Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 18 april 2014

FIJNE PAASDAGEN...En... dan is het alweer bijna pasen.


~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~

Onze oude dame...KIP, ze legt nog steeds eieren... maar is ondertussen al flink op leeftijd. Een echte knuffelkip, eet uit je hand en mag graag een knuffel over haar bolletje hebben.

Helaas hebben we momenteel nog maar twee kippen, twee behoorlijk bejaarde dames.
Doorgaans hadden we meestal vier kippen en een haan, erg gezellig. Maar de laatste paar jaar zitten we te twijfelen of we er nog nieuwe bij moeten nemen. Niet omdat we kippen niet leuk vinden, ik vind ze geweldige leuk, maar omdat we de afgelopen jaren 's zomers bijna niet thuis zijn.
We hebben overwogen om ze 's zomers mee naar Frankrijk te nemen, maar twijfelen ook daar enigszins aan... omdat we met regelmaat vossen in de buurt van ons huis zien en... niet te vergeten vele roofvogels die ook wel een kippetje lusten. Ook weten we niet hoe de kippen zich tijdens zo'n lange reis houden.
Zouden we in Le Pre Bonnet wonen, dan namen we zeker weten kippen. Dan gingen we een groot stuk grond, zo goed als mogelijk, voor ze afschermen en een stevig hok voor ze bouwen. Maar.. we wonen daar niet. Dus... blijven we twijfelen of we nog wel weer nieuwe kippen en een haan moeten aanschaffen.

Komende zomer staat alweer in de planning. We hebben al een voorlopig rooster opgesteld. Het ligt in de bedoeling om eind mei naar Frankrijk te vertrekken, om vervolgens eind september weer naar Nederland te gaan.
Wel gaan we, evenals vorig jaar, gezamelijk in de maand juli voor twee weken naar Nederland. Dit is ons vorig jaar goed bevallen. Verder gaat Henk, evenals voorgaande jaren, om de paar weken terug naar Nederland voor zijn werk. En... uiteraard VEEL thuiswerken.


Kakelverse eieren...

Nogmaals...

HELE FIJNE PAASDAGEN
2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Al weer een week terug van een heerlijk bloesemarrangement in het prachtige Limburgseland......pfffff....en heb de pijp alweer leeg;-)
  bij thuiskomst geen internet,de provider was zo ''leuk'' om mij van het net af te gooien wegens onveilige situatie,bleek in het modem te zitten,nieuwe gekocht en nu is het opgelost.
  Kwam van de ene kant wel goed uit had ik ff wat tijd voor de poets,boodschappen,was en strijk.
  Wat posten lezen in de leeslijst en dan ben ik nou eindelijk aanbeland bij jou gezellige knuffelkippen.
  Fijn dat jullie de planning voor de zomer maanden al weer gemaakt hebben om naar Le Pre Bonnet te vertrekken.
  Jij zit straks in elk geval aan een kakelvers gekookt paaseitje tijdens het paasontbijtje.

  Voor jullie ook fijne en gezellige Paasdagen gewenst!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Fijn dat je zo'n mooie week gehad hebt, ik heb net op je blog de prachtige foto's bewonderd. Jammer dat het er alweer opzit... pff... gelijk aan de poets, hahaha...

   Vaak toch weer een gepuzzel om de zomerplanning voor elkaar te krijgen. Vooral i.v.m. Henk zijn werk, als projectleider moet hij natuurlijk wel zo af en toe zijn neus even in Nederland laten zien... zodoende moeten we dat in roosteren. Wel super fijn dat het de afgelopen jaren zo kon en we hopen dat het de komende zomer ook weer goed loopt.

   Maar... eerst komende zaterdag voor twee weken die kant op. Alweer veel zin in, kijken of de bomen daar ook in volle bloei staan en... of de aardappelen al boven komen ;-)

   Zo, nu even aan de wandel om vervolgens kakelverse eieren te eten.

   Fijne Paasdagen en heel veel liefs,
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen