Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 27 augustus 2011

Week 7 vervolg...

Als eerste kan ik zeggen, dat we eindelijk weer water hebben. De put waarin ons bronwater opgevangen wordt is weer behoorlijk gevuld, hè hè, ik kan vermelden dat zoiets een waar genot is, gewoon de wc doorspoelen, gewoon de afwasteil vol laten lopen en JAWEL... ons gewoon kunnen douchen. Niet dat de badkamer compleet af is, er moeten nog vele puntjes op de i gezet worden, o.a. nog wat verfwerk, een klein stukje muur aansmeren, andere kleine afwerkingen, wat leuke snuisterijen ophangen, lampen plaatsen en de douchestang en doucheslang ophangen. Dat laatste gebeurt morgen. Vanaf morgen kan er eindelijk gedoucht worden, DUS... als jullie plotsklaps een lekker geurtje in de neus komt... dan komt dit hoogstwaarschijnlijk bij ons vandaan.
De wasbak aan het houten wandje. De spiegel wordt nog vervangen en er komen waarschijnlijk een soort zelfgemaakte zuiltjes onder de wasbak.

De douche, vandaag hebben we de muren gevoegd zodoende kan morgen de doucheslang en stang er pas aan.

Detailfoto van de kraan, hoe deze in het mozaiekwerkje wegvalt.

Een stukje van de vloer, waar we antieke plavuizen opgemaakt hebben.

In de spiegel zie je het raampje, die we door een ander erin hebben laten zetten.

Dit is hem, onze nieuwe douche. Het stukje wand boven het mozaiek moet nog aangesmeerd worden en het kleine spatmuurtje aan de linkerkant moet nog gevoegd worden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Al met al heeft deze klus veel langer geduurd alsdat wij van tevoren gedacht hadden, toch zijn we er best behoorlijk trots op. Op het raampje na hebben we alles zelf gedaan, eerst het plan daarna de uitvoering. Muren geplaatst, water en licht aangelegd, de afvoeren door de vloer en door de muur naar buiten gemaakt, vloer geegaliseerd, muren opgeknapt, drempel erin en de gehele afwerking. Veel werk voor zo'n klein hokje, maar 't is gelukt en alles werkt naar behoren.

4 opmerkingen:

 1. Hoi, heel erg mooi en door het zelf te doen vele euro's bespaard. We hadden het erg graag persoonlijk willen bekijken maar we zitten helaas weer in Coevorden in de alledaagse sleur en regen. Vele groetjes van Michel en Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Michel en Annelies,
  Haha, dat we het zelf hebben gedaan komt omdat we het geld niet hadden om het te laten doen ;-), mede daarom zijn we er ook best trots op dat het ons voor relatief weinig geld gelukt is om er een leuke douche neer te zetten. Er kleeft wel één heel groot voordeel aan als je het zelf doet trouwens, dat is dat je de regie zelf compleet in eigen handen hebt en alles wat fout gaat aan je zelf te danken hebt...
  Trouwens regen hebben we hier ook gehad, wij waren er dit keer erg blij mee daar onze bron geen water meer gaf, gelukkig is de put nu weer volledig gevuld. Dus... mag de zon weer schijnen.
  Veel liefs, even de tanden op elkaar en wie weet tot binnenkort, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie douch mozaiek, en wat veel werk. knap hoor. inez

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Inez,
  Ik groei er helemaal van, hahaha...
  Trouwens ik bedenk me net, wel een leuke plek om over mijn 'voetbalbeentjes na te denken ;)
  Groet, Cilia
  Even anoniem, mijn profiel vertoont weer wat kuren.

  BeantwoordenVerwijderen