Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 20 januari 2014

Ons plekje in NL...


Eén van onze lievelingsplekjes in Nederland...

Afgelopen dag weer zo'n grauwe grijze dag. Zo'n zondag dat je je afvraagd : En nu ? De gehele dag onder het wolletje blijven is ook niet helemaal 'je van het'. Visite ontvangen of op visite, hadden we geen zin in. Bankhangen houden we al helemaal niet van, evenmin van tv kijken overdag. Klussen of werken... totaal geen zin in. Musea bezoeken, shoppen, naar een overdekte rommelmarkt... aah bah... niet vandaag. Bioscoopje... bah bah en nog eens bah.
Geen flauw idee of het normaal is, van dat soort momenten dat er van alles te doen is, maar... dat je stomweg nergens zin in hebt. Het liefst met een ENORM lang gezicht gaat zitten pruilen.
Normaal of niet normaal, wij hebben wel zo af en toe van dat soort momenten.
Dan stappen we tesamen met de honden in de auto en gaan wat rondtuffen. Vaak naar 'onze' eigen plekjes. We hebben zo hier en daar wat plekken waar we met regelmaat even heen gaan, dat noemen we : ONZE PLEKJES 


Zoals deze plek, waar speciaal voor ons een bank neergezet is. Nou ja... zo voelt het, omdat wij daar bijna nooit andere mensen tegenkomen. De honden kunnen zich er heerlijk uitleven en wij kunnen er met een kop warme chocolademelk genieten op het bankje van de prachtige natuur.


Vanaf 'ons' bankje hebben we een schitterend zicht over de heideveldjes. In alle jaargetijden is het er prima toeven.
Natuurlijk ga ik hier niet vertellen waar dit prachtige plekje, niet ver bij ons huis vandaan, zich bevind. Want stel... dat we 'ons' bankje moeten delen. Nog erger, dat we daar met ons allen in file lopen... Nee, we houden 'ons' plekje mooi voor onszelf, zodat we op dagen dat de verveling wat toeslaat ons lekker even kunnen terugtrekken op 'ons' plekje. We zitten zelfs te overwegen om een groot hek om 'ons' plekje te plaatsen ;-)

'T is hier ook MOOI... zei ooit een mevrouw bij ons uit de buurt. Waarom zou je weggaan als het hier ook MOOI is !!!  Tja... Onze zoon is goed aangekomen bij ons huis in Frankrijk, hij belde even vanuit daar... en was zeer in z'n noppies. Hm... wij moeten het nog even met hier doen, ach ja... 't is hier ook WEL mooi.


2 opmerkingen:

 1. Hihi.....Cilia, wanneer jij je de hele dag af blijft vragen hoe de dag in te vullen gaat die ook voorbij;-)
  Heb me gisteren helemaal niks afgevraagd het ging helemaal vanzelf,omdat we pas tegen half drie in de nacht nadat de visite weg was de echtelijke sponde opzochten was het heerlijk uitslapen,wakker worden met de geur van broodjes uit de oven,verse koffie,badderen,aankleden,pee-ceetje, de keuken in om tegen de avond een pan met sudderlapjes uit de oven gaar te hebben,glaasje wijn en hapjes,wat tuinboeken doorbladeren vol zomerse foto's,kletsen aan telefoon met lieve vrienden die willen weten hoe het met ons gaat, ff buiten aan de tuintafel sigaretje roken(slechte gewoonte) terwijl de vogels om me heen kwetteren alsof het al voorjaar is,al met al een heerlijke zondag van niks moet en alles mag.
  Heerlijk plekje hebben jullie op de foto's te zien,zal eens gaan zoeken op Google Earth of ik dat bankje kan kan vinden,je gaat toch niet de honden op me afsturen mocht ik er eens zitten om te genieten;-)

  Laat zoonlief nu lekker genieten,jullie tijd komt ook weer.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Nou nou... dat klinkt serieus als een gezellige zondag. Ah... en heerlijke sudderlapjes gegeten. Afgelopen zaterdag stonden hier de sudderlapjes op. Henk heeft er een heerlijke ovenschotel van gemaakt, met rode kool, appels, uien aardappelpuree en wat kruiden... daarover heen kaas. Veelste veel gegeten ;-)

   Tja Ger, wij zijn een familie met honden, wat inhoud dat deze er dagelijks uit moeten. Lange wandelingen staan zodoende dagelijks op ons menu. In Frankrijk is dat ietwat gemakkelijker, daar kunnen ze de gehele dagen lekker los buiten vrij in het bos rondom huis dartelen. Hoeven we niet op gezette tijden met ze er uit. Hier ligt dat ietwat anders, minimaal 3 keer daags lopen, waarvan minimaal 2 keer een lange ronde. Dan is het wel eens leuk om even in de auto te stappen en naar één van 'onze' plekjes te gaan. Even wat afwisseling ;-)

   Ja joh, ik vind het super genieten als ik van mijn zoon hoor dat ze het daar fijn hebben. Geeft toch een rijk gevoel, dat wij daar een heel klein steentje aan toe bijdragen... letterlijk en figuurlijk ;-)

   En... nee hoor, ik stuur mijn honden niet op je af... ze gaan zonder dat ik wat zeg wel naar je toe... om je zeer vriendelijk te begroeten.

   Google Earth is prachtig hè! Heb je ons huis al eens op Google maps opgezocht, staat een nieuwe luchtfoto op... ons nieuwe dakraam is er zelfs op te zien. Le Pre Bonnet... Laprugne.

   Alvast een Goede Nacht...

   Lieve groeten,
   Cilia

   Verwijderen