Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 27 maart 2014

Broodbakdag...Soms is het hier genieten van de eenvoud, eenvoud zonder enige vorm van opsmuk...

Vandaag kwam een franse vriend van ons even langsgewipt. Hij had vandaag een broodbakdag gehad en kwam ons ook een halve brood brengen.


Dat zijn zo van die kleine speciale dingen die het leven hier net even wat anders maken als dat het gaat in Nederland.
Daar gaan we normaal geen kilometers rijden (nou ja... een paar kilometers) om vrienden van ons een halve zelfgebakken brood te brengen, om vervolgens zonder een kop koffie te drinken, na een klein babbeltje, gelijk weer naar huis te gaan.
Zeer waarschijnlijk komt onze vriend morgen of overmorgen wel even langs om te horen of het brood ons goed gesmaakt heeft ;-)


Tsja... en wat is er lekkerder dan een heerlijk gebakken ei met verse kruiden uit de tuin op een zelfgebakken brood...

SMULLEN
☺~~~☺
~~~~~~~

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Een goede buur is beter dan verre vriend;-)
  Ziet er heerlijk uit en zal vast ook lekker gesmaakt hebben samen met de aangeklede eieren in koekenpan.

  Nou neem ik ook wel eens een eigen gebakken rozijnen,vruchten of kruidenbrood mee voor verre vrienden,maar dan ben ik niet meteen weer weg en maken wij er samen een gezellige dag van.

  Tja....waar is de tijd gebleven dat je als buur een lekker pannetje verse soep aanreikten over de heg of schaaltje rabarbercompote,'n maaltje boterboontjes,wat warme eitjes uit het kippenhok,boeketje bloemen uit de tuin,even het stoepje vrij maken van sneeuw... etc.
  Je mag tegenwoordig blij zijn wanneer je een goedemorgen krijgt van je buren....allemaal druk,druk,druk.
  Ik woon al 40 jaar in dezelfde straat en heb al heel wat mensen zien komen en gaan, ja tijden veranderen.....maar wat verlang ik soms terug naar die tijd van aandacht en belangstelling voor elkaar.

  Fijne dag en lieve welgemeende groet☺☺
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hahaha... ik neem aan dat je dan wel een HELE brood meeneemt. Wij kregen de brood zoals hij op de foto staat... erg lief :-)

   Ik woon in Nederland in een klein plattelandsdorpje, daar valt het gelukkig nog dik mee.
   Maar toch... ik denk dat de welvaart in Nederland het ook met zich meebrengt dat we niet met een half broodje naar vrienden/buurtjes o.d. huppelen.
   Hier in deze streek, in Frankrijk, is de welvaart een heel stuk minder.

   Tja... en vandaag de dag is het een ware run achter het geld aan om maar mee te kunnen doen. Bijna een ieder moet tegenwoordig een grote platte tv hebben bijvoorbeeld, ook al doet de oude het nog. Een luxe-wereld en om dat alles te bekostigen moet er veel gewerkt worden. Druk, druk, druk... bijna geen tijd om van al die luxe te genieten.

   En dan... zien ze mij aankomen met een half zelfgebakken broodje ;-)

   Zo, lieve Ger... het is dan wel via de comp, had leuker geweest bij een kop koffie met zelfgebakken cake, maar toch even een klein beetje aandacht van mij ☺☺☺
   Weer een heel verhaal, hahaha...

   Lieve groetjes en een fijne avond,
   Cilia

   Verwijderen