Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 23 maart 2012

Tomettes... schuur 1

Bijna 1/3 deel gereed.
Hier hebben we best een tijdje tegenaan gehikt. Vorig jaar mei hadden wij de tomettes al gekocht van iemand die deze blog volgt. Ik had op de blog gezet dat wij nog op zoek waren naar tomettes en kreeg prompt een bericht van Michel, dat hij nog tomettes liggen had. Vorig jaar in mei hebben wij de tomettes uit Le Donjon, bij het huis van Michel en familie, opgehaald, met de bedoeling om ze afgelopen zomer te leggen. Helaas is er destijds niets van gekomen, mede omdat we langer met de badkamer bezig waren alsdat wij gepland hadden. Ook zagen we er best wel wat tegenaan omdat het een behoorlijke klus is. Vorige week hadden wij ons voorgenomen om er deze week mee te beginnen, wat nog niet wil zeggen dat het dan ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Maar... helemaal blij, het eerste deel zit erin en na alle waarschijnlijkheid ligt de vloer er voor de zomer in z'n geheel in... althans dat is ons streven.
Wij hebben de tomettes in een soort blokvorm gelegd, omlijst met hout (hardhout), zodat er wat speling inzit, lijkt erg mooi... vinden wijzelf. We hebben nog overwogen om er een patroon in te leggen, maar uiteindelijk gekozen voor deze manier. De tomettes liggen in een dikke laag metselmortel, evenals het hout en zijn gevoegd met dezelfde mortel in drogere vorm.
Rest mij nog om jullie allen een fijn weekend toe te wensen en wie weet tot de volgende blog, vanuit Nederland. Jaja... zondag gaan we alweer terug, dan zit ons weekje hier er weer op.

6 opmerkingen:

 1. Ziet er prachtig uit, leuk ook zo met dat hout ertussen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het echt ziet het er ook erg mooi uit en dat hout ertussen breekt het een beetje.

   Verwijderen
 2. Ja, ziet er heel mooi uit! Bij ons liggen ze nog in de keuken zoals ze er 150 jaar geleden ingelegd zijn, gewoon in het zand... Zou eigenlijk ook aangepakt moeten worden want er zitten een hoop lelijke en gebroken tomettes tussen. IK MOET ER NIET AAN DENKEN!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe horen ze ook gewoon op zand te liggen, maar dat lijkt ons niet zo handig i.v.m. de beesten.
   Hier in ons huis lagen gewoon betonvloeren met NIETS erop, zodoende moesten wij tomettes kopen. Ach... is wel mooi werk hoor!

   Verwijderen
 3. Heel heel mooi en fijn dat ze goed terechtgekomen zijn, ik heb er bijna spijt van. Vakantie is goed besteed zo te zien en te lezen.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WERKEN WERKEN en nog eens WERKEN ;-)
   We hopen dat de vloer de komende zomer gereed is, komen jullie maar eventjes langs om met eigen ogen te controleren of het goed gebeurd is.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen