Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 18 maart 2012

Op Stee...

We zijn alweer helemaal geïnstalleerd.
Gisteren een rustige lange reis, met regelmatige pauzes waarin we de honden en katten (1 aan een tuigje en 1 los) even uitlieten en gelijkertijd zelf de beentjes strekten, hapje eten en vele koppen koffie nuttigden.  Zo rond een uurtje of 23.00 uur kwamen wij aan bij ons huis, alsof we in het geheel niet weggeweest zijn... alles picobello, geen kapot gevroren leidingen o.d.
Vandaag een redelijk rustige dag gehad, wel de gordijnen opgehangen... volgt later een foto, als ze helemaal goed hangen. Vanmiddag vrienden op bezoek gehad... en wat eet je dan als je in Frankrijk zit? Jawel... stamppot boerenkool met spek en rookworsten, dit hadden wij meegenomen vanuit Nederland aangezien ze dat hier niet kennen. Er werd goed in gegeten en volgens zeggen smaakte het ze goed (weet je natuurlijk nooit geheel zeker), na het eten volgde een heerlijke zelfgebakken soort bananentaart (Engels?) die onze vrienden meegenomen hadden. Nog een hele fijne bijkomstigheid was dat zij mijn vergeten kado (afgelopen winter had ik die tijdens boxingday gewonnen, maar helaas vergeten mee te nemen) meegenomen hadden, zie foto... een prachtige mok met schaaltje. Helemaal blij dus...
Verder kan ik alvast melden dat de vele duizenden narcissen alweer volop in bloei staan, werkelijk een prachtig gezicht... de hele tuin staat er vol mee.
Overigens, vanmorgen bij het wakker worden zagen wij dat het tegenover ons gesneeuwd had, er lag warempel sneeuw op de bergen... niet bij ons, hier heeft het vannacht geregend.
Vandaag was het een redelijke droge dag, beetje zon en niet erg koud. Morgen willen we waarschijnlijk een begin maken met de tomettes leggen in de schuur, tja... er zal toch gewerkt moeten worden... VAKANTIE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten