Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 9 juni 2011

Partij Tomettes


Een nieuwe partij tomettes staat klaar om in de zomer gelegd te worden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wij willen in de schuur graag tomettes op de vloer, dit idee had ik een tijd terug al op mijn blog vermeld, ook dat we nog op zoek naar tomettes waren. Bij de reacties zat een hele leuke, namelijk dat een lezer van deze blog (Michel) nog een partij tomettes liggen had. Helemaal blij natuurlijk, nadat we wat heen en weer gemaild hebben maakten we een afspraak voor afgelopen zaterdag. Zo gezegd zo gedaan dus... Allereerst uitgebreid kennis gemaakt met de familie, spannend (je weet maar nooit hè!) en leuk (het viel reuze mee, hahaha, voor herhaling vatbaar), daarna toch ook maar even gekeken naar de tomettes. Deze hebben wij uiteraard aan een stevige inspectie onderworpen... GOEDGEKEURD. Daarna volgde het sjouwen met de tomettes, jemig wat een karwei. Gelukkig hadden we er hulp van Sophie bij, anders waren we nou nog bezig geweest. Hè! Hoezo! Kinderarbeid? Welnee... Sophie is al 4 jaar. Weer thuis aangekomen, de tomettes eerst opgestapeld in onze voormalige badkamer om vervolgens de komende zomer te leggen. Dat beloofd nog een hele klus te worden, al denk ik wel dat de schuur er enorm van opknapt en een wat huiselijkere aanblik krijgt.
Nadat we de tomettes uit de aanhanger in de voormalige badkamer gestapeld hadden werden we verrast met een regenboog. Stond de pot met GOUD bij jullie Desiree? Op de foto is goed te zien dat onze overburen nog in het zonnetje baden terwijl ons stekkie al in de schaduw ligt, dit gebeurd veel vaker, wij zitten namelijk op de Oostkant van de berg, terwijl de zon in het Westen onder gaat. Dat scheelt minstens een half uur, een half uur vol ergernis naar de overkant kijken hoe lekker zonnig het daar nog is, grrrr. Het zit ons ook totaal niet mee...

3 opmerkingen:

 1. Helaas, bij ons was ook geen goud te vinden... Maar ook geweldige foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Tja dat was een hele klus zo heuvel op heuvel af. De komende zomer komen we kijken hoe ze er dan bij liggen. Leuk jullie ontmoet te hebben en tot de volgende keer.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hohoho, we zijn wel van plan om ze te leggen, MAAR... dat wil nog niet zeggen dat we ze ook daadwerkelijk gaan leggen.
  Tijdgebrek hè! ;0) Druk,druk,druk...;-) Grapje...

  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen