Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 3 december 2013

Een enerverende rit...


Een behoorlijk enerverende terugrit naar Nederland...

Eerst alle bagage en de rest naar boven sjouwen, daar waar de auto stond. Bezweet vertrokken wij daarna vol goede moed.

We hadden nog geen 30 kilometer gereden, toen ons plots een zeer onwelriekende geur in de neus kwam. Bah... 1 van onze katten. Stoppen en de bak verschonen. Rijden we weer verder, ruiken we na zo'n kilometertje of 20 alweer zo'n zeer onprettig geurtje. Stoppen... ja hoor, weer 1 van onze katten was bezig geweest. Bak verschonen en weer verder...

Na ongeveer een kilometer of 100 begon plots onze storingsmelder te piepen, de meter van de koelwatertemperatuur schoot in het rood en op ons beeldscherm kwam te staan STOP... koelvloeistoftemperatuur te hoog.
Wij dus stoppen, Henk de boedel controleren... maar volgens zijn zeggen was de koelvloeistoftemperatuur NIET te hoog.

Nou ben ik een complete analfabeet wat betreft de techniek van een auto, het stukje hierboven heb ik uiteraard ook van Henk... ik hoor alleen het verschrikkelijk lelijk alarmerend piepje en zie op het scherm met rode letters STOP ... Duizenden gedachten schieten dan door mijn hoofd, ik zie ons bijvoorbeeld al langs de kant van de weg staan met 3 gevulde kattenmanden, 2 onrustige honden en veel, heel veel bagage... duim in de lucht... Telkens mijzelf weer moed insprekend... Niets aan het handje, positief denken... piep piep het alarm STOP ... Nee hoor, echt niets loos grrr...
Om de haverklap ging de storingsmelder af en sloeg het metertje omhoog. Volgens Henk was het de sensor, maar ja... zeker weten deden we het niet, dus toch maar voor de zekerheid af en toe stoppen om te controleren.

Na verloop van tijd waren we er wel van overtuigd dat het de sensor wel moest zijn, maar toch telkens weer even die schrik als het ding begon te piepen en er in rode letters STOP kwam te staan.

In België begon hij eindelijk te stoppen met piepen en ook het metertje ging niet meer omhoog. De katten hielden zich verder gedeisd, geen onwelriekende geurtjes meer en de reis ging verder als een tierelier ;-)
We durfden weer grapjes te maken. In het vervolg met bijv. een autotrailer met tweede auto op stap, wel zo handig... Als de één het begeeft, pakken we de ander ;-)

We zijn weer thuis...

P.s. Onze 'kleine' Morris heeft het schoon en droog gehouden in zijn bak ;-)

2 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Gelukkig uiteindelijk toch weer goed thuisgekomen. Daar heb je met een eend geen last van trouwens ;-) daar zitten geen storingslampjes in die zelf in storing raken.
  Fijne weken gehad al met al?
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Ja, we zijn weer helemaal thuis.

   Ik weet nog goed met mijn allereerste 'eigen' eend. Een jaar of 25 was ik (pas laat mijn rijbewijs gehaald...). Samen met mijn zusje een tochtje door de polder. Plots stopte mijn eend ermee. Hup... uit de auto, motorkap omhoog, beetje rammelen aan de slangen e.d. (totaal geen flauw benul wat er aan de hand was...) Wij weer in de auto, starten en... hij deed het weer ;-)
   Leuke auto's... maar om daar mee naar Frankrijk te tuffen met 2 honden en 3 katten + bagage, dat weet ik zoal nog niet. Misschien met klein aanhangertje, hahaha...

   Ja... waren weer erg leuke weken, binnenkort weer die kant op ;-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen