Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 20 maart 2014

TV-tijd...
Zo zittende op mijn luie stoel staar ik de gehele dag naar de tv. Af en toe werp ik even een blik vanuit mijn luie stoel naar buiten, om te constateren dat de zon nog steeds volop schijnt.
Om vervolgens weer naar de bewegende beelden op de tv te kijken.Enkel werp ik ook even een blik uit het andere raam, nog steeds mooi weer daar buiten.

Nee hoor, gekkigheid... de tv komt hier overdag niet aan.
Wel kan ik vermelden dat we sinds vandaag weer, met een gerust hart, onze tv 's avonds aan kunnen zetten... zonder te vrezen dat onze accu's leeg raken. Ook branden her en der in het huis de lampen weer uitbundig.
Vandaag hebben we in Vichy een kleine aggregaat gekocht, zodat we de accu's weer bij kunnen laden en wij weer volop stroom hebben.
Normaal zou het niet nodig moeten zijn om telkens de accu's bij te laden. Met dit zonnige weer zouden onze zonnepanelen ze genoeg bij moeten laden, ware het niet dat onze accu's op hun retour zijn. Deze moeten dit jaar vervangen worden.

Nog steeds stralend weer hier en ik zag op de TV, dat het morgen in Nederland ook een mooie warme dag belooft te worden.

Geklust wordt er hier momenteel niet. Henk is deels aan het thuiswerken en voor de rest zijn we veelal in de tuin bezig, waar veel gesnoeid moet worden. Tevens zijn we weer druk bezig met hout hakken, een jaarlijks terugkerend gebeuren. Dat heb je met houtkachels hè! Er gaat heel wat hout door heen.

Een fijne zonnige dag gewenst... vanuit Le Pre Bonnet.


2 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit bij jullie, leuk zo in de natuur te wonen maar niet makkelijk he? Ja heel nuttig zo'n aggregaat, de stroom valt hier ook wel eens uit, vooral met noodweer. Maar dat is het nu niet, integendeel!
  Kijk je ook franse tv? Op tv1 's'avonds na het nieuws Canteloupe, allemaal grapjes over de president en andere politici. Hollande is erg impopulair hier.
  Fijne voorjaarsdag,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Echt wel leuk zo midden in de natuur en ja het is soms wat behelpen.
   Ook al zijn we hier met grote regelmaat, het is wel een vakantiehuis. Een heerlijke plek om er even tussen uit te zijn. Ik weet niet of ik hier wel volledig zou willen wonen... al vind ik het altijd vervelend om weer weg te gaan.
   Bijna dagelijks kijk ik even tv... naar het journaal. Maar verder kijk ik vrij weinig tv... laat staan naar de franse tv. Voor de taal zou het wel goed zijn... maar ik kan me er niet goed bij dulden.
   Henk kijkt trouwens wel wat vaker tv, soms zelfs naar de franse.
   Dat Hollande niet zo geliefd is wist ik, maar ja... rest de vraag : wat is het alternatief! Schijnt dat heel veel fransen zitten te overwegen om op Marine Le Pen (Front National) te stemmen. Of ze daar nou zo gelukkig mee worden... ik NIET in ieder geval.

   Jij ook een hele fijne dag en vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen