Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 25 augustus 2011

In memoriam

De afgelopen tijden was het hier om de haverklap raak, was er weer een kalfje geboren. Ook naast ons huis zijn er ondertussen drie dartele kalfjes, prachtig leuk om te zien. Op een weilandje even verderop was ook één kalfje geboren. Deze zag er erg magertjes uit, maar huppelde dagen lang tussen de koeien in, tot vandaag... Tijdens onze wandeling zagen wij haar dood in het weiland liggen. Hoe of wat heb ik geen idee van, maar dat ze niet meer leefde was meteen duidelijk. Een paar dagen geleden heb ik nog menig foto van haar/hem gemaakt.

Dit is het kalfje bij haar moeder, giga oormerken in het oor, de oortjes worden haast topzwaar... Erg zonde die verschrikkelijke oormerken.
Op deze foto is het overleden kalfje bij haar moeder aan het drinken.Een foto vanaf ons terras. Op het weiland naast ons huis staan vijf koeien met drie kalfjes.

Zo even een koeienblog tussendoor ter nagedachtenis aan het jonge kalfje, zodat zij/hij niet helemaal voor niets geleefd heeft.

2 opmerkingen:

 1. Goh, drama en verdrietig Cilia. De natuur is schitterend en ook hard. Zijn deze koeien van een buur-boer? En wat hebben ze met het kalfje gedaan?
  Groet van Lizie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lizie,
  Rondom ons huis heb je bos met her en der een stukje grasland waar enkele koeien grazen. De boeren, veelal keuterboertjes, wonen vaak op kilometers afstand. Wij weten niet van wie de koeien zijn, daar waar helaas momenteel het dode kalfje NOG ligt. Het weiland ligt op een paar honderd meter van ons huis. Wij hopen vanmiddag of morgen de boer, die koeien naast ons huis heeft te treffen, misschien dat hij weet van wie die andere koeien zijn... Rondom ons huis wonen geen mensen die we daar naar vragen kunnen. Bah, erg sneu allemaal hè! Hoop dat het snel opgelost wordt.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen