Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 20 december 2013

De rappe kapper...


Doordat we de afgelopen keer in Le Pre Bonnet nogal overrompeld werden door de sneeuw is mijn kappersverhaal er helemaal bij ingeschoten.

's Winters zitten we vrij veel binnen, hebben we veel tijd om dingen te doen die er anders vaak bij inschieten.
Zo ook mijn haar, al een tijd lang ergerde ik me eraan... TE LANG. Mijn haar heb ik vaak, zeg maar gerust... bijna altijd, in een toefje op mijn hoofd. Was het tijden lang een vlecht, nu loop ik met een toefje... Maar het werd te lang, het bleef niet meer in een toefje zitten. Tijd voor de kapper...

Henk voelde de bui al hangen. 

Aangezien er alleen maar een centimeter of 20 af hoefde, gewoon simpel 20 cm eraf... niets geen model knippen, alleen maar recht afknippen, fungeert Henk dan als huiskapper.

Hup, handdoek om mijn schouders, schaar in de aanslag evenals de kam en knippen maar. Uit voorzorg zei ik dat ik er 10 cm af wilde hebben, wetende dat het dan wel 20 cm kan worden.
Henk zet de schaar erin en binnen 5 a 10 minuten is hij klaar. Spiegel erbij, oeps... links is langer als rechts. Knippen... even later, oeps... nu is rechts wat langer. Mopper mopper, knip knip knip... Jaja, hij kan erg snel en voordat ik er erg in had was er minstens 25 cm af.
Dag later staken er nog wat stukken onderuit, hups... schaar erin, KLAAR.
Twee dagen later, een krul die dacht : laat ik ook eens lekker uit gaan hangen... hups, schaar erin... weg weerbarstige krul.

Tja... het is maar goed dat ik mijn haar meestal in een toefje op mijn hoofd heb ;-)
MAAR... wel even flink wat geld uitgespaard en... niet te vergeten een bezoekje aan de kapper, waar ik absoluut niet dol op ben.


We staan alweer bijna in de startblokken...

Fijn weekend en wie weet tot de volgende blog vanuit Le Pre Bonnet.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Die Henk van jou is toch wel van alle markten thuis,precies een echte kapper.....die luisteren ook nooit en doen precies wat ze zelf willen is mijn ervaring.Ben ''nooit'' chagrijnig'';-)alleen wanneer ik van de kapper kom,loop regelrecht naar boven en haal met de borstel wat flinke en nijdige streken door het stijve ouwewijvenkapsel,ga op m'n kop hangen en schud met beide handen en uitgestrekte vingers de hele boel door elkaar,schud mijn hoofd met een wilde ruk naar achter,pluk hier en daar nog wat.....en probeer zo snel mogelijk uit mijn hoofd te bannen dat ik net de bankpas met pincode door apparaatje haalde en €158 lichter ben,waar gaat dit over(ik reken nog ff om in guldens)......en elke keer zeg ik tegen mezelf:geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om terug naar die kapper te gaan....maar dan moet ik weer opzoek naar 'n andere, durf het knippen ook niet aan handige Harry over te laten want die luistert ook nooit wanneer hij wat moet snoeien in tuin en ik heb geen lang haar en ben bang dat er dan niks van over blijft en moet geen kort koppie en er moet wel model in, en draag het haar jammer genoeg niet op een toefje waaronder ik het een en ander kan verstoppen.... en...en...en....

  En wat die ogen betreft:denk dat ik mijn pony maar laat groeien zodat haren voor de ogen hangen,dan zie ik die 2 wiebelende spinnetjes niet meer die bij elke oogbeweging aan 'n draadje in mijn gezichtsveld wiebelen.
  Half januari terug komen,waarschijnlijk heeft laatst geopereerde oog ook na-staar,vertroebeling in glasvocht achter het oog was al waarneembaar volgens oogarts,tja......dat had ik haar als leek ook wel kunnen vertellen zonder spleetlamp.

  Goede rit naar LPB en maak er zondag saampjes een gezellige boom van!!!

  Tot blogs maar weer en liefs!!
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Die enkele keren dat ik bij een 'gewone' kapper kwam, bleef ik vaak het liefst de eerste week daarna snikkend van ellende binnen, hahaha... vooral als het om een nieuw modelletje ging ;-)
   Gelukkig heb ik nog steeds vrij dik haar, na het wassen enkele krullen en draag ik het bijna altijd vast. Geen eng modelletje meer voor mij, gewoon lang... af en toe een stuk eraf.
   En... hoe dan ook, Henk is er erg goed in... nou ja... hmm.
   Tja... en die 158 euro is zo snel verdiend :-)

   Tjemig, je hebt ook niet veel geluk gehad hè! Met je ogen. Lijkt me ERG vervelend. Ik wens je er heel veel sterkte mee.

   Zo, nu mijn neus snuiten... verkouden, bah... Daarna onder het wolletje om morgen op tijd te kunnen vertrekken.

   Heel fijn weekend en tot de volgende keer,

   Groetjes en liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Goede reis en hele fijne Kerstdagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Janny en jij ook nogmaals een Fijne Kerst.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen