Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 30 augustus 2011

Week 8 zomer 2011

Week 8 is alweer achter de rug.
Henk zit in Nederland, mij restte een sneue maaltijd. Twee happen en opperdepop was de lasagne. De dongel ernaast voor het hoognodige vertier en de mok stond daar nog, die moet nog even opnieuw gevult worden.

De kachel opgestookt, overdag is het wel lekker weer hier, maar 's avonds is het prettig met de kachel aan. Op het stoeltje dat je op de foto ziet staan, daar zit ik op (nou ja, niet tijdens het maken van de foto...), zak chips erbij, want dat muizenhapje lasagne vulde absoluut niet. Laptop erbij aan, nou... erg gezellig zal'k maar zeggen.

Gelukkig had ik nog eventjes visite, anders zal je hier toch maar helemaal vereenzamen! De visite bleef nogal lang plakken... Na veel geslijm vertrok hij weer.

Afgelopen zondag kwam er iemand langs die vorige week foto's van ons huis gemaakt heeft. Het ligt in de bedoeling dat deze foto's in een boekje komen tesamen met hele vele andere foto's, van huizen met hun bewoners, uit de gemeente Laprugne. Nou waren de foto's van ons huis niet gelukt, zodoende kwam de fotograaf opnieuw met een rieten mandje, die voor ons was voor de moeite... Ik heb niet eens geposeerd... Henk natuurlijk wel, samen met onze fotobeluste Vidor, Maar helaas... mislukt dus. Zondag komt hij weer langs, voor een nieuwe reportage (nou ja, een paar foto's, maar reportage klinkt mooier toch?).

De afgelopen week hebben we ook weer een nieuwe bbq gebouwd. De vorige was erg leuk, alleen deed hij niet waarvoor hij was. Deze dus wel, een leuk bijzettafeltje ernaast, dat bergje stenen en een schepje ervoor. Hè... een schepje? Aha, ik weet het weer... het schepje was bedoeld om de kolen uit de vuurkorf te halen en om daarna op de bbq te leggen. Dit kwam omdat onze kooltjes het niet deden. Tja, dat heb je dan weer, wil je gaan bbq-en doen de kooltjes het niet. Winkel dicht, vlees gekruid...

Ook zijn we de afgelopen week bezig geweest met de balustrade. Het deel wat op de foto staat zit nu eindelijk vast. Was behoorlijk veel werk. Tegen de tijd dat het gereed is kom ik er nog wel op terug. Het deel wat er staat is erg stevig, nog een klein stukje en dan kan het bed naar boven.

Deze foto is speciaal voor HENK. Jawel, jawel... even aan het verven geweest, een beetje extra kleur. Morgen de tweede laag... Ja dat zit zo, Henk denkt daar in Nederland natuurlijk dat ik hier lekker zit te niksen, maar nee hoor, ECHT NIET... Trouwens op de foto kun je onze douche slang en stang ook zien en het doucht SUPER.

Afgelopen week stond ook in het teken van het dode kalfje. Het kalfje heeft tot zaterdag dood in het weiland gelegen. Wij hebben er verscheidene mensen op geattendeerd, maar blijkbaar vond de boer waar het kalfje van was het niet zo nodig om het meteen op te halen. Erg zielig, telkens als we er langs liepen zagen we het kalfje liggen, soms stonden de koeien erbij. Gelukkig is het kalfje afgelopen zaterdag opgehaald, ook de koeien staan daar niet meer. Vandaag hebben ze er mest uitgereden, lekker lekker, althans zo lijkt het als ik de honden zie smullen ;-). Naast ons huis staan nog wel koeien en drie kalfjes.

Afgelopen week weer vele herten gezien, zelfs een eekhoorntje vlakbij ons huis, een witte 'buizerd', vossen met kleintjes en vele andere dieren.

11 opmerkingen:

 1. Hallo Cilia, Zo eindelijk even bijgelezen na de vakantie.
  Wat ziet alles er mooi uit, leuk dat mozaieken he.
  Op mijn werk ( wij verkopen oa tegels en sanitair) krijgen we vaak vragen over restpartijen gekleurde tegels, maar de fabrikanten zijn niet meer zo gul met monsters helaas.Hoe lang blijven jullie nog? Lijkt me fantastisch zo'n lange zomer daar te zijn maar helaas kunnen we dat op ons werk niet regelen.
  Nog heel veel plezier , groetjes marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi kan zijn dat we er 10 t/m 14 sept er ook even zijn.
  Zijn jullie er dan nog ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marja,
  Dat mozaieken vond ik erg leuk om te doen, ik had het wel al eens vaker gedaan maar een heel wat kleinere oppervlakte, nog nooit een badkamer. Wij zijn voornemens om tot 18 september hier te blijven, de katten gaan even wat eerder terug. Wij zijn ook enorme bofkonten dat het zo allemaal geregeld kon worden met het werk. Henk doet, tijdens ons verblijf hier, veel thuiswerk, wat uiteraard met vele beroepen helaas niet mogelijk is.
  Zeg hele vriendelijke groetjes vanuit Le Pre Bonnet en wie weet wat de toekomst nog allemaal voor jullie in petto heeft...
  Liefs, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Arno,
  Ik ben er dan nog, maar... helaas is Henk dan niet aanwezig. Hij gaat 11 september naar Nederland en komt pas donderdags laat weer terug. Hij neemt n.a.w. een Franse kennis mee naar Nederland en terug en ook onze katten gaan dan terug naar huis... bah, nog helemaal geen zin in... maar ja. Maar ik zou het ook wel leuk vinden om jullie eventjes weer te zien hoor!
  Hopenlijk tot binnenkort, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als we komen komen we bij jou een bakkie troost halen.
  En heb je Ruud nog gezien , hij zit er nog.
  Wat een onwijs lekker weer heb je daar , stik jaloers natuurlijk.
  Ga je goed.

  Groetjes Arno en Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ik zal zorgen dat er een heerlijk kopje koffie klaar staat. Ik ben bang dat Ruud het te druk heeft, nog helemaal niet gezien ;-)
  Trouwens gisteravond en afgelopen avond nog stevig onweer, regen en veel wind gehad. Overdag was het wel erg mooi weer, al was het vandaag wat broeierig. Maar... niks te klagen hier over het weer, een fijne zomer zo...

  Groetjes, ook van Henk (is vanavond weer gearriveerd)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Cilia,

  Wil je me helpen bij mij net zo'n mooie douche te maken als bij jou? Het ziet er fantastisch uit. Ik ben sinds donderdag weer in Nederland. Weer, want drie weken geleden was ik er ook: toen is Thierry meegegaan om hier eens een kijkje te nemen. Tijdens de hittegolf zaten wij hier.

  Groetjes van je buurvrouw uit La Presle,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Annelies,

  Leuk dat je even reageert. Goh... wat fijn zeg, dat Thierry mee naar Nederland is geweest, was vast en zekers even wennen voor hem.

  Vriendelijke groeten vanuit Le Pre Bonnet,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi Cilia,

  Vooral de reis viel hem tegen, door vakantie-eindes en weekend-aanvang reden we van file naar file, heenreis 12 uur onderweg, terug gelukkig sneller, dat duurde "maar" 10,5 uur: dat extra half uur hadden we te danken aan de wegblokkade bij La Palisse, waar de TomTom niets van wilde weten ("keer om alstublieft"). Omdat we hadden gehoord dat het zo heet was in Frankrijk -Thierry had de knop van mijn tv zo'n beetje gefixeerd op het enige Franse kanaal dat ik hier kan ontvangen- reden we 's nachts, dus dat grapje kreeg ik voor mijn kiezen na ruim 9 uur rijden rond 3 uur 's nachts....
  En Henk doet dat zo'n beetje elke week??? WAUW!

  Groet,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Annelies,

  Je maakt mijn zondagochtend wel vrolijk. In gedachten zie ik Thierry daar in Nederland de gehele tijd voor de Franse tv zijn tijd uitzitten, wachtend totdat hij weer naar Frankrijk kan ;-). Maar hoe dan ook, vind ik het wel knap dat hij met je mee geweest is.

  Groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Valt wel mee, ik heb hem van hot naar haar gesleept, van Madurodam via Blijdorp naar de Efteling... Alle foto's staan op Facebook. Verder heeft hij alle achterstallige klussen in huis en tuin opgeknapt omdat hij nou eenmaal niet stil kan zitten. Tis alleen die nare Franse gewoonte de tv als een soort radio de hele dag op de achtergrond te willen houden.

  Wilden jullie die betonmolen nog lenen? Hij staat al weken klaar!
  En willen jullie appels? Ga dean even langs mijn tuin en zeg tegen Colette dat jullie zoveel mogen plukken als jullie willen, kan je maanden en maanden appelmoes en appeltaart eten ;-)

  Groetjes,

  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen