Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 6 mei 2014

Blotebenenfeest e.d.


Vandaag... was het kortebroekendag...


Eerst even zoeken waar dat ding gebleven was... maar daarna kon het blotebenenfeest beginnen.


Zelfs de slaapmutsjes werden massaal wakker van al die zon...


Zondag was het ook al redelijk weer. Tot laat in de avond hebben wij hier bij ons vuurtje gezeten. Worstjes naar binnen geschoven, karbonades met de handen afgekloven, alles weggespoeld met rode wijn en dat allemaal onder een mooie sterrenhemel met een kleine maan.
Het kostte wel een t-shirt, deze zat vol met gaatjes van de vonken van het vuur... maar dat kon de pret niet drukken ;-)


Uiteraard ook nog even een toertje gemaakt in het weekend, een leuke oude dalbrug bewonderd en... Michel en Annelies hun nieuwe badkamer, zie Michel zijn blog http://lamaisonlacouronne.blogspot.fr/ , GOEDGEKEURD ;-)


Tussen alle drukte door, luieren... toertjes maken... visiten... eten e.d., klussen we zo af en toe ook nog een beetje. Eén van die klussen is : al het onbewerkte hout, in de 'schuur', beitsen en/of lakken. Ondanks dat we het blanke hout wel leuk vinden zijn we van plan om het allemaal wat donkerder te maken, zodat het wat knusser eruit gaat zien. Een heel karwij, waar ik nu al een klein beginnetje mee gemaakt heb en me de komende zomer mee bezig ga houden.
De eerste palen was best even schrikken en slikken, toch denk ik dat het uiteindelijk wel mooi gaat worden... ietwat huiselijker zeg maar :-)


Henk heeft zich ook even helemaal uitgeleefd, een nieuw huis gebouwd van afvalhoutjes... voor onze aggregaat. Deze stond altijd bij slecht weer, tijdens onze aanwezigheid hier, onder een kruiwagen...
Tsja, ach ja...


2 opmerkingen:

 1. Fijn dat het is goedgekeurd kan ik weer verder met ons project ;-). Leuk dat jullie even langskwamen over 2 maanden bij jullie? En meteen de brug bij Droiturier bekeken , zijn jullie ook bij de romeinse brug geweest?
  We zijn helaas weer terug maar alweer druk bezig met ons volgende bezoek, tot dan!
  groetjes,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Was even weer gezellig :-)
   Ja hoor... over twee maanden zijn jullie van harte welkom.
   Henk zei dat dit de Romeinse brug was, ik had al zo mijn twijfels. Dus... moeten we nogmaals die kant op.

   Tsja... jammer hè dat het er alweer op zit, maar zo te horen waren het erg leuke weken en voor je er erg in hebt is het 2 maanden later.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen