Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 30 september 2012

Les Cascades du Hérisson...


Het lijkt al haast een eeuw geleden, maar goed... nog eventjes een blogje over een uitstapje die we zo'n twee weekjes geleden gemaakt hebben.

Beetje suf... ik weet het. Het voelt ook wel ietwat gek, zo op een herfstachtige zaterdagnacht, achter de laptop, vrolijk zigeunermuziekje op de achtergrond, glaasje wijn (cola light) naast me, schaarse verlichting, in een rookwalmpje van mijn sigaret een blogje over een zonnig zomers uitstapje naar de Cascades du Hérisson te beschrijven.

Dat ga ik dus ook niet doen.

Wel plaats ik even een paar foto's, niet omdat ze zo geweldig zijn... maar om even een kleine indruk te geven hoe het daar is... en ach ja, ik heb nou eenmaal wat foto's daar gemaakt... dus !!!


Vidor zit er al klaar voor...
Daar gaan we... zet je schrap...


Kijk... dit slaat natuurlijk weer nergens op. Maar wel leuk... vlakbij de Cascades waren een paar meren die prachtig blauw/groen van kleur waren. Erg mooi om te zien.Aha... een waterval. Een erg mooie grote waterval, de moeite waard zeg maar gerust.Nog een waterval, ietwat minder spectaculair... maar zeker ook zeer de moeite waard.Bij deze drupt het water ook overal naar beneden... en hoog dat het is, nou nou...Bij sommige watervallen kun je er even onder staan... shampo en zeep mee, gelijk weer voor een weekje klaar...Even een paar baantjes trekken behoort ook tot de mogelijkheden... handdoek mee.Wel koud hoor... geen warm water, jammer.Jeroen doet even wat rek-oefeningen...Henk doet verwoedde pogingen om ook aan de andere kant te komen...Zeg zelf, zo'n prachtig vijvertje wil je toch maar wat graag in je tuin hebben... ik wel ;-)Na uren wandelen was onze Mitsie het zat...

De watervallen van de Hérisson zijn werkelijk waar zeer de moeite waard om eens te gaan bekijken. Er zijn 7 hoofdwatervallen en hele vele kleinere watervalletjes, via een prachtige wandelroute (wel een stevige route, soms vrij steil, van ongeveer 7,5 km.) kom je langs de mooie watervallen. Daar ben je zo wat uurtjes zoet.
Een erg mooie plek in de Jura.

2 opmerkingen:

  1. Nou, ik moet je teleurstellen...ik vind de foto's behoorlijk redelijk geweldig hoor!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief van je hoor! Maar... het zijn gewone doorsnee vakantiekiekjes. In zo'n prachtige omgeving kan het bijna niet mis gaan ;-) Op die van Vidor en Mitsie na, natuurlijk (die zijn uiteraard BEHOORLIJK geweldig :)).

      Verwijderen