstop wil maken, dan kun je bij ons lekker koffie komen drinken in CESSE. daar stoppen jullie toch ook vaak haha.Wij gaan woensdag weer die kant op, veel zin.hartelijke groeten Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Linda, vriendin van Chris (de aggregaat-man, hahaha...)
   Fijn dat je het leuk vindt om de blog te lezen.
   Ik heb net even Cesse opgezocht, wij gaan vaak over de D977... van Sedan naar Vouziers. Vaak pauzeren wij daar in de buurt... een mooie omgeving en Vouziers ziet er trouwens ook erg leuk uit.
   Heel erg lief van je om ons op de koffie te vragen, wie weet staan we in de toekomst bij jullie voor de deur, hahaha... Best wel nieuwsgierig naar jullie boerderij.
   Maar vaak reizen we met de honden, katten en een auto vol, dit keer ook n.a.w. een aanhanger... ongeveer 13 uur reizen, pfff... Dus... dat gaat hem niet worden.
   Een picknickje aan de D977 misschien, hahaha...

   Zeg Linda ik wens jou en Chris een goede reis en een heel fijn verblijf in jullie huis in de Ardennen... leuk om wat van je te horen :-)

   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. lieve Cilia, even laten weten dat ik telkens zo blij ben als ik 'Le Pre bonnet' in mijn postvak zie staan, juist die alledaagse berichtjes, heerlijk!
  Goeie reis en liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Yvonne,

   BEDANKT...

   Wat let je... hup... in de auto samen met Dick komende zomer, alle honden achterin... op naar Le Pre Bonnet. We hebben wel een bed over... en reken maar dat de honden het er FANTASTISCH vinden. Vidor trouwens ook ;-)

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi lieve Cilia,

  Heel erg jammer dat al die bomen door hevige sneeuwval van destijds aan hun einde gekomen zijn!!!
  Wat heerlijk dat jullie weer voor lange tijd naar Frankrijk kunnen gaan.
  Dat er ook nog gewerkt moet worden zal enige discipline vergen maar dat gaat al meerdere jaren goed.
  Denk dat menigeen hardstikke jaloers is op jullie om op die manier het nuttige met het aangename te verenigen in een fantastische omgeving waar je U tegen zegt.
  Wanneer het thuiswerken erop zit voor die dag........
  lekker naar buiten en ontspanning nemen in de moestuin met het schoffeltje en riek;-)

  Ik kan nog maar moeilijk in het ritme van alledag komen na die heerlijke vakantie op Kreta,Harry roept steeds tegen mij wanneer ik druk ben met vakantie was en strijk: mens doe toch wat rustig aan......neem een voorbeeld aan de Kretenzers.....siga....siga....morgen komt er weer een dag.

  Wij wensen jullie een goede reis naar Le Pre Bonnet en fijne maanden daar!!!

  Kan me nu al verheugen over de blogpost dat de eerste piepers uit de grond komen!!!

  Lieve groet XXX,Ger
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben op Kreta, ooh... en die mooie foto's, prachtig hoor. Dat is pas vakantie hè! Daar kan de Montagne Bourbonnaise niet tegen op ;-)

   Nou zeg... het is echt niets om jaloers op te zijn hoor! Vooruit... een beetje dan, hahaha...
   Natuurlijk is het er mooi, maar we nemen onszelf mee daar heen. Dus... moeten we het er zelf leuk of niet leuk maken net als 'thuis' ;-)
   Tsja... en arme wij gaan niet naar KRETA ;-( Nog een graadje erger... wij gaan helemaal NIET op vakantie.

   Hoe dan ook, ik heb er alweer veel zin in... en verheug me op de eerste piepers uit eigen tuin, ook op de sla en de peultjes.
   Ik laat je ze t.z.t. even zien op de blog... en je gaat daar niet hard zitten lachen als het mini piepertjes zijn hè! Nog erger... veel groen zonder piepertjes ;-)

   Heel veel liefs en vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen