Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 18 maart 2014

Aggregaat en een voorjaarskransje...


Even denken... waar zal ik mee beginnen...Het kransje?
Onze kerstkrans hing nog op de voordeur. Deze heb ik verwijderd, de takken eruit gehaald om vervolgens een kale krans over te houden.

Nee, ik heb me bedacht... ik ga het over de aggregaat hebben.

Helaas heeft onze aggregaat het begeven, deze moet mee terug naar Nederland om gerepareerd te worden. Al zitten we er sterk over te denken om binnen niet al te lange tijd een zwaardere diesel aggregaat aan te schaffen en nieuwe accu's.
Maar... nu, op dit moment zitten we dus even helemaal zonder aggregaat en moeten wij ons redden met de zonnepanelen. Deze geven momenteel net genoeg vermogen om ons te redden, maar het heeft niet over. Geen tv aan 's avonds en weinig lampen aan. Momenteel is het vrij zonnig overdag, maar als het weer wat minder wordt is het maar de vraag of we het redden... want ook de koelkast staat de gehele dagen aan en de laptop staat veel aan vanwege Henk zijn werk.

Al met al hadden wij besloten om een kleine goedkope aggregaat te kopen, voor noodgevallen. Voor zo'n 70€ zagen wij één te koop. Dus... vanmiddag op naar Roanne.
Bij de eerste grote winkel waren ze uitverkocht, op naar de tweede winkel. Helaas, ook daar waren ze niet meer te krijgen... we konden wel één bestellen, dan konden wij hem na 3 april ophalen. Dat was voor ons geen optie, zodoende naar de derde winkel. En jawel hoor, drie keer scheepsrecht, wij zagen een leuke kleine aggregaat staan. Even een personeelslid opgetrommeld, deze ging kijken... kwam weer terug met de mededeling dat het om de laatste ging en die... konden wij niet mee krijgen. We konden wel één bestellen, grrrr...

Al met al uren later weer thuis zonder aggregaat. Als het tegenzit/meezit zitten we straks gezellig bij kaarslicht ;-)
Morgen of overmorgen een nieuwe poging... op naar Vichy.

Zo... even weer over het kale kransje. Hij was wel behoorlijk kaal, zodoende heb ik er in een creatieve bui een voorjaarskransje van gemaakt...Hij hangt weer op een deur, met dit keer echte takjes en bloemen, als voorjaarskrans.Een heel gepriegel, maar het staat erg gezellig. Waarschijnlijk moeten er dagelijks nieuwe narcissen in, maar daar staan er hier duizenden van...


8 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Vraag me nooit af waar ik zal beginnen......
  ik begin net als altijd netjes bovenaan je post te lezen en bij het zien van het kale kransje wist ik meteen waarmee ik mijn reactie zou beginnen,je zal je toch wel schamen om zo'n schamel kransje aan de deur te hangen.....met zoveel groen en bloemekes binnen handbereik..........................................
  .......en ik scrollde en las verder......en toen dacht ik weer; nee,Cilia heeft geen tijd over om een lentekrans te maken,heel de dag op pad achter aggregaat aan.
  En dan wacht mij op het eind van je bericht een grote verrassing..........heb niks gezegd.....was weer te voorbarig....
  m'n rode pc bril komt goed van pas......oh....wat heb je deze krans prachtig gemaakt, kan er mijn ogen niet van af houden!!!
  Zo'n mooie krans kwam ik nog op geen ander blog tegen.....en het is toch echt niet zo dat er nog niet over het thema lente/voorjaar geblogd is;-)

  Succes met de nieuwe poging om aan ander aggregaat te komen!!!
  Lieve groet☺☺,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Nee hoor Ger, ik pas wel op om zo maar een foto van zo'n kaal kransje te tonen... ik zou niet durven ;-) ;-) ;-)

   Tijd zat momenteel hier. Henk is 's ochtends aan het werk(thuiswerk) en ik kom tussen 8 a 9 uur 's morgens van mijn bed. Buiten genieten van mijn kop koffie en bakje kwark. Daarna even de nodige poets om vervolgens alle tijd te hebben om van alles en of niets te doen. Zo vanmorgen alle tijd voor het kransje.

   Vanmiddag tegen een uurtje of drie zijn we op stap gegaan. Dik vijf uur later waren we weer thuis met een stokbroodje... pfff. Te bedenken dat ik helemaal niet dol op winkelen ben, nogmaals... pfff.

   Morgen of overmorgen een nieuwe poging.

   Een fijne dag Ger en hele vriendelijke groetjes.

   Liefs,
   Cilia

   P.s. wat een snoezig kransje hè! Van katjes, die heel lang goed blijven en zo af en toe even nieuwe narcissen erin.

   Verwijderen
 2. cilia je moet geen ligt agregaatje kopen dat is allemaal rommel minstes 4 kva dan heb je een goeie gr c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo C...?,

   Onze oude aggregaat heeft een vermogen van 1600 VA. Deze hebben wij bijna 6 jaar en wij hebben er nooit problemen mee gehad (tot nu toe...).

   We zitten te denken om binnenkort een zwaardere aggregaat (diesel) aan te schaffen, zodat we er in de toekomst ook een wasmaschine o.d. op kunnen draaien.

   Voor nu hebben we even een kleine aggregaat gekocht (vandaag), deze is alleen voor noodgevallen.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Veel plezier dit jaar zal ik er weer zijn.
  Nu even niet omdat ik heel veel werk heb .
  Het is ook altijd wat.

  Gr Arno

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Arno,
   Fijn dat het weer goed gaat met je werk.
   Wordt wel weer tijd hè... dat je weer een keer deze kant op komt. 'T is hier nog ALTIJD mooi ;-)

   Vriendelijke groetjes van ons beiden en wie weet tot binnenkort.

   Verwijderen
  2. hallo cilia ik ben cris en volg je blog al vier jaar erg mooi wij hebben een boerderij in het noorden van frankrijk daar komen jullie bijna langs als jullie naar frankrijk gaan het is leuk jullie te volgen ik laat nog van ons horen gr cris

   Verwijderen
  3. Hallo Cris,

   Leuk dat je nog even reageert en fijn om te horen dat je al zo LANG mijn blog volgt. Ik zit hier even te stralen☺☺☺

   Wij komen meestal door de Franse Ardennen. Een erg mooi gebied, waar we regelmatig even pauzeren.

   Laat nog maar eens wat van jullie horen, altijd leuk.

   Een hele vriendelijke groet,
   Cilia


   Verwijderen