Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 6 april 2014

Vertekend...


Zoals ik al vaker vermeld heb gebruik ik vaak een zeer simpel eenvoudig oud klein handig foto-toestelletje. Soms heb ik wel eens overwogen om me een nieuwe, ietwat betere, camera aan te schaffen... maar tot nu toe moet ik me redden met wat ik heb ;-) Zuinigheid hè! Of moeten we het 'knieperigheid' noemen?
Doorgaans maak ik alleen maar van die huis, tuin en keuken foto's... voornamelijk voor de blog om bij de verhaaltjes een klein beetje een beeld te geven. Geen hoogstandjes zeg maar... Ik heb gewoon domweg geen fotograaf aspiraties, loop zeker weten niet altijd met mijn camera in het rondte... zeg maar gerust : bijna nooit. Kom ik op de leukste plekken, denk... even een foto maken... shit... geen camera bij me.
Dat is één van de redenen dat ik me er nog niet toe heb kunnen zetten om een betere camera aan te schaffen.

Toch... voor sommige gevallen zou het wel fijn zijn. Aangezien sommige foto's een heel vertekend beeld geven. Neem bijvoorbeeld onderstaande foto...


Foto kun je aanklikken... krijg je een beter beeld :-)

Deze foto had ik twee weken geleden op mijn blog willen plaatsen om te laten zien dat we onze 'denneboom' gekapt hebben en tegelijkertijd... om een blik te geven op de houtwallen die we regelmatig maken van de vele takkerijen.

Ik bekeek de foto en zag dat dit stuk van onze tuin zo net op een leuk klein vlak gazonnetje lijkt, met een paar bomen erop.
Compleet VERTEKEND beeld, omdat het vrij steil loopt. En ik kan jullie vertellen dat je, met een middelmatige 50+ conditie, als je van beneden naar boven loopt toch wel even flink 'achter de poest' bent als je boven aangekomen bent.

Ik wijt dit vertekende beeld aan mijn foto-toestel, maar... het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat het ligt aan mijn kwaliteiten als fotograaf ;-)

Nog even over de houtwallen, eigenlijks zou ik het beter takkenwallen kunnen noemen.
Op de erfafscheiding staan veel hazelaars en vlieren, deze snoeien we regelmatig omdat ze anders zeer groot kunnen worden en ons uitzicht belemmeren. Dat geeft uiteraard zeer veel snoeiafval, dit vlechten we dan tussen de gesnoeide hazelaars zodat er een mooie takkenwal ontstaat en wij gelijk van het vele snoeiafval af zijn.
Afgelopen keer hebben wij er vele klimhortensia's (stekjes) bij geplaatst, in de hoop dat deze er mooi overheen gaan groeien. Komende keer, als we daar weer heen gaan, zijn we van plan om veel klimop mee te nemen en deze ook bij de takkenwallen te plaatsen... zodat het een mooi groen geheel gaat worden.
Zo'n takkenwal kan uiteindelijk een erg mooie plaats worden voor kleine zoogdieren, vogels en insecten. Trouwens ook voor mossen en zwammen...Weg 'denneboom'... oef...

NOG EEN FIJNE VOORTZETTING VAN DE ZONDAG.2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Krijg bij het bekijken van jou foto's toch wel altijd een goede indruk hoe het bij jullie uitziet hoor.
  Het gestapelde hout en gevlochten houtwallen passen mooi in de natuurlijke omgeving.
  Jij kan in elk geval nog flink stappen en je conditie zal stukken beter zijn dan die van mij.
  Moest wel ff zoeken naar die uitdrukking: achter de poest,
  want die heb ik nog nooit gehoord,echt Gronings lees ik,ademen/blazen/hijgen.
  Daar heb ik al jaren last van en op het moment spelen de klutsknieën ook nog op, zijn foto's gemaakt en waar ik al bang voor was na zeker 3 jaar pijnklachten en er door zakken, ernstige artrose.
  Heb bijna 14 dagen geleden injectie gehad in een knie en dat heeft een beetje geholpen, advies van huisarts om toch maar eens naar specialist te gaan, kunstknie zit er aan te komen volgens haar.
  Ja, na vakantie in mei dan maar:-((

  Maar eerst midweek genieten van de bloesem in het Limburgseland,heb er zin in om lekker verwend te worden in mooi hotel in oude bierbrouwerij waar goede kok in de keuken staat.
  En camera gaat mee;-)

  Lieve groetjes!!!
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Dus... de uitdrukking 'achter de poest' komt bij jou wel van pas. Leuk om te gebruiken daar bij jullie... Hè, hè, pfff... ik ben helemaal achter de poest... hijg hijg ;-)
   Helaas is de reden waarom jij zo vaak achter de poest bent niet mooi. Klutsknieën... wel een grappig woord trouwens. Gelukkig maar dat ze tegenwoordig heel wat kunnen in de medische wereld en wie weet loop jij er na een operatie weer als een kievit over :-)

   Groot gelijk dat je even wacht tot na de vakantie.
   Wat een heerlijk vooruitzicht, een midweek je te laten verwennen in het o zo schone Limburgseland.
   En eh... natuurlijk moet je je camera meenemen. Je kunt namelijk schitterende foto's maken en ik, tesamen met n.a.w. vele anderen, mag graag meegenieten van al dat moois wat jij NATUURLIJK op je blog gaat plaatsen.

   Een goede nacht Ger en heel veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen