Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 11 juli 2014

Beetje Balen...


Afgelopen dagen bezoek gehad, mensen die hier voor de eerste keer kwamen.

Nou is dat op zich niet zo bijzonder, er komt wel veel vaker bezoek.

Maar... wat in dit geval wel erg balen was... REGEN REGEN en nog eens REGEN.
Het is gewoon domweg niet droog geweest.

Het was op zich allemaal erg gezellig, maar... we hadden ze zo graag even willen laten proeven van het heerlijke buitenleven hier. Leuke lange wandelingen met de honden maken, buiten tussen de vele vlinders en het vogelgezang eten... genietend van het kabbelen van ons stroompje.
Alles desnoods met een dikke trui aan.
Maar nee hoor, geen minuut hebben wij buiten kunnen zitten... het REGENDE aan één stuk door.

Op zich voor ons zelf is dat niet zo'n probleem, al verveelt regen wel erg snel. Maar omdat wij hier veel en vaak verpozen, zijn er genoeg momenten dat we wel van het heerlijke buitenleven hier kunnen genieten.

Heerlijk vind ik het over het algemeen om de mensen die hier voor een paar nachten verpozen het naar de zin te maken... de mensen die hier voor een paar nachten verblijven zijn uiteraard mensen die we erg graag mogen, daar we ze anders hier niet voor een paar nachten zouden willen hebben ;-)

Natuurlijk is ons huis prachtige mooi, hahaha... Maar... het allermooiste is hier toch de schitterende ligging van ons huis zo midden in de natuur, het buitenleven, de stilte e.d.
Iets waar we jaartje rond zelf ook het aller meeste van genieten.
Natuurlijk gaan er hier vele uren zitten in het verbouwen en gezellig maken van ons huis... want zeg zelf... wat is er mooier dan een heerlijk 'holletje' in die natuur te hebben, daar waar we ons zo af en toe even lekker in terug kunnen trekken, daar waar we lekker op een zacht matras kunnen slapen, daar waar we tegen regen en kou kunnen schuilen. Helemaal perfect ;-)
Maar hoe dan ook, voor ons is de plek hier het aller belangrijkste... zo midden in de natuur.

Dus... dat wil je toch ook erg graag met je gasten delen.

In dit geval... kon dat helaas niet. REGEN REGEN en nog eens REGEN.

Beetje dubbel gevoel hebben we er aan over gehouden.
Aan de éne kant erg gezellig en we hebben ons ook goed vermaakt, maar aan de andere kant Beetje Balen over iets wat we absoluut niet in de hand hebben... REGEN REGEN en nog eens REGEN.

Lijkt me trouwens ook erg vervelend voor al die lieve gastvrouwen en gastheren die kamers verhuren aan betalende gasten, die zo'n 1000 km rijden om hier een week in de regen en kou te verpozen... vooraf denkende dat ze op vakantie naar zonnig Frankrijk gaan. Koffers vol met dunne zomerkleding, sandalen en zwemkleding, zonnebrandcrème voor het verbranden. REGEN REGEN en nog eens REGEN.

Eén troost, volgende week zou het opklaren... maar ja, je zou hier maar een weekje zitten en komend weekend weer huiswaarts gaan.
Aha... in Nederland is het reeds in grote delen alweer mooi weer.

Rest mij nog om jou, als lezer van deze kleine klaagzang, een heel fijn zonnig weekend te wensen, wij hier gaan er weer vol nieuwe goede moed tegen aan.

Veel hebben we als mens zelf in de hand, maar NIET het weer en... dat is ook maar goed ook ;-)Onze lieve aanhalige visitehond, Sammie..  waar we graag hele lange wandelingen mee hadden willen maken...
Zelfs mijn fototoestel was een beetje uit zijn doen van al dat regen, ZEER weinig foto's gemaakt en vele ook nog eens mislukt ;-)6 opmerkingen:

 1. Tis allemaal wat! Ik leef erg mee, vooral met de honden.
  Ik wens jullie, inclusief de huisdieren een mooi weekend toe met veel re.... o nee, zon!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter... erg fijn dat je zo met ons mee leeft, mijn dank is groot.
   Trouwens, zag ik net in mijn leeslijst een pracht foto langskomen... snel naar de blog van jou gegaan. Is de foto verwijderd !!!
   Tja... nou maar even afwachten of het weekend hier nog goed gaat komen ;-)

   Zeg... jij ook een goed weekend gewenst,
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Vanuit een warm en droog Schiedam ook een goed weekend toe gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno,

   Heel erg fijn dat het daar in Schiedam van dat prachtige weer is ;-(
   Je snapt zekers wel dat wij ERG blij zijn om zondag weer naar Nederland te vertrekken, even twee weekjes zonnen.

   Lieve groetjes van ons beiden... Tjeu...

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Allereerst mijn hartelijke dank voor de felicitaties en lieve woorden op de blog!!!
  Zodra ik wist dat het goed was, was het goed en waren mijn zorgen verdwenen.
  De weergoden waren jullie duidelijk niet goed gezind,zó jammer en dan juist wanneer je gasten hebt.
  Maar je kan ook zo denken,we hebben het toch wel leuk en gezellig gehad ondanks de regen,de gasten hebben van een huiselijke sfeer kunnen genieten en van jullie gastvrijheid,hoe mooi groen en fris het buiten uitziet wanneer ze door het raam naar buiten keken etc.
  Die knusse kant van Le Pre Bonnet kennen ze in elk geval al....
  en die andere kant van het heerlijke buitenleven van wandelen in de vrije natuur,de vogels en de vlinders, de vele vergezichten,de zwoele warme avonden met vuurvliegjes etc.
  daar maken ze misschien een andere keer nog kennis mee,lieve vrienden nodig je vast nóg eens uit en ik durf er alles om te verwedden dat ze heel graag nog eens terug komen;-)daar in dat mooie stukje Frankrijk.

  Fijn weekeind en mijn/onze hartelijke groeten uit een klam Brabant!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Wat ben je toch een dikke lieverd. Jij weet het vaak zo te draaien dat het allemaal toch weer positief is.
   En... zo is het uiteindelijk ook allemaal. Want we hebben heus erg gezellige dagen samen gehad, heerlijk gebabbeld, gegeten, zelfs even op stap geweest etc. etc.
   Wel even een hele kleine aanmerking : als we door de ramen naar buiten keken : zagen we overwegend i.p.v. mooi groen... regen, hahaha...

   Zeg Ger, nogmaals : Een heel fijn weekend, ik hoop dat de klamheid weg gaat en het een paar stralende dagen gaan worden daar in het mooie Brabantse land.

   Heel veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen