Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 9 mei 2016

Geen airco...


Gisteravond, na een lange warme reis, zijn we weer in Nederland aangekomen.
Onze airco in de auto werkte weer een keer niet... voor ons nog niet zo'n probleem, maar voor onze drie katten en de honden is het natuurlijk geen pretje als de temperatuur behoorlijk oploopt.
Zodoende bijna de gehele reis met de ramen open gereden, handdoeken voor de achterramen en even wat vaker en langer gepauzeerd. Tja... wat zijn we ondertussen toch verwende mensen geworden hè! Zo gingen we vroeger altijd op reis... zonder airco.
Al met al dik 14 uur onderweg geweest, gelukkig hadden we totaal geen files.
Gekke, ook totaal geen grenscontroles, terwijl er momenteel zo'n ophef om is. Ook voorgaande keren  niet.

Zaterdag zijn we nog even opnieuw naar de karperplas geweest, dit keer met fototoestel.
Helaas was het niet meer zo'n spektakel als de vorige keer, de karpers zwommen nog wel aan de kant en zo af en toe was er nog een plons... maar het ging er niet zo heftig aan toe.


Normaal gesproken springt Vidor gelijk in het water, dit keer bleef hij eerst wat aan de kant, op veilige afstand, staan.


Staart naar beneden, de 'enge' plas afspeurend...


Mitsie, die zich totaal van geen kwaad bewust was, nam het voortouw...


Vidor volgde voorzichtig, TOT DAT...


Hij de karpers aan zag komen...


Snel weer het water uit ;-)


Maar goed, eind goed al goed... een stok kon hij niet weerstaan.


Zo... nu de was ophangen, pfff... we zijn weer thuis.


4 opmerkingen:

Yvonne zei

HAAAA Cilia, we zaten gelijktijdig dus te wapperen in de auto! Ik word altijd zo moe van die wind om je hoofd en dat verkeerslawaai, maar ja de diertjes mogen het vooral niet te warm krijgen . . . Ook onze airco deed ut niet grrrr Helaas hadden wij wél veel files, bah. Geweldig die foto's van Vidor in de karperplas!
doeiii lekker aftellen meissie! uhh wij ook hoor!

Cilia zei

Hahaha... ja, ik las dat jullie met hetzelfde probleem kampten.
En... uiteraard gaan de dieren voor, die mogen het niet te warm krijgen. Wij hadden ons al voorbereid op dikke hoofdpijn, gelukkig viel dat enorme mee.
Schiet nu lekker op hé! Dat jullie een nieuw gezinslid erbij krijgen. Ben stiekem stikjaloers ;-(
Lieve groetjes, Cilia

Ger zei

Hoi Cilia,

Voor de lange afstand met hoge temperaturen is airco in de auto wel aangenaam.
En toch hebben wij de meeste kilometers in ons leven zonder airco in auto gedaan.
Het was vaak heet en het gedoe met zonnewering gordijntjes en badhanddoeken tussen raampjes is mij niet vreemd met de kinders op achterbank.
En toch kwamen we altijd daar waar we zijn moesten,wat vaker stoppen en schaduwrijk plekje zoeken en veel drinken en vooral niet over de snelwegen jakkeren om er zo snel mogelijk te zijn.
Toeristische route is goed te rijden met raampjes stukje open.
Geef nou met airco in auto toch vaker de voorkeur aan... alle... ramen.... kunnen... open...;-)

Heb het bericht nog gelezen van badderende honden en spartelende vissen,hahaha.....zou ook snel het water uitgaan.

Vermoedelijk is er op zondagen geen extra grenscontrole ivm rijverbod bepaalde vrachtwagens op die dagen?
Wij stonden op 5 mei Hemelvaart rond de middag wel degelijk in file ivm grenscontrole naar Duitsland,alle verkeer over een rijbaan en bepaalde vrachtwagen,busjes,tankwagens etc. aan de kant.

Jij inmiddels aan de strijk....
ik wel en ben niet eens met vakantie geweest;-)

Lieve groet,Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Alles went, zo ook een airco.
Uiteraard hebben wij ook heel veel kilometers afgelegd zonder airco. Zo ook met onze oude DS (onderaan de blog op de foto, staat momenteel nog altijd bij ons in de garage), waar we vaak mee naar Frankrijk geweest zijn... maar soms was het flink afzien... WARM, erg warm kon het af en toe in de auto worden... soms net een sauna. Komt bij dat ik het niet fijn vind met de ramen open te rijden, ook niet op binnendoor weggetjes. Een cabrio is niet aan mij besteed, misschien met gehoorbeschermers en een neuskapje op ;-)

Met Mitsie in het water kneep ik hem wel even, sommige karpers waren net zo groot als haar ;-)

Zondags is er bijna geen vrachtwagenverkeer, dat scheelt natuurlijk heel veel. Wij gingen bij Venlo (van Venlo naar Duisburg... A67) de grens over, daar was totaal geen oponthoud. Wel hoorden wij op de radio dat er bij de grensovergang van Arnhem een file was.

De was ligt al weer lekker ruikend, opgevouwen in de kasten. Er stond erg veel wind, zodat de was zeer snel droog was. Strijken daar doe ik niet aan, alleen bij zeer speciale gelegenheden.
Vond het vroeger vreselijk ongezellig als mijn moeder met de strijk bezig was, heb me toen voorgenomen om zelf later nooit te gaan strijken ;-) En... als Henk een gestreken blouse aan wil, pakt hij zelf de strijkbout.

Heb je alweer nieuwe vakantieplannetjes Ger? Of gaat het nog niet. Zou zo fijn voor je zijn om er weer eens lekker uit te zijn.

Heel veel liefs en een vriendelijke groet,
Cilia