Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 27 januari 2012

Samen aan de wandel...


Dagelijks maak ik een wandeling van minstens anderhalf uur met de honden, weer of geen weer, een dikke snotneus of rillerig, maandags of zaterdags... maakt niet uit, gewoon lopen.
Nou leek het mij wel leuk om jullie, als kijkers, eens een keertje mee te nemen op zo'n dagelijkse wandeling in Frankrijk.
Dus neem ik jullie op deze blog mee op een virtuele wandeling, allemaal de stevige wandelschoenen aan, dikke jas met sjaal, wandelstok mee... daar gaan we... een heerlijke winterse wandeling maken door de bossen. 

Aha... wat vergeten, eerst nog even de kaart aanschouwen. Het rode stipje in het midden is ons vertrekpunt.
Zien jullie het stipje nog? Vanaf het stipje (ons huis) gaan we naar beneden (op de kaart), daarna gaan we naar links (op de kaart rechts) en maken zo een kleine rondwandeling van circa anderhalf uur. Het grote gele vlak wat te zien is, is een maisveld en op de lichtgroene vlakjes boven ons huis staan vaak koeien.
Zo... kachel nog eventjes opgestookt, zodat het lekker warm is als we weer terugkomen. Allemaal de koffie/thee op? Dan gaan we...
Zoals jullie zien is het een gemengd bos, wat inhoudt : loofbomen (veel beuken) en naaldbomen. Niet echt een erg dicht bos, er zitten veel mooie open plekken. Daar wandelen we nu heen... joepie zonnestraaltjes...
Hier eventjes lekker in het winters zonnetje staan genieten van het mooie uitzicht en kijken of we ook herten of een vos kunnen waarnemen, die zie je hier met erg grote regelmaat. Ha... in de verte sneeuw op een bergtopje.
Weer stevig de pas erin, best wel even puffen hè! Bergje op bergje af, op naar de volgende open plek.
Daar is het al... met de verrekijker zie je in de verte een kerkje boven het bos uitsteken.
Even pauzeren en het kerkje nader aanschouwen. Dat is het kerkje van La Chabanne, een leuk klein dorpje.
Ai... een obstakel. Dat wordt zwemmen, springen of zoeken naar een ietwat gemakkelijkere plek om over te steken.
Nee... hier niet. Nou ja... voor de durfals onder ons???
Daar horen Henk en ik niet bij... dus even verder zoeken door het vochtige gras.
Ja... Henk heeft een plekje gevonden... volgen jullie? Dan gaan we weer verder.
Hè...mooi toch, al dat mos op de bomen zo onderweg.
Alweer dik over de helft van onze wandeling en kijk... alweer een mooi uitzicht.
Hier staan we bij het grote maisveld, weten jullie nog? dat gele plekje op de kaart. Ieder jaar, in de zomer, staat hier mais.
De laatste loodjes wegen het zwaarst, zien jullie hoe we nagekeken worden door die prachtige dikke dame? 
Pfff... het huis is weer in zicht. Hopen dat de kachel het lekker warm gekregen heeft, een glas wijn en nog even heerlijk nagenieten van onze wandeling.
Leuk dat jullie even meegeweest zijn, een fijn weekend en tot de volgende blog. TIP... maak een heerlijke wandeling door de natuur in het weekend, altijd genieten.

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk!! Dit geeft mij het echte Frankrijkgevoel!! Zou de wandeling graag in-real-life met je meelopen Cilia!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marzeijle,
   Je bent van harte welkom hoor, ik denk dat het je wel goed zou doen... wetende hoe dol je op Frankrijk bent.
   Liefs, Cilia

   Verwijderen
 2. Wat wonen jullie in een prachtige omgeving! Zulke wandelingen vervelen nooit, hè? Ook al ga je elke dag.
  Ik wandel elke dag ook zeker een uur, samen met Koos. Heerlijk. Volgende keer een wandeling rond jullie huis in Groningen? Lijkt me ook mooi. Daar wonen jullie toch ook lekker in de natuur?
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk vrij hè! en nee de wandelingen vervelen mij nooit, soms (heel soms) moet ik me er even toe zetten... maar zogauw ik onderweg ben vind ik het altijd weer prettig.
   Op mijn andere blog, die al een hele tijd in ruststand staat, staan geheid wel foto's van mijn dagelijkse wandelroute hier in oost-groningen : www.cilia-zomaareendag.blogspot.com
   Groeten,

   Verwijderen
 3. Hi Cilia, hè hè daar ben ik ook weer eens! lekker gelezen bij je! Wat genieten jullie toch van het Franse leven, geweldig!
  groetjes en liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne, leuk dat je even weer langsgewipt bent. Tja... het is er altijd weer heerlijk, zo lekker midden in de natuur. Ook voor de honden is het één groot feest, de gehele dagen vrij in het bos... zonder KO ;-)
   Lieve groetjes,Cilia

   Verwijderen