Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 25 maart 2014

Knor, knor, knorretje...


De temperatuur is behoorlijk gekelderd en... er is de afgelopen dagen wat regen en hagel gevallen. Desondanks toch nog vrij veel buiten bezig geweest.
Tsja... twee weken temperaturen van rond de 18 graden in maart is waarschijnlijk toch even teveel gevraagd.

We hebben een stuk grond klaar gemaakt... zoveel mogelijk ontdaan van bramen, boompjes en andere rommel. Vervolgens hebben wij er veel bloemenzaad ingezaaid.
Zodoende ga ik ervan uit, dat ik komende zomer een prachtige foto van vele mooie bloemen op deze blog kan plaatsen. Beetje voorbarig, doorgaans heb ik zeer slechte ervaringen met bloemenzaad... maar wie weet groeien er dan wel spontaan wilde bloemen op dit kaal gemaakte stuk grond ;-)


Natuurlijk... zou ik haast zeggen, terwijl het misschien niet voor een ieder natuurlijk is, hebben wij ook de hoognodige rondjes getuft. Vooral in het weekend... jawel, weekend is hier ook weekend.
Henk is op doordeweekse dagen aan het thuiswerken. Dat houdt in : 's morgens om 7 uur van bed, tegen 8 uur beginnen met werken tot een uurtje of 12 's middags. Soms tot één uur en enkel 's avonds even.
In die uren dat hij werkt slaap ik... nee hoor... grapje ;-) Ik doe dan de afwas...
Op deze manier probeert Henk zo'n 40 uur te werken in twee weken, zodat hij maar 1 week hoeft te snipperen.
Met andere woorden : twee weken hier, waarvan 1 week vakantie.
In eerste instantie was het de bedoeling om gelijk de eerste week 40 uur te draaien en om de tweede week vrij te nemen, maar aangezien het vorige week van dat schitterende weer was heeft Henk dat ietwat aangepast.

Gisteren (zondag), tijdens het rondje tuffen, was het heel afwisselend weer. Soms volop zon, om vervolgens weer te hagelen.


Vandaag was het hier bij ons weer redelijk buitenweer, niet warm maar wel droog met zo af en toe een zonnetje. Op de bergkammen tegenover ons, daar waar het iets hoger is, was het weer helemaal wit. Daar ligt nog aardig wat sneeuw, brrr...


Momenteel wordt er her en der in de bossen vrij veel gesnoeid en gekapt. Vaak wordt dan het snoei-afval verbrandt, wat wel leuke effecten geeft zo in het bos.
Trouwens wat ik ook altijd weer leuk vind is, dat als de loofbomen nog geen blad hebben de naaldbomen er zo mooi uitsteken. Zomers is de berg hieronder helemaal groen.


Vanmorgen werd ik even beschouwd als : die zuinige Hollander. Op de markt zag ik een paar mensen met kleine mini geitjes en haast nog leuker... hele piep kleine biggetjes. Uiteraard moest ik eventjes met ze knuffelen, zo schattig.
Van het één kwam het ander, even een babbeltje... voor zover mogelijk met mijn zéér bescheiden kennis van de Franse taal. Ze vroegen nog of ik ook Engels sprak, ik blij... want daar red ik me prima mee, Duits mag ook ;-) Maar helaas gingen ze verder in het Frans en begonnen iets over donatie ofzo... Helaas had ik geen rooie cent op zak, Henk was elders met de geldbeurs. Dus met handen en voeten proberen dat uit te leggen, moeilijk, moeilijk.
Uiteindelijk vroegen ze of ik Engelse was... nee nee, Russisch misschien... nee nee.
Je suis Hollandaise, zei ik. Ah... oui oui... Hollandaise... olala. Allemaal lachen, één deed zelfs zijn handen voor de ogen. OLALA... toen begrepen ze gelijk waarom ik geen geld had. ;-(
Ik heb de kleine geitjes nog even een aai gegeven en de piep kleine mini biggetjes een knuffel, nog even onnozel gelachen en gezwaaid om vervolgens gelijk Henk op te zoeken.

Henk verteld over die piep kleine biggetjes, hoe mooi ze waren en dat we BEST twee van die kleintjes kunnen nemen. Kunnen zo in een reismandje mee heen en weer. Vrees dat het hem niet gaat worden... Henk zag gelijk beren op de weg. Hij zei : Wat als we pech onder weg krijgen! Dan staan we daar met drie manden met katten, twee honden en een mand met varkens. Nou zeg... leuk waren ze in ieder geval wel... knor, knor, knorretje...

2 opmerkingen:

 1. Henk is toch een wijs mannetje hé Cila ?
  Al hoewel ik met bedenk dat tegen de zomer de BBQ weer aan gaan.
  Dan zou het wel heel lek...... ect

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms Arno... bij vlagen ;-)

   Hahaha... ik denk dat het wel vechten word om een stukje vlees. Ieders een heel klein flintertje.
   Ach... en wat zou dat sneu lijken, twee van die pietepeuterige mini varkentjes draaiend aan het spit.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen