Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 30 april 2014

Dinsdag 29 april 2014... 30 jaar...


Al dertig jaar moeder, pfff...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Altijd weer een heerlijke periode... het vroege voorjaar.
Overal zie je langzaam de natuur ontwaken.


Zelfs onze wingerd, die je haast met de dag groener ziet worden.


De bermen die vol zitten met leuke kleine minuscule witte bloemetjes, die tegen de schemering als duizenden kleine witte lampjes oplichten.


Ook het weer doet denken aan het voorjaar... zon, regen, warm, koud. Zodra de zon schijnt is het haast zweten geblazen met een dikke trui aan, terwijl als er een wolk voor de zon zit gelijk een extra dikke vest aan moet.
We hebben het er maar druk mee... alsof we in de overgang zitten... trui aan, trui uit, stoelkussens naar buiten om vervolgens ze weer met een rotgang naar binnen te brengen. Met ons bord eten naar buiten om halverwege de maaltijd weer naar binnen te vertrekken.
De houtkachel die de gehele dagen aan staat, soms met de deuren er wagenwijd bij open.
Henk is overdag veel aan het werk, 's morgens op tijd begint hij. Hij heeft zich tijdelijk een werkplek op de slaapkamer gecreëerd... lekker boven de keuken waar de gehele dagen de houtkachel aan staat. Die warmte trekt vanuit de keuken naar de slaapkamer, zodoende is het daar vrij aangenaam en hoeven we geen twee houtkachels brandende te houden. Hij heeft zich daar een mooi plekje voor een raam gemaakt met een fijn uitzicht op een deel van de tuin. Ik plaats t.z.t. nog wel een foto van zijn nieuwe werkplaats ;-)

Vanmiddag de gehele middag visite gehad, o.a. van volgers van deze blog die hier in de Montagne Bourbonnaise op vakantie zijn.
Even voor Arno... ook vrienden van jou, die in je huis zitten, kwamen lopend langs op de koffie ;-)
Altijd gezellig...

De gemiste werkuurtjes heeft Henk deels afgelopen avond ingehaald, dat is leuk met thuiswerken... kun je zelf deels bepalen wanneer je gaat werken.

Zo... op naar de woensdag, al zie ik op mijn klokje van de laptop dat het ondertussen in principe reeds woensdag is. Dus... is onze zoon niet meer jarig, ondertussen is hij AL 30 jaar en één dag OUD... Waar blijft de tijd... dat ik hem nog een schoon luiertje om deed. Nogmaals VAN HARTE Roeneke.

2 opmerkingen:

 1. Ha Cilia ,

  Ik had gehoord dat ze bij jullie geweest waren.
  Kende jij ze nog niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... ik dacht al bij mijn eigen : tjemig wat doet die man toch gelijk amicaal, Hans begon gelijk te zoenen ;-)
   Natuurlijk kennen wij Hans en Gelien wel, Wel was het al een tijdje geleden dat we ze gezien hebben. Maar ik had ze helemaal niet verwacht... wij zaten op andere visite te wachten die we nog nooit eerder gezien hadden, vandaar die verwarring. Hoe stom kan een mens zijn, hahaha...

   Groetjes van ons beiden...

   Verwijderen