Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 3 oktober 2012

Deur naar de 'Etable'...


De laatste week van ons verblijf hebben wij de deur naar de 'Etable' erin gemaakt.


Alles moet nog verder afgewerkt worden, zo ook het afstapje naar beneden. De schuur ligt een stukje lager. Voor mensen die slecht ter been zijn is ons huis niet echt geschikt, omdat er behoorlijk veel hoogteverschillen in de vloeren zitten... veel trappen en afstapjes.


We hebben een heel robuust kozijn gemaakt, evenals in het toilet en de badkamer. Ook het kozijn moet nog verder afgewerkt worden.


De deur zit momenteel al in de eerste laag verf (groen/ rood/ zwart) en moet ook nog verder afgewerkt worden. Wel kunnen we nu de schuur afsluiten en we hopen dat het een beetje tocht vanuit de schuur tegenhoudt.
Boven de deur, op het podium, komt nog een balustrade.

Klusje is dus nog niet geklaard, maar... het beginnetje is er.

P.s. ik zag net dat dit al de 400ste blog is, zo maar even ;-)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Jullie moeten het elke keer maar weer bedenken hoe het te doen en te maken wat die verbouwingen betreft,maar als ik met mijn ondeskundig oog(het andere heeft er trouwens ook geen verstand van) kijk lukt dat jullie héél goed,ging nog eens ff loeren op een andere post over klus balustrade, knap hoor dat precieze handwerk, wat tot stand komt met veel kijken,passen en meten.

  Amuseer je,
  fijne dag en lieve groeten!!!
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Zonet heb ik nog maar even weer naar de blog over de balustrade gekeken, ja... dat was best veel werk, als ik dat zo terug zie. Zogauw het gereed is, vergeet je dat ;-) Was wel erg mooi werk en het is een hele stevige veilige balustrade geworden (komt uit een oude kerk).
   In de schuur zat bijna niets, tja... dus dan doe je wel iets.
   Over het algemeen vinden wij het nog steeds erg leuk om te klussen, al moet ik zeggen dat ik ook wel blij ben dat het geheel nu heel redelijk bewoonbaar is en we zodoende meer tijd voor andere dingen hebben.

   Jij ook een fijne dag gewenst.
   Liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi,
  Mooi gedaan alweer! Is dat een nieuwe deur of een oude heel goed opgeknapt? Missen jullie jullie stekkie al........... wij ook maar nog 2,5 week en dan kan het weer.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   De deur is een behoorlijke oude, die we via marktplaats op de kop getikt hebben (25 euro's). Past precies bij de wc- en badkamerdeur.
   Haha... en of wij ons stekkie daar missen. Jawel... vooral de stilte en de natuur, maar ook wel eventjes weer prettig om hier te zijn (lekker even naar de tandarts enzo :)).
   2,5 Weekjes... Schiet al lekker op hè! Al aan het daagjes aftellen?

   Lieve groetjes, ook aan Annelies en de kinderen,
   Cilia

   Verwijderen