Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 21 maart 2012

Verstopping

Al sinds een tijdje hebben we wat gedonder met onze gootsteen, het water liep tergend langzaam weg. Geen probleem zou je denken, ware het niet dat wij geen flauw benul hadden waar de afvoer van de gootsteen heen liep... ja, ergens onder de grond bij ons huis langs naar achteren... n.a.w. richting het BUUR-veldje. Altijd goed, zolang het water maar wegstroomt, wat het dus de laatste tijd bijna niet meer deed.
Maandag is Henk gaan spitten, om de afvoerbuis te volgen... en NEE, het komt niet bij de buren terecht... maar op eigen terrein, hm... De buis zat potdicht, open gemaakt, nieuw vloeiveldje en KLUSJE GEKLAARD.

Verder heb ik ons maandag een nieuw zithoekje gecreëerd op de mezzanine, een pracht-plekje voor het raam, met uitzicht op de tegenover liggende bergen, dicht bij de 'THOR'... dus lekker warm en veel daglicht.
Tevens wilden wij een begin maken met de tomettes, helaas hadden wij niet genoeg metselspecie meer thuis en in de dichtsbijzijnde grotere plaats kregen ze pas vrijdag weer nieuwe voorraad. Zodoende dinsdag naar Vichy geweest om metselspecie te kopen (ca.1 uur heen en ca.1 uur terug rijden)... en 's middags begonnen met de tomettes, jaja...de eerste tomettes liggen al, hierover in een volgende blog meer.
Trouwens... deze week geen tv, onze satelliet-ontvanger is ermee opgehouden. Nou wil het geval dat wij er nog wel één hebben... deze ligt in NEDERLAND, lekker handig, maar niet heus. 
Hierboven een foto van ons narcissenveld, als je inzoomt zie je allemaal stipjes... echt wel weer duizenden, trouwens de bergen die je op de achtergrond ziet, daar kijken we vanaf de mezzanine op uit.

Gisteren tevens mijn oude werkschoenen weer van stal gehaald, ze zaten vol met lege walnootdoppen en andere rommeltjes... Tja, voordat ik daar m'n dikke teen insteek... kijk ik eerst wel even flink wat er zoal inzit... JE WEET MAAR NOOIT.
SPECIAAL VOOR MICHEL... Op de foto ligt de eerste tomette, voor de badkamerdeur. Ik kan verklappen dat er ondertussen al meer in liggen. Hierover op de volgende blog meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten