Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 1 februari 2012

Westerwolde...even scrollen

Voordat ik begin, allereerst Simon verwelkomen als volger, bij deze... van harte welkom. Leuke weblog...  leven in frankrijk, even klikken.
Op deze blog laat ik jullie zien waarom Westerwolde leuk is, maar net niet Frankrijk voor mijn gevoel. Dagelijks maak ik hier mijn rondjes met de hondjes. Een mooie omgeving in het zuid-oosten van de provincie Groningen, zie voor echt leuke foto's van Westerwolde de weblog van Jon. De foto's hieronder zijn van vorige winter en zomer 2010. Daar gaan we dan... scroll...scroll
Onze tuin, een vogelvriendelijke tuin, mede vanwege het hele vele klimop tegen ons huis aan... waar vele tientallen mussen overnachten... waar het dagelijks een komen en gaan is, van vele soorten vogels... waar iedere dag het gesjilp te horen is... MAAR waar de buren niet blij zouden zijn als wij er een paalhut bouwen en boven de afscheiding uit torenen ;o), denk ik... ik heb het ze niet gevraagd... omdat de behoefte er hier ook niet is, bij ons.
De gruwel van hondenliefhebbers... knaloranje borden met regeltjes, helaas ook hier in Westerwolde sinds staatsbosbeheer het beleid bepaalt.
Hier loop ik dagelijks, een mooi pad met oude eiken. Regelmatig hoor je hier het geklop van spechten in de bomen.
Ook  in de winter is het een prachtig pad.
Aan dit pad licht een leuk klein 'meertje'. Hier noemen wij het wel, het meer van Genève... hoezo... grootheidswaanzin. Zomers zwemt er met grote regelmaat een eenden-echtpaartje in.
Ah... alweer een mooi groot uitnodigend bord met vele regels, wat wel en wat niet te doen.
Dagelijks loop ik rond een leuke zwem- en visplas, met heuse stranden. De honden kunnen hier even een fris bad nemen, behalve zomers als er badgasten zijn.
Een mooie kronkelende sloot, waar zomers veel kikkers kwaken...
Daar is hij weer... nog even een foto van onze Robbie samen met Mitsie. Goed onder controle hè! Vidor is nog in opleiding :)
Ze zaten even naar een haas te kijken die langs kwam huppelen. Bijna dagelijks zie je hier wel herten en hazen lopen.
De Westerwoldse Aa. Een oud riviertje die stroomt door het gebied Westerwolde.
Oefff... een bordje. Daar laat ik het maar bij... grrrrrrrrrrr.
Het vele groen op de foto is ons eigen 'bos', moest eigenlijk iedereen toe verplicht worden... wat bomen en groen in de tuinen... zo niet, geen probleem... gasmaskertjes op. Gewoon doen... veel groen.
Met deze blog wil ik jullie laten zien, na aanleiding van een reactie van Annette (even mee wandelen?), wat onze reden is dat wij Frankrijk prefereren boven al dit moois hier in Westerwolde. Mooi is het hier waar wij wonen best wel, lekker rustig in zekere zin ook wel, ook in het dorp is het aangenaam verpozen, MAAR... er zijn geen bergen. Overal staan van die vervelende borden in de natuur... regels, regels en nog eens regels. Zelf heb ik mijn leven lang al honden en bijna nergens kunnen de honden nog officieel los. Dit is in de loop der tijden steeds meer ingedamd. Ik volg mijn eigen weg/regels, maar het voelt niet goed. Dat is, tesamen met de bergen, de belangrijkste reden dat ik het in Le Pre Bonnet prachtig vindt, want ja... honden hoop ik mijn leven lang te hebben. Voor degene die het niet te doen is om de bergen en die geen honden heeft, maar voornamelijk voor de rust/stilte/natuur/weinig industrie etc. naar Frankrijk wil, zou Westerwolde een goed alternatief kunnen zijn. ACH... zo gek is het hier niet, een beetje minder regeltjes misschien...
IK blijf nog even dromen... over een mooi natuurstenen huis, midden in de natuur, bergen rondom, daar waar mijn honden vrolijk en vrij los kunnen lopen en wie weet...  wij ooit eens een paalhut bouwen, hahaha... Oeps... we gaan PAS in maart weer de droom voor eventjes verwezenlijken.

6 opmerkingen:

 1. Als digibeet moest ik even zoeken waar ik kon reageren. Hier issie dan. Leuke blog en dito huis.Groeten vanuit een steenkoud Pas de Calais.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, nog even. Voorheen schreef ik een 6-tal jaren op de Volkskrant-weblog, zo'n 600 blogjes. Hiervan is een verhalenbundel uitgekomen. titel "A la maison", bij uitgevrij Free Musketeers. Op de site Info-frankrijk is daar een recensie over geschreven en ook in het AD.
  Zo maar ter info. Au revoir.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Simon,
   Een mens kan ook niet overal verstand van hebben hè! En van computers en mooi schrijven. Dat laatste, mooi schrijven, daar ben jij wel goed in... ik heb al menigmaal even op je weblog gekeken, binnenkort even kijken of ik het de moeite waard vindt om volgster van jou te worden :)
   Jammer trouwens dat de Volkskrant gestopt is met de weblogs, ik had hem bij mijn favorieten staan en keek er zo af en toe ook eens na.
   Bij Annette op haar blog had ik al gelezen over je boek, helaas ben ik net jarig geweest... maar wie weet zomaar even spontaan tussendoor. Ben uiteraard wel nieuwsgierig, eerst even de recensie lezen, grapje...
   Een vriendelijke groet vanuit het zonnige maar doch o zo koude noorden gewenst daar in Pas de Calais, Cilia
   P.s. Bedankt voor je lieve reactie.

   Verwijderen
 3. hee hallo!
  Wat is dat toch raar; elke keer zet ik je op mijn volgerlijst en elke keer verdwijn je in het niets. Met het gevolg dat ik er tot mijn schrik achterkom dat je alweer een aantal blogjes heb geschreven ZONDER MIJN MEDEWETEN!! haha
  Hier in Isle et Bardais staat sinds kort ook een enorm bord bij het meer met allerlei regels, bah bah bah.
  Misschien wel naar aanleiding van onze aanwezigheid hier, haha, wie weet...
  Nou, jij woont daar in het hoge noorden anders ook wel mooi hoor, Cilia! Misschien moet je maar gewoon niet vergelijken, want dan word je gek. Het zijn gewoon twee verschillende landen met allebei voor- en nadelen. Jij kunt nu bijvoorbeeld lekker gaan schaatsen, nou, dat kun je hier wel vergeten en is trouwens verboden zonder toestemming van de burgemeester (over regeltjes gesproken...)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snotter, snuif... ik kan niet schaatsen. Dat heb je dan weer, ieder vrolijk op de ijsbaan en ik zielig het nakijken, dromend over: hoe mooi het had kunnen zijn... IK zwierend over de baan. Maar nee, helaas... misschien een stoeltje mee!
  Trouwens, het gekke is dat jij ook niet op m'n volgerslijst staat, Tandje lager wel... maar La Fleurette niet. Niet schrikken, ik wordt even volgster af... maar wordt gelijk weer nieuwe volgster. Kijken of dat helpt?
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hm, raar hè, van dat niet volgen?
  Maar voor wat betreft het schaatsen: troost je, ik kan ook niet schaatsen, de laatste keer (tien jaar geleden) weer geprobeerd en gelijk een hersenschudding, haha. Ben wel stinkend jaloers op die zwierende mensen die voor mijn neus een pirouetje draaien, bah bah. Nou ja, hier geen last van, hehe

  BeantwoordenVerwijderen