Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 2 mei 2011

't Zit er weer op

Bremmetjes op de vaas, wat staat dat altijd vrolijk hè! Dan ook nog zo'n warm zonnestraaltje erbij, nou nou...

Zelfs de schouw fleurt er van op, met een klein vaasje brem gemengd met koekoeksbloemen, die ook overal volop stonden te bloeien.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gisteravond tegen 22.00 uur waren we weer in ons huis in Nederland. Een lekkere rustige reis, mooi weer en veel pauzes. Thuis aangekomen de post, telefoonberichten, mails etc. doorgenomen, de katten begroet, tot de conclusie gekomen dat we weer niets gemist hebben en dus wel weer die kant op kunnen, GRAPJE !!!

Bij aankomst vrijdag voor Pasen in Le Pre Bonnet, zagen we meteen al dat we te laat waren ; ONZE DUIZENDEN NARCISSEN waren al uitgebloeid. Ze stonden er nog wel, maar we waren te laat, de bloei was al geweest. Maar niet getreurd, er stonden de wereld longkruidjes, heel veel paardebloemen, blauwe druifjes en nog vele andere bloemen te bloeien. Ook stonden er veel bomen in bloei, o.a. de kers en de appelboom. Verder waren de bremmen in volle bloei, waar we direct zaterdags de vazen mee gevuld hebben, ruikt altijd lekker en staat erg vrolijk.

Weer lekker veel geklust de afgelopen week, hierover in de komende blogs meer, erg mooi weer gehad (net als in Nederland), tja en nu eerst de rommel hier aan de kant maken, de was e.d., ook de tuin hier moet even weer onder handen genomen worden, in één week ziet het eruit alsof er jaren niets aan gebeurd is, ahum. Het huis valt altijd wel enorme mee, dat komt van onze super-oppas, we werden zelfs weer verwelkomt met een gezellig bloemetje op de tafel. Zijn we erg blij mee, geeft altijd wel weer een fijn gevoel, maar toch... missen we Frankrijk alweer. Henk is vanmorgen om 7.30 uur weer naar zijn werk vertrokken, de ochtend wandeling met de honden zit er alweer op, even weer wat bijgekletst met wat mensen, buurtjongen en een buurtmeisje (nou ja, een 'freule' mooie jonge bloeiende beginnende dame) even op bezoek gehad. Nu wat eten en dan echt even beginnen...

2 opmerkingen:

 1. Annette Werger05-05-11 17:10

  hallo Cilia, zo leuk om jullie weblog door te bladeren en foto's te kijke!! heel herkenbaar.
  wij zijn ook sinds een jaar of 6 bezig n oude boerderij te renoveren. Eindeloos klussen.... en dan weer genieten van t resultaat!! wij gaan elke maand n lang weekend. En telkens als ik weer in NL ben wil ik weer terug naar France :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Annette,
  Allereerst erg leuk dat je volgster geworden bent. Grappig, je weet dus ook alles van het eindeloos klussen en wat heerlijk om iedere maand er weer heen te kunnen. Halverwege de terugreis zitten we al vaak te overwegen om de auto om te draaien en weer terug naar ons stekkie in LDF te gaan ;-), vooral in de lente en in de zomer is het soms een hard gelag...
  Een vriendelijke groet, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen