Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 15 september 2012

Geen water meer !...


Tussen alle debatten door, die we uiteraard hier ook volgden... even een klein oponthoudje...

Afgelopen dinsdagochtend... een klein miezerstraaltje kwam er nog uit de kraan, totdat de kraan er helemaal mee op hield.

Dat betekend... dat de put leeg is. Dat houdt in... dat we geen water meer hebben, dus... geen water uit de kraan, geen wc-spoeling, geen handen wassen, niet douchen, geen koffie-water, geen afwasje... gewoon geen water meer, OPPERDEPOP.
Nou hebben wij altijd redelijk veel flessenwater op voorraad, tevens water uit ons stroompje wat we gebruiken kunnen om de wc mee te spoelen (emmers vullen en door de wc gooien).

's Middags zijn we gelijk achter wat watervaten (60 liter vaatjes) en waterslang aangegaan. We hebben een slang vanaf de doorgaande weg naar onze put gelegd (ongeveer 100 meter), de vaten bij een bron elders gevuld, deze vanaf de doorgaande weg via de slang in onze put laten stromen en... JAWEL... 's avonds hadden we weer volop water.


Dit is onze waterput, hier stroomt hij alweer. Het water wat door het buisje in de put stroomt is bronwater. Het andere buisje is de overloop, als er teveel water in komt... gaat het via dat buisje weer de grond in.


De put ligt een paar honderd meter tegen de berg op, vanaf ons huis. Vanaf de put ligt er een slang, onder de grond door, naar ons huis. Als er genoeg water is hebben wij volop warm en koud water. De gehele zomer heeft de put nog niet leeg gestaan.

Er gaat zo'n 600 liter water in de put. Het water schijnt erg schoon te zijn, al moet ik zeggen dat wij het niet als drinkwater gebruiken. Wel voor het koken en voor tandenpoetsen, de afwas, douchen, de wc-spoeling e.d.
Het verschil met het water in onze waterbak, vlakbij huis, is ; dat het zuiver bronwater is... terwijl het water in onze waterbak uit een stroompje komt (waar allerlei troep in zit).
Al met al best wel primitief, maar tegelijkertijd ook een luxe... daar we grotendeels zelfvoorzienend zijn. Geen waterleiding- maar water uit een bron. Geen stroomaansluitng- maar stroom uit de zonnepanelen en gas uit gasflessen. Zodoende ook geen vaste lasten, al moet ik zeggen dat energie uit zonnepanelen in ons geval wel een terugkerende investering is. Om de 5 a 7 jaar moeten er nieuwe accu's komen, de panelen zelf gaan wel een stuk langer mee.
Maar ja, we zijn wel afhankelijk van de zon en regelmatig een regenbui ;-)


Gelukkig kwamen er woensdags wat wolken aangedreven, waar regen uit voort kwam en onze put weer uit zichzelf volstroomde.

Verder gaat het hier prettig zijn gangetje. Menig leuke uitstapjes met z'n drie-tjes gemaakt (hierover later meer), heerlijk eten dagelijks (Jeroen houdt van koken en wij van lekker eten, wat erg goed uitkomt) en bovenal erg gezellig.
Weinig blogjes, omdat we de laptop nu met zijn drie-tjes delen moeten.


Alvast even een voorproefje... watervallen, jawel... 8 uurtjes reizen (4 heen en 4 terug), maar dan heb je ook wat. Later een uitgebreider verslag...

Voor nu, een heel fijn weekend gewenst en tot ???


2 opmerkingen:

 1. Tja, nu ik weet dat je de laptop moet delen zal ik me maar netjes gedragen, hihihi. Tis altijd even schrikken als 'we' zonder water of stroom komen te zitten. Dan besef je pas hoe belangrijk ze zijn..
  Ook een fijn weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... vandaar dat ik er even een melding van maakte ;-), maar niet heus. Het gaat trouwens voornamelijk om de dongel, waar we maar 1 van hebben. Komt bij... dat ze mijn blog maar sporadisch bekijken :0( Dus... roept u maar.

   Zonder water is erg vervelend, maar zonder stroom is op zich nog te doen... beetje primitief, maar heeft soms ook zo zijn charme.
   Fijne rustige relaxte zondag gewenst,
   Cilia

   Verwijderen