Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 15 maart 2012

De ketting...

Naast de opening naar de schuur zie je een ketting hangen. Deze ketting hangen wij altijd gelijk na aankomst op en op de ochtend dat wij vertrekken gaat hij er weer af. Of we er nu 2 dagen of langer zijn... de ketting wordt al vanaf 2008 getrouw iedere keer weer opgehangen. Best wel idioot, de ketting is ook in het geheel niet mooi, hij lag bij onze eerste aankomst in de schuur en tja... wat moet je ermee, ophangen dus. De één hangt een vlag uit als ze thuis zijn, zo hangen wij onze ketting op... verschil moet er zijn toch?
Zaterdag hopen wij hem weer voor een week op te kunnen hangen.

Dit keer super veel zin in om voor een week er even tussen uit te piepen (anders ook altijd wel trouwens). Twee-en-een-halve maand niet die kant opgeweest, gekke drukke hectische maanden... zodoende extra veel zin om even op adem te komen, de boslucht opsnuiven, de overweldigende stilte ervaren. Ik ben genegen om te stellen dat ik dat even weer nodig ben, om weer wat tot mezelf te komen, wat natuurlijk onzin is... daar we het huis nog maar een paar jaar hebben en het voor die tijd ook wel goed met ons ging, maar alles went, zo ook de rust daar in ons huis. Ik voel me ook wel erg bevoorrecht en gunde daadwerkelijk  een ieder die wat met zichzelf aanzit een plekje midden in de natuur, zonder prikkels van de buitenwereld, om zich even lekker te kunnen terugtrekken en nieuwe energie op te doen, om zich daarna vol nieuwe energie weer in de gezellige hectiek van het leven te storten. Vier jaar hebben wij ons huisje nu, en ja... persoonlijk vindt ik dat ( het je lekker even kunnen terugtrekken) één van de mooiste dingen aan het hebben van een tweede huis om daarna weer in de gezelligheid van het dagelijkse leven mee te kunnen draaien... met de wetenschap dat je ieder moment weer naar Frankrijk kunt gaan. Als het ware... twee werelden.
Als we zitten te fantaseren over emigreren naar Frankrijk, zou het toch ook ideaal zijn om een tweede huis in een gezellige levendige plaats in Nederland te hebben... ik doe nog steeds mee met de loterij, er is nog hoop.
De volgende blog vanuit Frankrijk.

OP NAAR LE PRE BONNET

4 opmerkingen:

 1. goede morgen ;-) Het klinkt heerlijk en dat van die ketting, wat een geinige traditie hebben jullie er van gemaakt! Fijne tijd daar hoor, ( zwaait...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Walter,
  Tijdens het schrijven van de blog zat ik nog even aan jou te denken... het is ook heerlijk om even in de volledige stilte (wat heet, veel natuurlijke geluiden) te verpozen. Ik wens jou ook veel goeds toe en een fijne ZONNIGE dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Een hele goede reis en veel plezier daar!
  En mochten jullie eerder emigreren dan wij dan houden wij ons huis in Coevorden van harte aanbevolen ;-).
  Gr. fam.Croon
  p.s. Wij zijn net 2 weken terug maar eigenlijk toch wel een beetje jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi familie Croon,
   Allereerst bedankt en eh... pas maar op, straks gaan we jullie huis daadwerkelijk claimen, je weet namelijk maar nooit... hoe snel we gaan emigreren ;-)
   Nee hoor, hooguit parttime... we houden ons huis hier in Nederland nog lekker aan(tot nu toe).
   Tja... dat gevoel van lichte (lees sterke) jaloersheid herken ik, 3 weken geleden had ik er namelijk ietwat last van, hahaha.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen