Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 10 januari 2014

Schade...


Was er hier in Nederland tijdens de laatste behoorlijke storm veel schade aangericht onder de bomen... tjemig... wat een schade daar in de bossen in de Montagne Bourbonnaise door de sneeuwval in november. Daar is het hier in Westerwolde, waar wij wonen, 'peanuts' bij.

Tijdens wat rondritten schrokken we soms best wel even, duizenden bomen die het loodje gelegd hebben, veelal loofbos. Op sommige plekken was het een complete kaalslag, alsof er een ware veldslag onder de bomen plaats gevonden had. Hele vele tientallen bomen, met wortel en al ondersteboven op een rij. Grote dikke beuken en eiken compleet geveld.

Stom stom stom, geen foto's. Daar ik meestal helemaal geen fototoestel bij me heb en ook... omdat we vaak spontaan na het winkelen even gingen rondtoeren.

Ook bij ons, op ons eigen terrein zijn er verscheidene bomen gesneuveld, waaronder een mooie oude appelboom. Vele bomen waarvan takken afgebroken zijn of de kruin kapot gegaan is... zoals de mooie eik hieronder die we tijdens een wandeling vlakbij ons in de buurt tegen kwamen.


 Maar uiteraard zit er ook een voordeeltje aan, hout in overvloed... Henk is de afgelopen vakantie erg veel bezig geweest met hout bijelkaar zoeken en zagen. Weer een mooie voorraad voor de komende jaren. Meeste hout is mooi eikenhout en beukenhout, wat nog wel een tijd moet liggen te drogen.


Vidor vind het allemaal prachtig, lekker de hele dagen buiten bezig... dan is hij helemaal in zijn element.


Stilletjes zit ik me af te vragen hoe het er in de zomer uit zal zien, of het bos zichzelf weer snel hersteld... denk het eerlijk gezegd wel. Denk dat er wel weer mooi jong bos her en der verschijnt... een natuurlijke verjongingskuur. En... gelukkig is er ontzettend veel bos in de Montagne Bourbonnaise.

Voor nu alvast een aangenaam weekend, geniet ervan... dat proberen wij ook te doen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten