Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 23 mei 2016

Nog een weekje...


Schiet lekker op, nog een WEEKJE en dan gaan we weer voor lange tijd naar Le Pre Bonnet.

Natuurlijk kleven er nadelen aan, aan het leven in twee huizen (twee landen). Vele van die nadelen heb ik in de afgelopen jaren al eens genoemd.
Maar... de voordelen hebben toch nog steeds de overhand, althans voor ons.

Van twee walletjes snoepen ;-)

De afgelopen jaren zitten we doorgaans half in Nederland en half in Frankrijk. Zolang het met het thuiswerken (financieel) haalbaar is, bevalt het ons zo uitstekend. Uiteraard zou het een heel ander verhaal worden als het thuiswerken niet meer mogelijk zou zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet wat we dan zouden doen, denk dat dan onze voorkeur uit zou gaan om een leven in Frankrijk op te bouwen. Niet vanwege de mensen, het weer, de wetgeving, de mentaliteit of dergelijke. Maar puur vanwege de natuur, de bergen en de ruimte.
Die keuze daar staan we nu niet voor, ik zou haast zeggen gelukkig niet voor, zodat we momenteel nog heerlijk van twee walletjes kunnen genieten.

Hier in Nederland vinden we het fijn wonen, vooral in de wat koudere maanden. We wonen hier heerlijk in één van de rustigste gebieden van Nederland, een mooi groen gebied. Fijn huis, leuke buurt en alles op steenworp afstand (bij wijze van spreken). Nooit last van files of dergelijke en... niet geheel onbelangrijk : gemakkelijk communiceren, Groningers spreken ook Nederlands ;-)

Tja, wat zou ik over Frankrijk zeggen. Ook daar wonen we met veel plezier. Daar voert de natuur de boventoon. Zo heerlijk vrij en midden in de bergen/natuur als we daar wonen, zo'n fijn plekje vinden we hier in Nederland niet. Zelfs niet in Groningen ;-)
Als de dagen wat korter worden, dan wordt het soms aardig stil in Le Pre Bonnet en is het best wel fijn om even weer terug naar ons gerieflijk huis in Nederland te keren, daar waar alles op steenworp afstand ligt.

Genoeg gelal, nog even hier de laatste puntjes op de i zetten en dan... dan gaan we op Naar Le Pre Bonnet in de hoop dat we daar weer een fijne zomer tegemoet treden.

Ik verheug me er alweer op ;-)


6 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat je niet van de mentaliteit, mensen etc.houdt.Dat gaat samen met Frankrijk.En denk dat dat belangrijk is als je er permanent zou gaan wonen.Ik heb andere ervaringen en ja het verschilt van Nederland.Veel Nederlanders voelen zich ook aangetrokken door de franse cultuur, ik denk dat ook door de vroege geschiedenis komt toen Nederland nog niet eens bestond en bij Frankrijk hoorde.Maar ja ieder land heeft zijn eigenaardigheden.De natuur is prachtig en het weer is weer lekker.
  Goede reis
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Gelijk even rechtzetten, denk dat je me verkeerd begrepen hebt. Kan ook zijn dat ik het niet geheel duidelijk opgeschreven heb.
   Niets mis met de mentaliteit van de Fransen, je hebt leuke Fransen en minder leuke... gelijk als Nederlanders.
   Nee hoor, denk dat ik mijn draai daar in dat opzicht prima zou kunnen vinden.
   Alleen wat ik bedoelde te zeggen is : dat ik Nederland niet zou verlaten vanwege de mensen, mentaliteit of dergelijke. Zou ik Nederland verlaten dan zou het voornamelijk vanwege de natuur zijn, die in Nederland wat schaarser is als in bijvoorbeeld Frankrijk.
   Sommige Nederlanders vertrekken omdat ze Nederland zat zijn en zich bijvoorbeeld aangetrokken voelen door de Franse cultuur, dat zou dus niet mijn reden zijn. Wat niet wegneemt dat ik me best thuis voel daar in de Allier tussen de Fransen. Al moet ik bekennen dat ik nog steeds moeite heb met de taal ;-)

   Dus Janny, in mijn ogen is er niets mis met de Franse mentaliteit.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  2. Oh gelukkig. Ik vind het zelf zo leuk en aardige mensen. Wij hebben voor Frankrijk gekozen voor het klimaat en het franse leven, dus ook de cultuur. Daar krijg je mee te maken. Maar mijn roots verlies je niet. J'ai deux amours hihi

   Verwijderen
  3. Oh gelukkig. Ik vind het zelf zo leuk en aardige mensen. Wij hebben voor Frankrijk gekozen voor het klimaat en het franse leven, dus ook de cultuur. Daar krijg je mee te maken. Maar mijn roots verlies je niet. J'ai deux amours hihi

   Verwijderen
  4. Hè gelukkig dat je het begrijpt :-)
   Tja, de 1 gaat erheen voor 'zus' en de ander voor 'zo'. Dat is trouwens ook het leuke aan Frankrijk, voor een ieder is er wat.
   Voor het weer gingen wij niet, want dan zit je in de Allier (in de bergen) verkeerd ;-)
   Alvast een fijn weekend daar in de mooie Drôme Provençale ,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen