Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 20 februari 2012

WINTERSLAAPje...

Wij houden hier een soort van WINTERSLAAPje, veel zinnigs komt er niet uit onze handen momenteel.
's Avonds schieten mij vaak allerlei dingen door m'n hoofd, wat we zoal wel kunnen doen aan eventuele voorbereidingen. 's Nachts lig ik er zelfs van te woelen op m'n bed, van alle briljante ideeen. MAAR... de volgende dag komt het er domweg niet van... totdat de avond weer aanbreekt.
Een kozijn ligt al maanden te wachten om verder afgemaakt te worden (Henk zijn werkje). Ik ben degene die eigenlijks zoeken moet naar nog wat 'nieuwe' meubeltjes e.d. voor de verdere aankleding van ons huis. Zogauw ik op marktplaats ga zoeken "want ja het moeten wel mooie, goedkope, tweede hands spullen worden", zit ik, voordat ik er erg in heb, naar van alles te kijken...  behalve naar dingen die we nodig zijn (huizen in het buitenland en de meest mooie kastelen.. die we dus echt niet gaan kopen, honden.. die we er momenteel ook echt niet bij willen hebben, wintermutsen.. terwijl de winter bijna voorbij is). Al vrij snel wordt ik afgeleid en zit te surfen over het internet, kijken naar mooie aparte optrekjes en suffe spelletjes spelen. Ik zag ook nog een leuk filmpje op You Tube van motorrijders die deels door de Montagne Bourbonnaise tuften met heftig muziekje van INXS, krijg recht zin om op de motoren (die we niet hebben) die kant op te gaan... nog een maandje wachten...
Het gekke met zo'n tweede huis is, zogauw we de deur daar achter ons dicht doen en naar Nederland vertrekken het huis al vrij snel niet meer dan een leuke herinnering wordt. We weten dat het ons huis is, maar het voelt een beetje als, de ver van m'n bed show. Voor de niet tweede huisbezitters, even ter verduidelijking, zo'n gevoel die je ook wel hebt als je terugkomt van een leuke vakantie... een leuke herinnering. Met dat verschil, dat wij na een verblijf in Frankrijk, weer thuis aangekomen, NIET tegen een ieder ellenlang kunnen uitweiden over onze 'vakantie', want ja... zeg zelf... naar tig keer hebben onze vrienden en familie het echt wel gehad. Oké... het hoognodige willen ze nog net eventjes aanhoren, maar verder niet :( Vandaar... deze blog :)
Hè, bah... er is momenteel dus echt niets nieuws te vermelden, zelfs geen nieuwe foto's... nog even de laatste kladjes uit de ogen halen van ons winterslaapje... EN DAN... gaan we er weer volop tegenaan.
                                           WINTERSLAAPje.

8 opmerkingen:

 1. En je zit natuurlijk te wachten tot een ander eindelijk eens iets te melden heeft op zijn blog hahaha.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja... dat duurt maar en dat duurt maar, hahaha.
   Trouwens, wat doe jij hier nog in Nederland? Ik dacht dat de schoolvakantie's begonnen waren...
   Als je nog gaat, dan alvast een fijne reis,
   groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Dank je wel maar we wachten nog even op een achterdeur en het bericht dat er niks kapotgevroren is en dan kunnen we zat. a.s. gaan. De weersvoorspellingen lijken goed dus het gaat een leuke week worden met alvast 2 klussen die gedaan zijn (altijd leuk vooruitzicht).
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongeacht het weer, wordt het vast een leuke week, tja... en dan maar afwachten hè? of de klussen goed gebeurd zijn ;-)
   VEEL PLEZIER
   groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. hoi Cilia, ik wens jullie veel plezier in la france en wij hopen in mei te kunnen gaan. er is altijd veel werk te doen in je tweede huis, vooral het gras is dan weer erg hoog gegroeid en de groente tuin vraagd om onderhoud. groetjes Marion (mario35@planet.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé... wat leuk Marion om wat van jou te horen. Altijd leuk om wat van m'n volgers te horen.
   Trouwens wij gaan pas volgende maand even voor een weekje die kant op... duurd nog even dus.
   Als ik het goed lees ben jij ook een trotse bezitster van een tweede huis in LDF en heerlijk in de MOOIE meimaand die kant weer op.
   Dat klussen gaat bij ons ook continu door, zoals je op de blog kunt lezen, en ja de maaimaanden staan weer voor de deur. Als we er een tijdje niet geweest zijn moeten we ons een pad door het enorme hoge gras banen met een sikkel en een bosmaaier. Groentetuin hebben we helaas nog niet.
   Fijn om wat van je te horen en laat maar weer een keer een berichtje achter... leuk, leuk...
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
  2. hoi Cilia, ja wij hebben ook een huis in de montage. wij wonen in chatelus aan de N7.mijn man is gevallen op het ijs en heeft zijn heup gebroken, dus wij kunnen voorlopig niet. wij zouden met pasen in frankrijk zijn maar het wordt nu wel mei. ik heb daar een groente tuin en dit jaar krijgen wij dus geen aardappelen, het zij zo. dan maar wat meer groente verbouwen. wij hebben een kant en klaar huis gekocht, maar er is altijd nog wel wat klussen die gedaan moeten worden, zoals verven en voegen. groetjes Marion

   Verwijderen
  3. Goh... leuk zeg, dus ook een huis in de Montagne Bourbonnaise. Châtelus ligt geloof ik ten noorden van Arfeuilles hè? Mooie omgeving en dan ook nog een kant en klaar huis... wat een GENOT.
   Bah, wat vervelend voor je man en jou... ik hoop dat de heup snel weer geneest en dat jullie weer spoedig naar LDF kunnen, dan maar een zak aardappelen kopen... als de heup maar weer goed komt ;-)
   Sterkte ermee.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen