Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 4 december 2013

De handschoen...


DE HANDSCHOEN...


Mooi geel/groen van kleur, antislipnopjes aan de binnenkant. Verkrijgbaar bij menig winkel voor niet bijster veel geld. Welicht een idee als sinterklaas of kerstcadeau...

Wij waren totaal niet voorbereid op winterse taferelen, hadden bijna onze korte broeken in de reistas gepropt en geen haar op ons hoofd die er ook maar eventjes aan gedacht had om HANDSCHOENEN mee te nemen.

De eerste week was het ook absoluut niet nodig, nog menig bloembolletje in de grond gepoot zelfs.
Maar oo wee toen de sneeuw gevallen was, GEEN handschoenen... koud... brrrrr... Optie om nieuwe te kopen was er niet, omdat we niet  bij huis weg konden.

Slim als wij zijn, gelijk een alternatief bedacht.

Henk liep de gehele dagen met zijn sleetse werkhandschoenen en ik had de gehele tijd mijn ietwat wroetige tuinhandschoenen aan. Werkte prima, geen koude handen meer... en alles went...

Het wende zelfs dusdanig, dat we er op een zeker moment helemaal aan gehecht raakten. We gingen er overal mee heen. Het was zelfs zo erg, dat we er in de winkel tijdens het handje schudden met een oppervlakkige bekende... plots achter kwamen dat we ze nog aan hadden.

Wat later zagen we voor een paar euro's handschoenen in de supermarkt te koop... maar, wij zijn nogal  zuinig  niet gezwicht en hebben ons de rest van ons verblijf aldaar gered met onze hyper moderne handschoenen.

2 opmerkingen:

 1. Hahahaha......Cilia.....jij blijft gelukkig ondanks alle sneeuw ongemakken er de lollige kant van inzien.

  Tja.......wie weet hoe het balletje nog eens gaat rollen, nee niet de sneeuwballen...maar het effect van jullie slimme oplossing tegen koude handen in winterse omstandigheden bij gebrek aan beter.
  Lang geleden waren denim jeans ook werkbroeken en nu loopt de hele wereld er in rond....of ze werken of niet;-)

  Fijne dag en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi Ger,

   Was niet best hè... als we bij het minste of geringste onze hoofd laten hangen.
   Zonder humor en een beetje spot, weet ik niet of het leven nog wel aangenaam is. Ik probeer te voorkomen om als een zure bes te eindigen ;-)

   Ha... wie weet zijn wij wel VOORLOPERS. Tja... en ik draag ook VAAK een spijkerbroek zonder dat ik wat doe, hahaha...

   Zo eerst aan de maaltijd, gaat telkens door hè!

   Fijne avond en veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen