Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 15 januari 2014

Nog geen nieuwe blog? OEF...


Druk, druk, druk... met een beetje van ditte en een beetje van datte. Henk die er ondertussen weer een jaartje bij op heeft zitten...

Ha, had ik al vermeld dat ik bij thuiskomst in November vorig jaar plots een piano in huis staan had (verjaardagscadeau van onze zoon...niet gek toch!). Nee, niet in Frankrijk... daar moeten wij het helaas doen met de accordeon.

Nou wil het geval dat de piano behoorlijk vals is, maar dat geeft niet want dat hoor je toch niet als ik er op speel ;-)

Vandaar dat ik even niet aan bloggen toe kom. De gehele dagen oefenen op de piano, zodat ik 'Frères Jacques' leer spelen. 'Vader Jacob' kon ik al, maar nu in het Frans hè! Valt niet mee, voor iemand met een bèta-knobbel ;-) Want tot mijn grote schaamte moet ik u bekennen dat het nog steeds zeer slecht gesteld is met mijn Franse taal. Al weet ik wel reeds hoe piano in het Frans heet...

PIANO...

Het vogeltje fluit altijd vrolijk mee... het kan natuurlijk ook van ellende fluiten, geen flauw idee.


Komende zaterdag gaan de luiken trouwens weer open van ons huis in Frankrijk, onze zoon en 3 vrienden van hem gaan het huis even doorstoken zodat het er lekker warm is als wij er weer komen. Dat laatste vond ik wel leuk staan, maar ik vrees dat het tegen de tijd dat wij weer die kant opgaan behoorlijk afgekoeld is. Waarschijnlijk wordt dat niet eerder dan in maart.

6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk een piano! Maar lekker oefenen en dan misschien la vie en rose spelen? Of op de accordeon? Zo leuk die franse muziek! Het weer bij ons is lang niet gek hoor, veel zon en (nog) niet koud! Was even in Nederland, helaas voor een begrafenis van mijn lieve nichtje, 28 jaar, zo erg, kind van mijn zus.
  Tot gauw maar weer in maart, lekker voorjaar dan!

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Janny,

   Goh meid, gecondoleerd... wat vreselijk. Zo jong nog, daar zijn geen troostende woorden voor te vinden. Tja Janny, het is niet altijd even eerlijk verdeeld in het leven. Ik wens je heel veel sterkte met het gemis van je nichtje.

   Hier is het ook nog geen winter... maar we hebben besloten om ergens in maart pas weer die kant op te gaan. Wanneer precies weten we nog niet, dat laten we een beetje van het weer afhangen.

   Nu weer verder oefenen, nieuwe uitdaging , 'La Vie en Rose' ;-)

   Lieve groetjes en nogmaals... sterkte,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Wat ben jij een bevoorrecht mens.....met béta knobbel,piano en last but not least....een huis in Frankrijk;-)
  Bij mij is het nooit aan de orde geweest of ik een alfa,béta of gamma knobbel heb,op de lagere school en later op de huishoudschool werden de verschillende disciplines uit de wetenschap niet zo genoemd.
  Toch had ik het idee dat de lessen die er wel gegeven werden voor mij een fluitje van een cent waren,liep al wat jaartjes mee achter mijn grote voorbeelden moeder, oma's en oudere zus aan wanneer het over huishouding ging,alles wat met eten bereiden te maken had daar ging mijn voorkeur naar uit.Heb in die schooltijd in menig ander grijsgewolk emaille pannetje staan te roeren en kloppen tot de aardappelpuree geen klontjes meer vertoonde maar glad en luchtig was,mijn klasgenootjes hadden daar blijkbaar een groot probleem mee om het zó te krijgen.

  Kan me voorstellen dat je enige moeite hebt met de melodie van Vader Jacob die in het Frans op eens Broeder Jacob heet;-)
  Maar jij gaat dat vast snel onder de knie krijgen met veel oefenen aan de piano.
  Denk dat er over heel de wereld onder kinderen geen bekendere melodie te vinden is,waar wij tijdens onze vakanties nou ook schoolklasjes bezochten....Vader Jacob...konden ze overal uit volle borst meezingen in hun eigen taal.

  Wat heerlijk voor je zoon en vrienden om op zo'n mooie plek in de natuur te verblijven en wat zal het er lekker warm zijn,aan hout geen gebrek.

  Liefs en tot blogs!!!
  Ger  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hahaha... ja hoor, ik voel me een zeer bevoorrecht mens.

   Om eerlijk te zijn wilde ik er eerst neerzetten : 'voor iemand bij wie de taalknobbel nooit tot ontwikkeling gekomen is ;-) Maar was bang voor de reactie's, hahaha... zo zielig hè!!!

   Ik ga trouwens wel een beetje twijfelen of ik wel zo bevoorrecht ben, want... ik heb ook al geen kook-knobbel. Dat terwijl ik wel dol op lekker eten ben ;-(
   Nooit geleerd op school en ook thuis in het ouderlijke huis niet... daar schoof ik gewoon aan. Ondertussen kan ik wel een simpel maaltje bereiden, maar heb veelste weinig geduld om langdurig boven de potten te hangen. Gelukkig heb ik Henk... toch een beetje bevoorrecht ;-)

   Eigenlijks zou ik mijn zoon iedere dag even willen bellen als hij daar zit, even vragen of alles goed gaat... maar hij ziet me aankomen. Dus dat doen we maar even NIET. Gaat vast leuk worden...

   Lieve groetjes,
   Cilia

   P.s. Ik zag vandaag pas dat jij nogmaals gereageerd had op de blog 'klein leed'. Tjemig, wat onachtzaam van mij hè!

   Verwijderen
 3. Hoi, volgens mij las ik dat Henk jarig is geweest dus; Van harte gefeliciteerd! Ook bijna 40 net als ik? Wat zonde trouwens van al die bomen ,was het beneden ook zo erg? Aan de andere kant ,ik zie ook wel eens oude foto's (ook 1 van jullie huis?) waarop bijna geen bomen staan dus het komt wel weer goed.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Namens Henk... BEDANKT. Hij is bijna net zo oud als dat jij bent... + een beetje. Hij wil er niet van weten, dus even onder ons... 51 jaar al ;-)

   Ja, zijn echt ontzettend veel bomen gesneuveld. Wat bedoel je met 'beneden'? Bij jullie huis? Daar is in november wel wat sneeuw gevallen, maar voor zover ik begreep van Wilbert zijn er weinig tot geen bomen gesneuveld.

   In 1968 stond er veel minder bos rondom ons huis, toen kon je heel ver uitkijken. Heb ergens op de blog een paar oude foto's uit 1968 van ons huis staan, die hadden we van vorige bewoners gekregen. Zag er ook mooi uit toen met die mooie vergezichten.
   Maar zoveel is er niet om hoor! Waarschijnlijk, als alles weer groen is, zie je het maar amper.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen