Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 25 juli 2014

Nog één dag...


Twee weekjes Nederland zitten er al bijna weer op.

Voordat we naar Nederland gingen hadden we vele goede voornemens om van alles en nog wat hier te doen. Beetje klussen en in de tuin bezig. Zo ook bijvoorbeeld gezellig even visiten om wat bij te keuvelen.
Helaas moet ik constateren dat het er in sommige gevallen niet van gekomen is... dat wordt pas in oktober.
Van het klussen is niets gekomen... nou ja... onze wasmachine lekte wat water, deze heeft Henk weer gerepareerd :-) Zo ook onze deurbel, die het plots voor gezien hield... hij doet het nu weer :-)
In de tuin is het hoognodige gebeurd... maar niets meer dan het hoognodige :-)
Zo hadden we tevens nog even willen shoppen, om wat hebbedingetjes aan te schaffen... is niets van terecht gekomen. Alleen de hoognodige boodschappen, verder geen winkel van binnen gezien :-)

Wel hebben we veel stil gezeten op onze stoelen in de diepe schaduw, af en toe een kleine beweging om het zweet van onze voorhoofd te wissen of om een slok drinken te nemen.
Grapje...
Best wel even weer gezellig bijgekletst over ditjes en datjes, weer op de hoogte van de laatste dorpsroddels. Menig kwaaltje heeft de revue gepasseerd en niet te vergeten de vele weerspraatjes... WARM...

We kunnen er weer even tegen... Op naar de stilte... nou ja... STILTE !!!

Nog één dag er tegen aan en dan... VAKANTIE...

Henk heeft de komende twee weken OOK vakantie...Vanaf mijn stoel in de keuken, daar waar ik NU... nu ik dit stukje type... zit, alvast een heel fijn weekend gewenst.
En wie weet... tot de volgende blog vanuit Le Pre Bonnet.

Heb je vakantie of ga je op vakantie dan wens ik je een hele fijne vakantie ;-)
Of... zit de vakantie er reeds op, dan hoop ik dat het een hele fijne vakantie was ;-)
Of... heb je helemaal geen vakantie, dan wens ik je ook hele fijne dagen  ;-)

8 opmerkingen:

 1. goede reis morgen. Hier in zeeland was het ook te warm om veel te doen. Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Laura,

  Bedankt...

  Jullie morgen ook een hele goede reis gewenst en... tot woensdag :-)

  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om een kijkje te kunnen nemen in jullie leventje. Veel plezier en een goede reis. Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Petra,

   Bedankt voor je lieve reactie, erg leuk :-)

   Een fijn weekend en een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi Cilia,

  Nee,een lekkende wasmachine in huis is niet handig,van al dat gebuk en gedweil moeten we nóg meer zweet van het voorhoofd vegen,een kapotte deurbel kan van tijd tot tijd wel handig zijn tegen ongenode gasten die het zogenaamd allemaal goed met je voorhebben,je huis willen schilderen,je schoorsteen willen vegen,je dakgoot willen schoonmaken,je een fikse korting willen geven op de energiekosten en zo kan ik nog wel ''even'' doorgaan.

  Van de ene kant deden wij het ook rustig aan met dit hete weer maar van de andere kant hadden we het ook druk,van de ene verjaardag of uitnodiging naar de andere,wat varieerde van zomerse hapjestafel, BBQ, teriyaki,tapas,mezedes en daar tussendoor werden er ook nog verschillende schaduwrijke terrassen aangedaan waar we de kok in de keuken voor ons lieten koken.
  Mij hoor je niet klagen;-)

  En jullie hebben ook niks te klagen,heerlijk vakantie na wat kilometers stuurwerk en aangekomen te zijn op die fantastische mooie plek in Frankrijk.

  Ik wens jullie van hieruit een fijne vakantie met mooi en aangenaam zomerweer!!!
  Goede reis,lieve groet en tot blogs!!!
  Ger

  Voor


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Dat met die deurbel daar heb je wel gelijk in, maar soms is het wel handig dat hij het doet... Vooral, als je zit te wachten op een onderdeel van de kapotte wasmachine ;-)

   Zo te lezen heb jij je uitstekend vermaakt de afgelopen tijd met al die lekkere hapjes en terrasjes... dat is volgens mij aan jou wel goed besteed, als lekkerbekje en gezelligheidsmens ;-)

   Nee hoor Ger, ik heb hier ook niets te klagen... nou een klein beetje dan. Eén van onze katten heeft het gepresteerd om net voor aankomst hier, zijn bak eronder te poepen, hij zat er zelf ook helemaal onder... STINKEN pfff... Het stinkt hier nu nog enigszins... of dat de geur nog in mijn neusgaten zit ;-)

   Verder, ondanks de stank, weer helemaal blij dat we hier op ons plekkie zitten. Morgen probeer ik op je andere reactie te reageren... onze dongel werkt ZEER traag (erg irritant).
   Ik kruip nu onder het flanelletje...

   Alvast een hele fijne zondag en bedankt voor je lieve reactie.

   Groetjes en veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 5. Hoi, nog een goede vakantie gewenst! Wij hebben het er net weer opzitten en ik wilde jullie bedanken voor de leuke middag en het lekkere eten.
  p.s. 1 van de kittens is overleden waarschijnlijk aangevallen door ......? Sophie vond haar en we hebben er een mooi graf voor gemaakt.
  gr. Fam. Croon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel en familie,

   Wij vonden het ook weer erg gezellig om jullie te zien. Jullie ook bedankt voor de gezelligheid ;-) Erg jammer dat jullie vakantie er op zit, hoop dat het een fijne vakantie was. Nieuwsgierig of jullie nog wat geklust en/of leuke uitstapjes gemaakt hebben.
   Och wat sneu... nu nog één kitten over? Hoop dat die het goed doet.

   Alle vier eerst hele vriendelijke groetjes en tot de volgende keer...

   Tjeu... Henk en Cilia

   Verwijderen