Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 16 maart 2014

Zonnige maartse dag...


Er zit alweer één dag Le Pre Bonnet op.

Gisteren (zaterdag) zonder oponthoud de reis voltooid, we kwamen zelfs nog op de foto bij binnenkomst in Frankrijk... nou ja... het zou een flits geweest kunnen zijn vanwege 10 km te hard naar binnen stuiven ;-)

Vandaag een heerlijke zonnige dag, om een uurtje of negen zaten we al in het zonnetje te ontbijten.
Bijna de gehele dag buiten bezig geweest om de tuin weer een beetje van zijn winterdekje te ontdoen. Planten snoeien, blad ruimen enz. enz. Het is altijd een hele klus, waar we wel jaartje rond mee bezig zouden kunnen zijn en dan nog... de vraag of we het allemaal wel zouden kunnen bijhouden.

Het gekke is, dat ik zo'n eerste dag eigenlijks alles tegelijk wil doen... iets wat gewoon domweg onmogelijk is. Hier geldt namelijk... wat vandaag niet komt, komt morgen wel.

We hebben vandaag tevens nog een grote beeldbepalende sparreboom gekapt.Henk is de kettingzaag aan het klaarmaken voor de boom achter ons terras. De spar links van Henk, die het dichtst bij het terras staat.Deze spar, die al tijden op de nominatie stond om gekapt te worden... maar ja, we vonden het ook wel een beetje zonde. We hadden hem al helemaal opgesnoeid in het verleden, maar sinds vanmiddag staat hij er niet meer.
Hij nam niet zozeer veel zonlicht weg, maar wel wat daglicht. Het ziet er nu wat opener uit en het is wat lichter geworden. Helaas nog geen nieuwe foto zonder boom... komt nog wel.Overal in de tuin komen alweer wilde narcissen opzetten. De vele gele stipjes op de foto hierboven zijn bloeiende narcissen. Ze groeien zelfs tot in het bos. Ook zitten er overal bloeiende longkruidjes en her en der enkele sneeuwklokjes. Je voelt dat de lente in aantocht is, vogels tsjilpen, enkele hommeltjes laten zich alweer zien en zo af en toe fladderen er wat vlinders in het rondte.Onze Mitsie aanschouwt alle drukte vanaf haar zetel.

Als ik de weersgoden mag geloven dan belooft het morgen een aangename warme zonnige dag te worden hier. Niet om jullie flauw te maken... maar er is 20 graden (boven nul hè...) beloofd.

Fijne dag morgen en wij gaan onze best doen om een beetje (niet teveel natuurlijk) zon naar Nederland te blazen.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Klinkt heel goed allemaal,ook al was het vandaag werken geblazen op jullie landgoed,lekker in de buitenlucht ontbijten tussen lente bloemen in alle rust.......totdat de kettingzaag zijn werk ging doen;-)

  Voor zo lekker slapen en straks de korte broek aan....laat die beentjes maar 'n kleurtje krijgen.

  Amuseer jullie en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Beetje late reactie... komt van het mooie weer ;-)
   Vandaag was het weer stralend weer, nog geen korte broeken weer hier in het bos... maar wel lekker om buiten te verpozen en in het zonnetje te eten.

   Trouwens... ik vrees dat het zonnetje misschien wel dusdanig schrikt als ik mijn witte blote benen buiten boord gooi... dat ie van schrik misschien wel weg gaat. DUS... dat doen we maar even niet ;-)

   Heel veel liefs vanuit Le Pre Bonnet,
   Cilia

   Verwijderen