Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 6 september 2012

Vakantie...Hallo hallo... wie zit daar te KIJKEN?

Prachtig toch, zo nieuwsgierig als die koeien zijn! Ik kan er stomweg geen genoeg van krijgen. Een paar keer per dag wordt ik ermee geconfronteerd, vaak komen ze gelijk aangestoven om te kijken wat er gebeurt...


Even aan mijn toestelletje snuffelen...

Nah... nog even ééntje voor de gezelligheid. Een klein stierkalfje tussen de dames in.


Ooo... wat ziet hij er schattig uit hè!

Vaak als we tegen half acht 's avonds een wandelingetje gaan maken, zien we wel wat herten grazen.Op deze foto, hierboven, zit Vidor naar twee grazende hertjes te kijken. Als je inzoomt kun je wellicht de contouren van beide hertjes zien.  Even nadat ik deze foto genomen had, spurtte hij er achteraan... weer mis, helaas... geen reeboutje.

Henk is afgelopen zondag weer naar Nederland vertrokken. Dus de stilte heeft hier weer zijn intrede gedaan. De laatste keer deze zomer, dat hij in z'n uppie naar Nederland is. De volgende keer gaan we met z'n zevenen weer terug.

Komende zaterdag komt onze zoon  hier, daar verheug ik me al flink op... gezellig.

De kans is redelijk groot dat ik de komende twee-en-halve week geen blog plaats. VAKANTIE... Zogauw we weer in Nederland zijn meld ik me weer.

Voor nu, bedank ik jullie allemaal voor het volgen van mijn blog, erg leuk... maakt het bloggen net even wat leuker, de vele lieve leuke aardige reakties... heel blij mee. Afgelopen week keek ik even op analytics, NOU... dat was best erg verrassend om te zien hoeveel mensen er gekeken hebben en waar jullie zoal weg komen. Ik zou zo zeggen... LAAT ES EEN BERICHTJE ACHTER... Wie o wie... Verenigd Koninkrijk, Uganda, Oekraïne, Zwitserland, Duitsland, Letland, Rusland, Verenigde Staten... etc. etc. dagelijks mensen uit vele landen, bovenaan prijkt natuurlijk Nederland, gevolgd door Frankrijk, Belgie zit ze op de hielen.
Nee hoor... maakt echt niet uit of jullie een reaktie plaatsen of niet... als jullie er maar van genieten en ik geniet... als ik zie dat er weer mensen gekeken hebben. (Anders ook wel hoor ;-))

Voor nu allemaal alvast een heel fijn weekend gewenst en wie weet... TOT OVER EEN PAAR WEEKJES.

Veel liefs en goeds, Cilia...

Nog even een P.S. Helaas werkt onze laptop zeer traag, kan ook aan de dongel liggen, zodoende plaats ik bijna geen reakties op de blogs die ik volg momenteel... duurt UREN, Pfffff.... Nog maar een paar weekjes ;-) Yes... nou ja... tja... wat zou ik daarvan zeggen. Wij gaan eerst hier nog even onze best doen om te genieten en dan... hèhè... kunnen we eindelijk terug naar huis (even onder ons... ik zet dat er neer omdat ik een goede beurt wil maken bij de mensen in onze woonplaats, daar waar we straks weer een tijd gaan verblijven, snappie! Stel dat ze dit lezen, dan lijkt het veel mooier dat ik schrijf dat we er zin in hebben!!!). We komen eraan hoor! Nog een paar weekjes... 

P.S. 2... Nog even een aardige foto, lag nog op de stapel.


Hoezo... schooien! Ik snuffel alleen maar aan de steel...

10 opmerkingen:

 1. hallo cilia, ook ik ben een van je trouwe lezers (uit nl/fr) en ik geniet van je verhalen over die mooie plek in de montagne bourbonnaise. ik heb een vraag over de dongel die je gebruikt: is dat een franse (clé 3g) of een van de kpn. ik heb nu in de meuse internet bas débit en dat werkt echt niet. ik wil dit afzeggen en kijken of die franse dongel werkt (die van kpn doet het niet bij mij). hartelijke groet, jacques

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jacques,
   Ontzettend lief dat je even reageerd... Aha...een Fries (ook een beetje buitenland hè!). Zelf heb ik ook deels Fries bloed, van moeders zijde... uit Warga.
   Op je vraag... ik gebruik een franse dongel, Clé 3G+. Hij beviel doorgaans uitstekend, maar de laatste tijd werkt de laptop zeer traag, erg vervelend maar hij doet het wel ;-).
   Lieve groeten, Cilia

   Verwijderen
  2. Ooh... Jacques,

   Stom stom stom, ik zit hier met hoogrode konen. Natuurlijk bedoelde jij GEEN Friesland... maar Frankrijk. Hoe ik dat wel had, werkelijk geen flauw idee. Mijn oprechte excuses. Tja, gek toch... dat ik de Meuse niet associeerde met Fr.
   Dus... ook een tweede huis bezitter, leuk...
   Nogmaals sorry, en alvast een fijn weekend gewenst,
   Cilia
   P.S. De koe en ik hebben wel enkele overeenkomsten ;-)

   Verwijderen
  3. geeft niet hoor! ik moest er wel om lachen ;-) ik heb nog een vraag over de clé 3g. op de site van orange vond ik er twee: van 10 euro en van 100 euro. welke kan je aanraden? in nederland moet je het ding opladen via internet. hoe gaat dat met de franse? ik zag ook iets van een abonnement.

   merci en geniet van de vacantie. groet,
   jacques

   Verwijderen
  4. Hallo Jacques,

   De dongel heb ik bij Bouygues Telecom, omdat we die hier redelijk goed kunnen ontvangen. Kostte vorig jaar 60 euro en ik kreeg 30 euro retour (dus 30 euro). Het is een pre paid dongel. Opwaarderen doe ik via de laptop met een franse bankpas (met een Nederlandse bankpas wil niet, wel met een visa... als die is uitgegeven in Frankrijk). Werkt op zich best gemakkelijk.
   http://www.laboutique.bouyguestelecom.fr/offres/offres-internet-3g.html

   Misschien heb je wat aan de site hierboven, ik heb hem zelf nog niet goed bekeken.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  5. bedankt cilia, dit brengt me weer een stuk verder. geniet verder van de vacantie!
   hartelijke groet,
   jacques

   Verwijderen
 2. Groetjes, tot 'ziens' en nog veel plezier gewenst..
  Zwaaiiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,
   Bedankt, voor je vele leuke reakties, en jij ook veel goeds gewenst.
   Tot binnenkort!
   Zwaaiiiiiii... met twee handen.

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Ook ik kom graag een kijkje nemen op je leuke blog met van alles wat,maar zoals je wel gemerkt zult hebben waren wij paar weekjes genieten bij onze oosterburen.

  Daarom was het ff stil en reageerden ik niet.

  Heb je posten van afgelopen weken nog wel met veel plezier gelezen en jij zat niet stil zoals gewoonlijk,lekker actief en nam leuke dingen onderhanden....soms tussen de buien door,maar je rode kast mag er zijn,leuk!!!

  Er gaat een leuke tijd aanbreken, je zoon te logeren en dan poosje terug naar Nederland lekker bijpraten bij familie en vrienden.

  De koeien zullen je missen;-)

  Ik wens je goede reis naar Nederland en eerst een fijne vakantie tijd met zoonlief!!!

  Hoop daarna je weer te ontmoeten in blogland!!

  Lieve groeten en het ga je goed!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Jij ook heel erg bedankt voor de leuke uitgebreide reakties de afgelopen zomer. Was echt even genieten ;-) Tevens fijn dat je volgster geworden bent.

   En ja, ik had op je blog gezien dat je er even heerlijk tussenuit was... in een pracht accomodatie. Ik hoop dat het een paar fijne weken waren.

   Wordt wel even wennen hoor, straks met mijn zoon hier. Gebeurd met de stilte, hahaha... wel veel zin in trouwens.

   Verder hebben we het de komende weken wat druk (plezierig druk}, vandaar dat ik denk dat er niets van het bloggen komt.

   Over een paar weekjes haal ik de schade in ;-)

   Jij ook het allerbeste gewenst,

   Liefs,
   Cilia

   Verwijderen