Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 7 mei 2016

Held op sokken...


Vandaag (vrijdag), laat op de middag, gingen we na het boodschappen halen een leuke wandeling maken met de honden. Dat doen we regelmatig... honden mee, boodschappen halen om aansluitend op een leuke plek te gaan lopen... en... leuke plekken zijn er hier heel veel ;-)

Dit keer gingen we in de buurt bij een plas (particuliere plas) lopen. Bij de plas aangekomen zagen we plots erg veel dikke karpers. Een lawaai en geplons in het water van jewelste.
De karpers zwommen massaal vlak aan de kant in het ondiepe water, er zaten vele enorme joekels tussen. Ze zaten achter elkaar aan en kwamen met veel lawaai af en toe boven het water uit.
DUIDELIJK... de paaitijd was aangebroken.
Voordat we er erg in hadden stond onze Vidor, vol verbazing, in het water tussen de karpers toe te kijken. Pracht gezicht om te zien, al die karpers die om hem heen zwommen en Vidor die van verbazing niet wist waar hij heen kijken moest.
TOT... er een paar karpers tegen hem aan zwommen. Onze held op sokken schrok zich een hoedje en wist niet hoe snel hij uit het water moest komen.
Normaal is Vidor dol op zwemmen, maar hij had niet meer de behoefte om er nog eens in te gaan ;-)

Zo ontzettend jammer dat we geen fototoestel bij ons hadden, had het erg graag gefilmd of op foto gezet... al die dikke karpers die om Vidor heen zwommen, totaal geen oog voor Vidor alleen maar oog voor de dames.

Verder zijn we de laatste dagen nog erg veel in de tuin bezig geweest, in KORTE BROEK. Gelukkig hadden wij beiden hier nog een oude versleten korte broek liggen, want we waren vergeten om er een mee te nemen.


In de tuin zie je het met de dag groener worden...
Nog even en dan gaan de appelbomen, vlieren, lijsterbessen e.d. ook bloeien.


Her en der hebben we weer paden gemaaid en vele bloemen gezaaid.


Momenteel komen er met de dag ook steeds meer 'wilde' bloemen op, zoals bovenstaande orchidee... het terrein staat er vol mee. 


In het groentetuintje hebben we wat vakken gemaakt met paadjes erom heen.
In de vakken hebben we o.a. sjalotjes, paprika's, pepertjes, bosuitjes, tomaten, kalebassen, courgettes...


De aardappelen zijn ook zo'n beetje allemaal boven gekomen, nog niet erg groot... maar we hebben goede hoop dat het wat gaat worden.


Zoals het er nu naar uitziet heeft de oleander de winter ook redelijk doorstaan. Vele potplanten, zoals de geraniums en de fuchsia's zien er erg sneu uit... ik vrees dat ze het niet gaan redden. Maar... alle hosta's hebben de winter overleefd en staan alweer buiten met hun neusjes boven de grond ;-)


Morgen alweer de laatste dag dat we hier zijn, een jammer jammer gevoel geeft dat best wel. Vooral wat betreft het buiten gebeuren, dit is toch vaak de tijd dat daar het meeste gebeurt.
Maar goed, als alles meezit gaan we over drie weken weer voor lange tijd deze kant op... dus mij hoor je niet klagen. Pfff... 

Van hieruit een fijn zonnig weekend toegewenst, gaat vast lukken...


P.s. onze held op sokken is alweer over de schrik heen ;-)
4 opmerkingen:

 1. ohhhh Cilia, wat had ik graag dat smoel van Vidor willen zien, zo tussen die karpers!Jammer dat je geen fototoestel had . . . liefs van mij enuh troost je maar, je bent zéér binnenkort weer op je Franse stekkie!liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne, dat was werkelijk een prachtig gezicht om te zien. Al die dikke karpers die om hem heen zwommen. In eerste instantie was hij ook niet bang, hij keek zijn ogen uit als het ware... totdat ze tegen hem aan zwommen. Hahaha... in een fractie van een seconde was hij uit het water. Griezeldepietje ;-)
   Jij ook ONTZETTEND veel liefs, hahaha...
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. sorry voor de heleboel keer 'liefs'hahahah ik word momenteel zeer afgeleid door twee luid spelende honden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooo... dus... dat was niet de bedoeling?
   Da's dan weer jammer ;-)

   Verwijderen