Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 2 januari 2014

Klein leed...


Even een pakkende kop, dat trekt namelijk vaak meer bezoekers. Door de jaren heen is mij opgevallen dat er vaker gekeken wordt als er iets aan het handje is. Begrijpelijk... want ja, zeg zelf... dat 'gewone' kabbelende leven is eigenlijks best saai. Nou moet ik tot mijn spijt toegeven dat ik dol ben op saaiheid, gewoon gezapig door het leven rollen, met zo af en toe een 'upje'.

Maar goed, de 'kop' klein leed...

Eerst even een inkomertje.
Ik ben van de generatie die het meegemaakt heeft dat de nep kerstbomen hun intrede deden. Hoe sommige mensen de voordelen van zo'n geval op konden noemen : geen last van naalden, gaat jaren mee, niet van echt te onderscheiden, etc. etc. Niemand heeft mij ooit kunnen overtuigen, ik bleef het walgelijk vinden. Liever helemaal geen boom, dan tegen zo'n neppertje aan te kijken.
Trouwens, ieder zijn ding... als u wel een neppertje heeft en er van kunt genieten... wie ben ik dan om dat te veroordelen!
Maar voor mij dus GEEN neppertje.

Even voordat we naar Le Pre Bonnet vertrokken zag ik in een supermarkt mooie kransjes liggen, niet bijster duur. Voordat ik er erg in had, lag er een kransje in mijn winkelwagentje... leuk voor op de deur.
De eerste dag dat wij hier waren hebben we ons huis opgesierd met van alles en nog wat, om een gezellig kerstsfeertje te creëren. Zo ook het kransje op onze deur gemaakt. Even kwam daar de twijfel : Het is toch wel een echte? Samen aan de takken plukken en jawel... er kwam zowaar een naald af. Conclusie, die wij trokken... Het is een echte.

Gisteren, nadat de visite vertrokken was, viel mijn blik op het kerstkransje. GEK, dacht ik bij mijn eigen... nog geen enkel spoortje te zien dat ie er al anderhalve week hangt. Nog even plukken, niets... nog eens flink kijken... twijfel. Henk geroepen, samen kijken... twijfel. Totdat we onze neus er even instaken... weg twijfel... HET IS EEN NEPPERTJE. Een plastiek kransje, grrr... Kan straks zo in de doos om volgend jaar weer tevoorschijn te komen. Bah...

Ik heb even een foto gemaakt en het stomme is, dat ik op de foto WEL gelijk zie dat het een neppertje is.
Aanschouw ons plastiek kerstkransje zelf...


Wat een heerlijk neppertje hè!
En ik maar denken...
Dat het een echte was...
Hoe dom kan een mens zijn!!!


13 opmerkingen:

 1. Vind je domheid wel meevallen, dacht ook dat hij echt was en dat je hem zelf in elkaar had geknutseld.
  De beste wensen voor het nieuwe jaar en veel genieten. Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura,

   Zo... zit je alweer in Zeeland? Als eerste, jij en je familie ook de allerbeste wensen voor 2014 van ons beiden.

   En eh... nee, het was een gekocht kransje. De rest van de versieringen in huis heb ik wel zelf inelkaar geknutseld hoor! hahaha...
   Maar zeg zelf, toch wel een beetje onnozel om een kransje te kopen, denkend dat hij echt is en achteraf er achter komen dat het een neppertje is ;-)

   Zeg, leuk dat je even reageerde :-)

   Vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hahaha, je hebt het helemaal door, zodra ik over kommer en kwel blog, stijgen mijn kijkcijfers. Ach, ik begrijp dat wel. Er is een overdaad aan oppervlakkigheid, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanvulling; Nee ik zie niet echt dat het een neppertje is ;-)

   Verwijderen
  2. Hoi Walter,

   Je wilt niet weten hoeveel er gekeken werd toen wij hier ingesneeuwd zaten ;-)
   Pech met de auto doet het ook goed, hahaha...

   Het is toch echt een neppertje... ik kan hem eventueel naar je opsturen, kun je nog JAREN plezier van hebben ;-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Soms is nep niet van echt te onderscheiden......;-)
  maar een kunst kerstboom komt er hier ook niet in....
  of toch wel,zag week voor kerst bij bloemist kleine dennetjes staan voor de prijs van €5.95,ik vond ze zó mooi en twijfelde of ze wel echt waren.....begon er ook aan te plukken.....wat was het geval,ze hadden echte zilverspar takjes aan een stokje gebonden tot dat het geheel de vorm van echt boompje had,heel kunstig gemaakt.
  Liep met twee boompjes in de arm nog wat langs de rekken te struinen en in dat bedrijf klampten 5 klanten mij aan met de woorden,oh wat zijn ze leuk,waar kan ik die vinden.....later stonden de dames achter mij aan de kassa en niemand had tot op dat moment in de gaten dat het geen echte boompjes waren,wel toen ik het ze het in hun oor fluisterden......ik bedoel maar....,toch zag niet een van de dames er dom uit;-)
  Ze mogen nog tot na zondag blijven staan met de rest van natuurlijke versiersels,ach een verjaardag in kerstsfeer heeft ook wel wat.

  Goede en veilige reis naar het noorden en tot blogs....met ''gewoon'' kabbelende leventje en liever geen klein of groot leed!!!!

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hahaha Ger, bij die bloemist van jou had je in ieder geval nog wel echte zilverspartakjes... die ruiken lekker en daar kun je iets leuks van creëren, zoals bijv. een boompje. Maar ons kransje is van PLASTIEK, ruikt niet, zit totaal geen leven in... is gewoon heel erg nep.

   Een paar jaar geleden zag ik op marktplaats een heel leuk potje staan, een paar euro geboden en helemaal blij. Het potje werd door mij betaald en opgestuurd. Een paar dagen later arriveerde het felbegeerde potje met de postbode. Alleraardigst ingepakt, klein kaartje erbij met daarop... veel plezier met het potje... dat voor een paar euro's. Ik pak het potje uit het doosje, denk gelijk... wat is hij licht. Blijkt het een plastiek potje te zijn, bijna niet van echt te onderscheiden... op afstand, hahaha... Weet je Ger, ik heb die lieve mevrouw wel netjes via de mail bedankt voor het 'leuke' potje :-)

   Tja... zondag alweer terug. Maar goed het waren weer twee leuke weken ;-)

   Veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Hé Ger... Ben jij binnenkort jarig? Zaterdag... of zondag? Vermoed het wel een beetje...
   Zo ja... dan wens ik je een ontzettende fijne dag toe.
   Trouwens, als ik er over nadenk, weet ik het haast wel zeker...

   GER... VAN HARTE GEFELICITEERD

   Een hele dikke knuffel van mij,
   En nogmaals heel veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 4. YEP....zondag 5 januari is het te doen,is trouwens 2 jaar geleden dat we er iets op deden,afgelopen keer werd mijn lieve schoonmoeder gecremeerd en mijn schoonvader stierf jaren eerder op mijn verjaardag,weet je dat ik altijd blij ben wanneer de maanden december en januari voorbij zijn gegaan zonder nare dingen en verdriet,lijkt wel of wij er patent op hebben:-(

  Bedankt voor je lieve felicitatie☺☺!

  En lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiep hiep hiep...
   Ooh nee, nog even te vroeg ;-)

   Verwijderen
  2. Ja ja, nee nog een paar seconden.

   NU...

   Hiep hiep hiep... HOERA...

   ...VAN HARTE GEFELICITEERD...

   Fijne dag en heel veel liefs,
   Henk en Cilia

   Verwijderen
 5. Lieve Cilia en Henk,

  Hoop niet dat mijn verjaardag jou van het bed gehouden heeft toen jij midden in de nacht om het hoekje kwam kijken;-)
  Hartelijk dank lieverd voor je aardige felicitatie☺☺!!!
  Het was een gezellige verjaardag en we genoten van half drie in de middag tot elf uur in de avond met familie van koffie/thee met gebak, een lekker buffet....een beetje van mezelf en een beetje van de Sligro.
  Vandaag ''rommel'' opruimen van verjaardag en kerst.....tjonge,jonge......voel nu toch wel goed dat ik jaartje ouder geworden ben;-))

  ...en weer is het laat zie ik nu op mijn klokje...
  morgen komt er weer een (blog)dag...

  Lekker slapen en lieve groetjes!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaah... Ger, zie ik nu pas je reactie. Ik schaam mij diep ;-(

   Blij dat je een fijne verjaardag gehad hebt en eh... ik heb het er best voor over hoor, om even wakker te blijven om zo een lieve vrouw mijn felicitaties over te brengen.

   Hele lieve groetjes en de volgende keer probeer ik wat alerter te zijn,
   Cilia

   Verwijderen