Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 6 juni 2011

Gezellig Druk Weekendje

Een dag na aankomst is het feest in de tuin. Het gras is weer vreselijke hoog, evenals de hele vele varens, brandnetels, bramen en van alles wat. Dit is vooral in het voorjaar en zomers het eerste waar we ons mee bezighouden. Met de bosmaaier paden maken en terrasjes maaien, onkruid plukken, de tuinmeubels naar buiten zetten. Zodat alles weer wat leefbaar en gezellig is. Ook binnen geldt dat, ramen en luiken open, houtkachels opstoken, her en der wat rommeltjes neerleggen, zodat het weer net lijkt alsof je nooit weggeweest bent.

Tussen de bedrijvigheid door wordt er menig kop thee en/of koffie genuttigd. Vrijdags was het heerlijk weer, een beetje bewolkt maar een zalige temperatuur. Prima vol te houden.

Natuurlijk hebben we vrijdags ook meteen onze zoon, die we donderdags meegenomen hadden, aan het werk gezet. Houtjes hakken voor de vuurkorf. Vrijdags laat op de dag kwamen er gasten uit Spanje, die ook tot zondags bleven. 's Avonds hebben we met z'n allen buiten gegeten en tot diep in de nacht rond de vuurkorf, bijgekletst en wijntjes en hapjes genuttigd.

Jeroen had zich een hangmat in het bos opgehangen, waar hij de nachten sliep. Het is net een soort coconnetje waar je in slaapt, best erg geriefelijk en warm. Dit soort hangmatten zijn erg handig, je kunt ze overal in de bossen ophangen, ze zijn erg licht, zeer comfortabel en weerbestendig, zodoende ook erg handig tijdens lange trektochten.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Donderdagochtend zijn we al vroeg met de volle aanhanger vertrokken. 's Avonds laat kwamen we aan in Le Pre Bonnet. Om vervolgens de volle aanhanger uit te pakken, ons installeren, de hangmat ophangen, even napraten etc. Al met al lagen we tegen 3.30 uur eindelijk voldaan op ons bed. Vrijdags hebben we tussen alle bedrijvigheid door nog boodschappen gehaald en een lange wandeling gemaakt, tevens kennisgemaakt met een Nederlandse vrouw die vlakbij ons in de buurt een huis gekocht heeft als tweede huis. In de Montagne Bourbonnaise zitten volgens mij behoorlijk veel Nederlanders die er of permanent wonen of een tweede huis bezitten. GEZELLIG...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten