Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 6 juli 2014

Onweer in de bergen...Zo zit je nog lekker buiten...
Zo zit je binnen naar buiten te kijken...


Gek weertje... Het ene moment zitten we nog lekker buiten te eten, onderwijl het zweet van het voorhoofd vegend. Het andere moment moeten we rennen met de kussens en andere spullen naar binnen, vanwege de enorme stortbuien... gepaard met onweer.

Heftige onweer zo af en toe, komt bij dat ik al helemaal geen held ben wat onweer betreft.
Het liefst zou ik oorproppen in de oren doen en de gordijnen stevig dicht... maar mijn nieuwsgierigheid overwint, ik wil niks missen van het spektakel... dus onderga ik het onweer met trillende handjes.

Het erge is, dat onweer in de bergen, voor mijn gevoel, nog harder en intensiever overkomt als op het vlakke land.
Afgelopen vrijdag was het hier helemaal raak... enorme lichtflitsen en giga knallen... Feest, maar niet heus.
Gelukkig vindt geen van onze beesten onweer echt eng. De katten daar verneem je niets aan, zitten alle drie lekker binnen. Mitsie is ietwat doof, dus die krijgt het ook niet mee... trouwens zij is nooit bang voor onweer geweest. Vidor zit vaak alle kanten op te kijken, hij vindt het wel spannend maar volgens ons niet eng. Soms gaat hij naar buiten, als een gek proberen de dikke waterdruppels, die uit de lucht komen, op te vangen.

Maar ik... brrr...

Gelukkig zakt de bui weer wat af...

Of... hoor ik daar wat nieuw gerommel ;-(


6 opmerkingen:

 1. Hi Cilia, zo net je oude vlooienblog weer even gelezen! Ik heb ook alweer de nodige gif besteld en godsamme wat is die troep duur . . . ik heb zelfs 'vlooienanticonceptie' besteld, ik krijg die term maar moeilijk uit mijn toetsenbord . . . Vroeger heette dat keurig 'programm'!
  grappig dat ik je blog vanvandaag gelezen heb want ik heb hem nog niet in mijn postbusje ontvangen!
  byeeeeeee liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Hahaha... dat is pas erg hè, als je een vlo onder je wolletje ontdekt... daar is die ene vlo op Roosje haar mooie koppie niets bij.
   Vieze enge beestjes, momenteel hebben we daar gelukkig geen last van... maar wel van bosteken, brrr...
   We hebben hier ook veel van dat ontzettend dure gif in huis... voor de drie katten en voor de honden. Want NEE... ik wil niet nog eens verrast worden ;-)
   Lieve groetjes daar en succes met het 'vlooienanticonceptie' middel, hahaha...,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Wat het weer betreft is het hier niet veel anders dan bij jullie wat de regen betreft,maar gelukkig geen zwaar onweer met harde knallen,heb ook de ervaring dat donderslagen wanneer je tussen de ''bergen'' zit veel harder klinken.
  Ken wel het gedrag van honden waaraan je kunt merken dat er onweer opkomst is.
  Vrijdag hier heel de dag bloedje heet en hoge luchtvochtigheid, ' s avonds met klein gezelschap van 12 personen gezellig buiten,net koffie met gebak op,inmiddels iedereen voorzien van drankje,hapjes op tafel,eerste druppels regen,mannen gingen even binnen zitten,vonden dat niet erg want dan konden ze gelijk ff naar dat spel met die bal kijken,wij vrouwen zaten lekker droog onder de luifel.
  Het klaarde snel op en hebben tot na middernacht met z'n alle nog fijn buiten gezeten gezellig samenzijn voor ons 46 jarig huwelijks jubileum.
  Vanmiddag reden we met zon naar theetuin op half uur rijden,we kwamen daar aan en het regende,toch op terras onder grote parasol gezeten aan koffie,eigen gemaakt gebak,pilsje rozé,niet verkeerd zon kwam ook weer snel terug.
  Harry stelde voor om onderweg ergens in een van de dorpen te eten op terras, hadden net het eten voor onze neus staan toen de eerste druppels op de parasol vielen,
  maar even later toch maar aan ander tafeltje gaan zitten want ik kreeg natte rug,weer even later viel het er met bakken uit,de een nam de glazen en de ander de halfvolle borden en we vluchten naar binnen.....,nou ik kan je vertellen dat ik eigenlijk niet weet dat ik gegeten heb,toen we naar de auto liepen was het droog en scheen de zon,bah,bah......hoezo kikkerlandje:-((
  En we houden het vanavond ook niet droog,zit al met de kaarsen aan omdat het weer donker aan het worden is.

  Nou weet jij zo'n ''beetje'' het weerbericht van hier met een omweg van de laatste dagen;-)

  Fijne avond en lieve groet,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Aller eerst... VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie 46 jarig huwelijk.
   Tjemig wat al een lange tijd zeg, ben je vast al HEEL jong getrouwd... Ooit zag ik een foto van jou op je blog langskomen, daar zag je er nog behoorlijk jong uit... of had je stiekem een oude foto geplaatst, hahaha... (grapje...)

   Vele jaren terug hadden wij eens een schitterend huis gehuurd in de bergen. Een huis met ontzettend veel glas.
   Erg mooi, aan alle kanten prachtig uitzicht... totdat het vreselijk ging onweren. Overal waar je keek zag je de felle lichtflitsen en een lawaai... niet om aan te horen. Eén van onze honden (Robbie, die een paar jaar geleden overleden is) was doodsbang voor onweer. Samen zaten we in een hoekje te bibberen, Henk en Jeroen (mijn zoon) hadden de grootste schik ;-(

   Troost je Ger daar in het kikkerlandje, hier valt de regen zo af en toe ook met bakken tegelijk naar beneden en rennen we ook met onze borden heen en weer.
   Komende dagen kou en regen voorspeld... dat terwijl we deze week juist veel bezoek krijgen, erg jammer... maar een pracht juni maand gehad met schitterend weer en wie weet wat de komende maanden ons te wachten staat.

   Hele lieve groetjes en een goede nacht,
   Cilia

   Verwijderen
 3. ..ben gek...op zomers onweer, vraag me niet waarom, of ja, vraag het maar wel! Het doet me denken aan als kind veilig bij mama zitten.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,

   Als kind vond ik het al dood eng. Mijn moeder was meer het type dat zei : stel je niet zo aan. Wel een lieverd hoor, maar geen troostmoeder. Tja... erg jammer, maar dat zat er niet in.
   Wie weet is dat de reden dat ik onweer nog steeds akelig vind ;-)

   Een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen