Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 8 augustus 2011

Week 5 zomer 2011

De vijfde week zit er op en wat zijn wij de afgelopen week super verwend, jaja een echt jaloers-makertje. Dat was geweldig smullen geblazen hier. Wat wil het geval, onze buurvrouw is een SUPER kok en wij waren de gelukkigen die aanschuiven mochten. Helaas komt aan alles een einde, onze lieve buurtjes zijn weer naar Nederland vertrokken en wij moeten ons weer behelpen met onze eigen kokkerelletjes.
Het plukken is hier in volle gang, bossen lavendels en vele bloemen op de vazen.

Score tot nu toe, 6 relmuizen en enkele gewone muizen. Onze Femke is de enigste van de katten die het er reusachtige druk mee heeft, de andere drie kijken maar amper op als er een muis voor hun neus langs trippelt.

Ook zijn we even aan het bekijken geweest hoe we de tomettes willen leggen. Waarschijnlijk gaan we ze in een rooster van hout leggen.

Dan rest ons nog de vraag, hoe we ze gaan leggen. Met patroon erin of toch gewoon in blokvorm. Vaak zijn de voorbereidingen best veel werk, zodoende oefenen we zo af en toe even wat, om te bekijken wat we uiteindelijk gaan doen. Ik hoop dat ik over enkele weken foto's kan plaatsen van een vloer die af is... Eerst de badkamer en de balustrade, waar we nog steeds erg 'druk' mee zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Even een stukje over hoe het ons hier tot nu toe bevalt. UITSTEKEND. Wens naar Nederland hebben we nog totaal niet. De vrijheid hier is gewoon erg leuk. Wat ook in ons geval heel leuk is, is dat onze honden hier overal heerlijk los kunnen lopen, soms rennend achter het wild aan zonder dat er ook maar iemand is die zich er druk om maakt en zonder dat we over onze schouder moeten kijken of er iemand van SBB loopt. Dat betuttelende gedoe in Nederland missen we hier absoluut niet, dat is hier gewoonweg een verademing. We voelen ons hier enorme bofkonten, dat het mogelijk is om hier zo lang te mogen vertoeven. Jazekers bofkonten zijn wij... , wat overigens niet inhoudt dat het hier allemaal jool en de jolijt is. Ook hier regent het wel eens, ook hier wordt gewerkt, ook hier zijn we wel eens uit onze hum, ook hier missen we onze Robbie nog regelmatig, ook hier moeten we dagelijks weer opnieuw bedenken wat we willen eten, ook hier luisteren de honden niet altijd, tja eigenlijk net als in Nederland maar toch... De omgeving, de natuur, de vrijheid etc. etc. daar genieten we hier iedere dag weer opnieuw van. Wel vraag ik me af of ik hier wel zal willen wonen, daar ben ik nog niet uit. Aan de ene kant zal ik hier voor eeuwig willen blijven, maar... Wat trouwens een voordeel aan het lange verblijf hier is, is dat we ons nog totaal niet druk maken over de dag dat we weer weg moeten, daar deze dag nog ver weg ligt. Een erg groot nadeel hier is, de KATTENBAK. Jawel de kattenbak, dat zit namelijk zo: in Nederland hebben we overal in de deuren luikjes en in een buitenmuur een gat, zodat we geen kattenbak nodig zijn, de katten kunnen naar binnen en naar buiten zoveel ze zelf willen zonder dat wij er naar omkijken hoeven. Nou wil het geval dat wij hier in Frankrijk in eerste instantie een kattenbak geplaatst hadden, omdat wij ervan uitgingen dat de katten minstens een week binnen moesten blijven wat achteraf niet nodig bleek te zijn, dus... zou je denken... WEG MET DE BAK. Maar 's nachts zijn alle vier de katten binnen, zodoende staat de bak er nog. Alle vier de katten zijn compleet verschillend van elkaar, ieders een eigen natuurtje, maar één overeenkomst hebben ze wel... Ze komen alle vier speciaal naar binnen om hun behoefte op de bak te doen, niet alleen 's nachts... welnee... de gehele dagen door. En ik kan jullie vertellen, dat het geen pretje is, om een bak die intensief door vier katten gebruikt wordt een paar keer per dag met een schepje weer een beetje toonbaar te maken en de geuren een beetje te dimmen. Ja ja zo zie je maar weer, dat aan elk klein voordeeltje een nadeeltje kleeft. Wel erg fijn trouwens om onze katten hier te hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten