Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 25 september 2012

HERFST...2012...weer thuis.


De zomer zit er weer op en heeft plaats gemaakt voor de herfst.

TREURIG ? Ja en nee...

JA... omdat de tijd vliegt en wij nog wel VEEL langer in Le Pre Bonnet hadden willen blijven.
NEE... omdat we het ook wel weer EVEN fijn vinden om in Nederland te zijn, midden in alle luxe.


Treurig is wel het moment voor vertrek. De auto die klaar staat om ingepakt te worden. Alles opruimen en gereed maken voor langere tijd leegstand (snotter snotter). Alle bloemen en planten uit de potten halen en in vaste grond zetten, sommige, niet wintervaste maar nog wel bloeiende, aan vrienden geven. Tuinmeubels schoon maken en naar binnen zetten. Ja... dat alles stemt wel ietwat treurig.


Daarna met zijn zevenen en heel veel bagage in de auto, op naar Nederland. De reis verliep erg rustig, geen file's... dus karren maar. Zo af en toe kwam er wat gezang achter uit de auto, soms één kat en soms gezellig eventjes gezamelijk met zijn drie-tjes. Over het algemeen waren ze redelijk rustig.

Zondagavond, tegen een uurtje of elf waren wij weer thuis in Nederland. Net alsof we nooit weggeweest zijn. Gek is dat, Le Pre Bonnet is gelijk een ver van m'n bed show.

Gisteren, maandag, de draad meteen weer opgepakt. Henk weer naar zijn werk, ik hele vele wasjes draaien en... wandelen met de honden (aan de lijn, wat we bijna niet meer gewend waren), vele telefoontjes plegen, bezoek en... het allerbelangrijkste... komt ie... tandarts opgebeld. Want jawel, ik had al een tijd behoorlijke last van mijn gebit (kom ik nog op terug in een volgend blogje). Gelukkig heb ik hier in Nederland een super tandarts, die mijn nood begreep. Zodoende kon ik gisteren gelijk na spreekuur, 's avonds bij hem terecht. Blij dat ik hier vermelden kan, dat de schade mij enorm meegevallen is, mij nodeloos wekenlang bezorgd gemaakt, bang dat er echt iets zeer ernstigs aan het handje was. Oké, er moet wel eventjes het één en ander gebeuren, maar... het viel me dik mee ;-)  Pfffffffffff... er viel een hele last van mijn schouders.


Hierboven een foto van ons huis, genomen een dag voor vertrek. Bij ons huis konden wij al goed vernemen dat de herfst in aantocht was. De zon gaat dan wat lager hangen en zit wat meer achter de bomen, zodat er veel schaduw rondom ons boshuis is. In andere jaargetijden valt dit wel mee, maar in de herfst zit het blad nog aan de bomen... zodat de zon er bijna niet door piepen kan. Tja... elk voordeeltje heb zo z'n nadeeltje... Prachtig plekje zo midden in de natuur (bos) maar ja...

Volgende keer even wat meer, voor nu... een lieve groet vanuit Nederland.
We zijn weer op stee...

8 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Afscheid nemen doet altijd een beetje pijn,en zeker als je zo'n mooi en vertrouwd plekje moet achter laten....
  maar het is gelukkig niet voorgoed en jullie keren over poosje vast weer terug op het nest van het Franse stulpje.
  Het tijdelijke verblijf in Nederland brengt vast ook hele gezellige en vertrouwde dingen met zich mee,bijpraten met familie,vrienden en kennissen heeft ook wel wat.....toch...☺
  Ik wens jullie dan ook vanachter mijn pee-ceetje een fijn verblijf in ons inmiddels koude en herfstachtige kikkerlandje!!!

  Lieve groeten!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ger,

   Jazeker, zijn wij van plan om t.z.t. weer naar Frankrijk te gaan, waarschijnlijk in november.

   Haha... wel grappig hoe je dat beschrijft ; 'tijdelijke verblijf in Nederland', zo had ik het nog niet bekeken. Misschien een idee om de 'kop' van mijn blog aan te passen... Wonen in Frankrijk en zo af en toe tijdelijk naar Nederland ;-) of... 6 maand Frankrijk - 6 maand Nederland.

   Grapje, we vinden het ook best plezierig om weer in Nederland te zijn en zijn ook zeker weten van plan om hier in ons fijn kikkerlandje een huis te houden waar we regelmatig naar terug keren kunnen, al kijk ik alweer uit naar ons volgend bezoekje aan Le Pre Bonnet ;-)

   Liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi, welkom thuis.
  Hier alles weer rustig en goed.
  Volgende maand ga ik weer naa FR.

  Groetjes Arno en Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,

   Blij dat het goed gaat bij jullie. We doen binnenkort eventjes een belletje, tringgg...

   Ah... volgende maand! Wij PAS in november :(

   Groetjes en heel veel liefs, ook aan Maaike,
   Cilia

   Verwijderen
 3. ...nou dan kijk ik maar uit naar je knusse thuis-in-Nederland verslagjes?
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hohoho... ik was nog lang niet uitgebabbeld over de afgelopen 4 maandjes, ik ben nogal lang van stof ;-)

   Dus... nog eventjes vol houden, hahaha.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Graag, want je Franse babbels geven mij een heerlijk vakantie gevoel! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FIJN... kan ik nog eventjes verder.
   De volgende gaat over kiespijn ;-)

   Verwijderen