Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 28 juli 2014

2014... week 9...


Daar zijn we weer...

Week 8 zit er op en week 9 is al in volle gang...
Zaterdag, rond een uurtje of tien vertrokken wij uit Nederland. Minstens een dik uur later dan onze bedoeling was vanwege het zoeken naar onze Bulletje die er even vandoor was. De katten hebben altijd prima in de gaten dat we op reis gaan en als ze de kans krijgen dan piepen ze er voor die tijd tussen uit. Zodoende barricaderen wij de kattenuitgang een avond voor vertrek. Helaas constateerden wij 's ochtends voor vertrek dat zij de zwaar gevulde emmer, die wij voor de opening staan hadden, aan de kant hadden geschoven. Dat werd een dik uur zoeken, een uur vol ergernis grrr...

Gelukkig verliep de reis verder probleemloos tot ongeveer een uurtje voor aankomst.
We hoorden plots veel ge-miauw en gekrab uit één van de kattenbakken, alras kwam er een zeer onwelriekende lucht van achter uit de auto naar voren gewapperd. Niet te harden... zodoende gelijk de eerste de beste parkeerplaats opgeschoten.
TE LAAT... de bak zat er helemaal onder, evenals de kat.
Dat, terwijl we nog geen half uur daarvoor tegen elkaar zeiden dat het de laatste keren zo voorbeeldig ging met de katten.
Ondanks dat we de bak en de kat zo goed als mogelijk schoongemaakt hebben, reden we stinkend het laatste uurtje naar ons huis.

Zondag hebben we ons weer geïnstalleerd. De tuin stond erbij alsof we hier maanden niet geweest waren. Verscheidene bloemen waren uitgebloeid en anderen staan momenteel volop te bloeien. Ook in huis hadden spinnen webben gefabriceerd van jewelste..., muizen misbruik gemaakt van onze afwezigheid. Dat alles in twee weekjes, hm...


Ook was plots het loof van de aardappelen grotendeels verdwenen. Geen flauw idee wat er mee gebeurt is. Gelukkig zitten er wel aardappelen onder, niet erg veel en behoorlijk aan de kleine kant, maar... wel verscheidene maaltjes.
De peultjes doen het trouwens uitstekend, dat wordt straks iedere dag peultjes eten ;-)


Dan de bloemenweide... een behoorlijke flop. Wel hele vele bloemen, allemaal wilde planten zoals bijvoorbeeld leverkruid, maar er zijn maar enkele zonnebloemen opgekomen van de HELE VELE zonnebloempitten en maar enkele andere van het ontzettend vele zaad.
Tabaksplanten... niet één is er opgekomen, dat terwijl ik me er behoorlijk op verheugd had.
Waar het aan ligt weet ik niet, maar we blijven proberen.


Wel ben ik erg blij met de vlinderstruiken, deze waren vorig jaar door de zware sneeuwval enorm beschadigd. Desondanks doen ze het allemaal behoorlijk goed en is het er een komen en gaan van vele vlinders.

Onze zoon is gisteren ook gearriveerd met de motor. Alleen, nog niet bij ons... maar enkele kilometers verderop bij zijn vriendin en haar ouders. Woensdag komen ze hier bij ons, dat worden vast weer een paar gezellige dagen.

Gisteren was het een heerlijke aangename dag, bijna de gehele dag buiten. Vandaag komt er met regelmaat veel water uit de lucht gevallen. Tja... het kan niet altijd feest zijn ;-(
Zo dadelijk naar de winkel om de nodige boodschappen in te slaan en wat staat er op het MENU voor vanavond ???

Rarara...

Juist...

AARDAPPELEN EN PEULTJES uit eigen tuin.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk...zoals je de dingen beschrijft! Ik was weer even helemaal daar...Zonnige groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,

   Wat betreft het weer kun je nu n.a.w. beter in Nederland zitten. Het regent hier al de gehele dag, dat bij een graadje of 15.
   Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen ;-)
   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia.

  Wel de nodige afwisseling van huis naar huis,leuk en minder leuk;-)zo te lezen.....

  Bloemen zullen er altijd wel bloeien in jullie omgeving,maar ik kan me voorstellen dat je ook had willen genieten van het bloemenzaad wat de aarde in ging.Leuk dat zoonlief en vriendin vandaag komen en ik wens jullie een gezellige tijd samen met lekker buitenweer.
  Wat het weer betreft kwamen wij er goed vanaf,het was in veel plaatsen weer van het extreme met de regen en er staan heel wat huizen blank als ik de beelden op TV zie.

  Laat de oogst jullie goed smaken!!!

  Lieve groet!!
  Ger
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja Ger, alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

   Jawel, bijna jaartje rond bloeien er wel bloemen hier bij ons op ons terrein. Maar soms best wel jammer dat niet alles opkomt wat we gezaaid hebben. Maar... we geven niet op ;-)
   We verheugen ons er al op dat Jeroen en Miranda komen, gaan vast een paar gezellige dagen worden. Ook komen Miranda haar ouders en broer een hapje mee eten... LEUK.
   Ik zag wat beelden op het journaal, wat een ellende zeg als je huis blank komt te staan.

   De aardappeltjes en peultjes waren zeer lekker ;-)

   Veel liefs en vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen